4.11.11

Γιάννης Ριζόπουλος-Το σταυροδρόμι της Αστρολογίας-Εκδόσεις Ερεχθηίδας



Το σταυροδρόμι της Αστρολογίας
Η Ερεχθηίδα αναγγέλλει την έκδοση του νέου έργου της "Το σταυροδρόμι της αστρολογίας" του συγγραφέα-ερευνητή Γιάννη Ριζόπουλου.

Το βιβλίο θα πρωτοπωληθεί στο Αστρολογικό Συνέδριο του συλλόγου "ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ", που θα γίνει στις 12 & 13 Νοεμβρίου στο συνεδριακό χώρο ΔΑΪΣ και θα παρουσιαστεί σε ειδική συνέντευξη τύπου.



























Το σταυροδρόμι της Αστρολογίας

Η σύνθεση αστρικού και τροπικού ζωδιακού
Θεωρία και παραδείγματα


του Γιάννη Ριζόπουλου

 20100627_John_Rizopoulos02JPEG




Ονόμασα την Συνθετική μέθοδο «Ο Ελληνικός δρόμος» γιατί ενώνει δύο αντιλήψεις, με τον ίδιο τρόπο που ο τόπος μας αιώνες τώρα είναι το χωνευτήρι των πολιτισμών.

Πρόκειται για μια επαναστατική μέθοδο ερμηνείας που γεφυρώνει την ανατολική με την δυτική σκέψη, τη μοίρα με την ελεύθερη βούληση και αλλάζει άρδην το αστρολογικό τοπίο. Χρησιμοποιώντας μόνον τις κύριες όψεις και τις βασικές πλανητικές ιδιότητες, αυτές που γνωρίζει κάθε σπουδαστής της Αστρολογίας, χωρίς ασυνεπή «άλματα» και «τραβηγμένες» ερμηνείες, το ωροσκόπιο αποκτά μια ρεαλιστική διάσταση, ανταποκρινόμενο σε γεγονότα και καταστάσεις που δύσκολα αποκαλύπτονται από μια παραδοσιακή προσέγγιση.

Δεκαπέντε γνωστές προσωπικότητες, εννέα γεγονότα που έμειναν στην Ιστορία και το ωροσκόπιο της Ελλάδος, αποτελούν το πεδίο εφαρμογής της «ιδιοσυναστρίας» σε αυτήν την πρώτη έκδοση, ωστόσο το «μαγικό» στοιχείο της Συνθετικής μεθόδου είναι ότι έχει εμφανή αποτελέσματα στην συντριπτική πλειοψηφία των ωροσκοπίων.



Πρώτη Προδημοσίευση





Τροπικός και αστρικός ζωδιακός


Είναι γνωστό ότι εξ αιτίας της μετάπτωσης των ισημεριών, ο τροπικός ζωδιακός, που χρησιμοποιούν οι Δυτικοί αστρολόγοι δεν συμπίπτει με τον αστρικό ζωδιακό, που αποτελεί την πρώτη ύλη για την κατάστρωση των ωροσκοπίων στην Ανατολή και ιδιαίτερα στην Ινδία.

Στη Δύση το βασικό κριτήριο είναι η κίνηση της Γης γύρω από τον Ήλιο και τα μεγέθη, που ορίζονται από αυτήν. Ξεκινώντας λοιπόν, από το «σημείο μηδέν» της εαρινής ισημερίας-που ορίζει και την αρχή του τροπικού Κριού- ακολουθούμε ένα αναλογικό σύστημα αναπαραγωγής του κοσμικού προτύπου, χωρίζοντας σε 12 κομμάτια το χρονικό διάστημα από τη μια εαρινή ισημερία ως την επόμενη, με ενδιάμεσους σταθμούς τα δύο ηλιοστάσια και τη φθινοπωρινή ισημερία, που ορίζουν αντίστοιχα την αρχή των άλλων τριών παρορμητικών ζωδίων.

Στην Ανατολή, η αφετηρία του ζωδιακού είναι ο πραγματικός αστερισμός του Κριού, που σύμφωνα με τα δυτικά μέτρα, σήμερα αρχίζει στις 5 μοίρες, περίπου, των Ιχθύων. Το βασικό αποτέλεσμα αυτής της διαφοράς είναι ότι ενώ οι πλανήτες, ο ωροσκόπος κλπ πρακτικά βρίσκονται στο ίδιο σημείο του ουρανού, παίρνουν, τελικά, διαφορετικές τιμές. Ο τροπικός ζωδιακός προπορεύεται του αστρικού κατά 25 περίπου μοίρες (για την ακριβή τιμή υπάρχουν περισσότερες από μία γνώμες), μια διαφορά, που αυξάνει όσο κυλούν τα χρόνια (περίπου 1 μοίρα κάθε 72 χρόνια). Κι έτσι, ενώ για έναν Δυτικό αστρολόγο όποιος γεννιέται την 1η Ιανουαρίου έχει προφανώς τον Ήλιο του στο ζώδιο του Αιγόκερω, για τον ομόλογο του Ινδό σημαίνει ότι ένας ακόμη Τοξότης ενσαρκώθηκε σε τούτο τον πλανήτη...

