22.11.11

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΖΥΓΟΣ


Μοίρες: 1-5

Κυρίαρχο πνεύμα: Aniel

Επίκληση: Deus virtutem converte nos et ostende faciem tuam et salvi erimus.

Θετικές όψεις: Ευνοεί τις επιστήμες και τις τέχνες. Αποκαλύπτει τα μυστικά της φύσης, Δίνει έμπνευση στους φιλοσόφους και στους σοφούς.

Αρνητικές όψεις: Πνεύμα διαστροφής και τσαρλατανισμού.


Μοίρα 1: Η μοίρα της αδιάκριτης επίθεσης ή της βλάβης.

Ανεξάρτητοι, δυναμικοί, και στοργικοί. Υπάρχει μια διάχυτη τάση να υπερπροστατεύουν τα μέλη της οικογένειας. Η βεβαιότητά των ατόμων που γεννήθηκαν σ’ αυτή τη μοίρα του Ζυγού ότι έχουν πάντα δίκιο και πως η γνώμη τους είναι πάντα η σωστή, δημιουργεί βίαιες καταστάσεις με κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού τόσο σωματικού όσο και ψυχολογικού. Αυτή η μοίρα δείχνει μια προτίμηση για την πρακτική εφαρμογή των όπλων και την ικανότητα να διαπρέπουν όσοι γεννιούνται σ’ αυτήν, σε όλες τις πολεμικές τέχνες. Επίσης, δίνει το δώρο της φροντίδας για τα ζώα, κυρίως άλογα, και συχνά δημιουργεί εξαιρετικούς κτηνιάτρους.
Θα λέγαμε σε γενικές γραμμές, πως το άτομο αυτής της μοίρας διαθέτει έναν πολεμικό χαρακτήρα, ενώ άλλοτε φαίνεται εριστικός, πάντα έτοιμος για να ξεκινήσει έναν αγώνα και να εκτελέσει με κίνδυνο οτιδήποτε. Προσοχή λοιπόν στην εν γένει συμπεριφορά, η οποία εάν ξεφύγει από τα όριά της, θα τον οδηγήσει σε ένα δρόμο με ελάχιστο σεβασμό για τα συναισθήματα και τις προκαταλήψεις των άλλων. Με ευνοϊκές όψεις στο ωροσκόπιό του θα μπορέσει να διακριθεί για την ετοιμότητά του και την ορμητικότητά του. Θα συναντηθεί πολλές φορές με ανέντιμους ανθρώπους αλλά αυτή ακριβώς η ορμητικότητα θα τον κάνει να τα βάλει μαζί τους ακόμα και με κίνδυνο της ίδιας του της ζωής. Θα πρέπει πάντα να δέχεται συμβουλές και να ελέγχει τις πράξεις του.


Μοίρα 2: Η μοίρα της έρευνας

Γενναιόδωρη φύση, με μια γλυκιά μελαγχολία, με μεγάλη ευφυΐα και υψηλές ηθικές αξίες. Εξαιρετικά ανθρωπιστικός. Κάτω από μια στοχαστική εμφάνιση, κρύβεται ένας μειλίχιος άνθρωπος που τις περισσότερες φορές θα τον δούμε να ασχολείται με την επιστημονική έρευνα. Του αρέσει η μοναξιά από την άποψη ότι εργάζεται αποτελεσματικότερα χωρίς να αποσπάται η προσοχή του. Η μοίρα δίνει επιτυχείς εμπειρίες από το παρελθόν, που θα αποβούν πολύτιμες για το μέλλον.
Υπάρχουν εδώ προβλέψεις για ενασχόληση με ό,τι αφορά τη μελέτη των νόμων ή της θρησκείας, ή ό,τι έχει σχέση με τις θεωρητικές επιστήμες και την φιλοσοφία. Η μελαγχολία που περιβάλλει το πνεύμα αυτής της μοίρας, του δίνει μια τάση και μια προδιάθεση για τη θρησκεία. Με υψηλό βαθμό νοημοσύνης αυτά τα άτομα, είναι ικανά να διεξάγουν έρευνες στον τομέα της επιστήμης, ή εάν και το γενέθλιο ωροσκόπιο συνηγορεί σ’ αυτό, να ασχοληθούν με την πνευματική ή ακόμα και την μοναστική ζωή.


Μοίρα 3: Η μοίρα των δεσμών.

Αυτή η μοίρα δείχνει συχνά την έλλειψη ελευθερίας στη συναισθηματική και ηθική μας ζωή. Μπορεί να περιγράψει, επίσης, άτομα που αισθάνονται απομονωμένα ακόμα και ανάμεσα στους δικούς τους. Συνήθως όμως είναι σε θέση να προσαρμοστούν στον περιβάλλοντα χώρο τους, καθώς οι πεποιθήσεις τους και η πρακτική τους είναι να προσαρμόζονται.
Εδώ πρόκειται για επιφυλακτική φύση και εστιασμένη σε αξιόλογα θέματα. Είναι άνθρωπος έτοιμος να αναλάβει τη ζωή υπό το