Και βέβαια σε κάποιους προκύπτει το αυτονόητο ερώτημα: Αφού οι ιδιότητες που αποδίδονται στα ζώδια είναι σε γενικές γραμμές οι ίδιες, πως γίνεται το ίδιο άτομο να είναι ...διαφορετικό; Άρα, η μία από τις δύο προσεγγίσεις είναι σωστή και η άλλη όχι. Αυτό λέει η κοινή λογική. Έλα όμως, που και τα δύο συστήματα χρησιμοποιούνται το ίδιο αποτελεσματικά ανά τους αιώνες... Και στην πραγματικότητα αν το ίδιο άτομο επισκεφθεί διαδοχικά έναν Δυτικότροπο και έναν Ανατολίτη αστρολόγο θα διαπιστώσει ότι και οι δύο ...καλά του τα είπαν!

Ο κακοπροαίρετος λογικός νους θα βιαστεί να αποδώσει την ευστοχία των δύο αστρολόγων στην αφέλεια του συμβουλευόμενου. Ευτυχώς όμως η ίδια η Φυσική έχει δώσει την δική της απάντηση από τις αρχές του 20ου αιώνα, επισημαίνοντας ότι «κάτι», όπως το φωτόνιο πχ μπορεί να συμπεριφέρεται και ως κύμα και ως σωματίδιο, με τον εκάστοτε παρατηρητή να επηρεάζει το αποτέλεσμα. Αν και δεν γνωρίζουμε το πως ακριβώς ασκούνται οι αστρολογικές επιδράσεις, αν δηλαδή είναι βαρυτικές δυνάμεις, ηλεκτρομαγνητικές η άλλου τύπου εκπομπές, διατηρούμε το δικαίωμα να θεωρούμε, ότι στα πρότυπα της κβαντομηχανικής, έχουν κι αυτές μια πιθανή διπλή υπόσταση, τόσο αστρική, όσο και τροπική . Ο παρατηρητής-στην προκειμένη περίπτωση ο εκάστοτε αστρολόγος-ορίζει και το ποιά από τις δύο λειτουργεί. Και όπως η περίφημη «Γάτα του Σραίντιγκερ» μπορεί να είναι ζωντανή η νεκρή, έτσι και το ωροσκόπιο δύναται να λειτουργεί είτε ως τροπικό, είτε ως αστρικό! Και σε αυτή την «πραγματικότητα» κάθε ουράνιο σώμα έχει δύο θέσεις.

Έτσι, ο Ουρανός αυτήν την περίοδο βρίσκεται στον Κριό αλλά δυνητικά... και στους Ιχθύες. Αντίστοιχα, ο Πλούτωνας είναι στον Αιγόκερω αλλά και στον Τοξότη.



*******
Αδόλφος Χίτλερ

Υπάρχει όμως και συνέχεια... Ο αστρικός Ωροσκόπος και το αστρικό Μεσουράνημα του Χίτλερ συνδέονται άμεσα (τετράγωνο και αντίθεση, αντίστοιχα) με τη γενέθλια σύνοδο Σελήνης-Δία στον Αιγόκερω. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τον Ήλιο και τη Δήμητρα, έτσι ώστε ο Δίας δικαιούται να πάρει τον τίτλο του MVP του ωροσκοπίου... Με όρους της σόου μπιζ ο Χίτλερ ήταν ένας μεγάλος σταρ που δεν είχε μόνον φιλοδοξίες αλλά και «άστρο». Και βέβαια στο Δία χρωστά όλη την αποδοχή και την υποστήριξη που είχε εντός και εκτός των Γερμανικών συνόρων.

Το τελευταίο κλειδί για τις επιδιώξεις αλλά και το «μοιραίο» προφίλ του Χίτλερ, το κρατάει ο Πλούτωνας. «Μεταφερμένος» ως αστρικός στον γενέθλιο 7ο οίκο, σε σύνοδο με τον τροπικό Άρη και την Αφροδίτη, ενίσχυσε το αποκρυφιστικό υπόβαθρο της θέσης του στον 8ο, ενώ παράλληλα προσέδωσε στους δύο προσωπικούς πλανήτες μια πιο «απόλυτη» διάσταση, η οποία εμπεριείχε θρύλους, δοξασίες και αναζητήσεις για το χαμένο «Βασίλειο του Βορρά» και όχι μόνον.

Από αυτό το πλανητικό «αλισβερίσι» προκύπτει αβίαστα η συνδρομή στα σχέδια του Χίτλερ κάποιων «εσωτεριστών» συνεργατών, όπως ο Ες η ο Ντ. Έκαρτ, που με την επιρροή τους συν-διαμόρφωσαν το «όραμα του Γ΄ Ράιχ». Είναι γνωστό ότι οι Ναζί στα πλαίσια της Γεωπολιτικής, που πρώτος εισήγαγε ο μέντορας του Χίτλερ καθηγητής Καρλ Χάουσχόφερ, και ακολουθώντας το νήμα των εσωτεριστικών αναζητήσεων, έφθασαν μέχρι το Θιβέτ, όπου και βρήκαν ισχυρούς συμμάχους σε κάποια από τα μυστικά τάγματα της περιοχής.

Όσο για το τετράγωνο του Πλούτωνα με τον τροπικό Κρόνο, ήταν και η κύρια «πύλη» της εισόδου και της συμμετοχής του πλανήτη στα μακάβρια «παιχνίδια εξουσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: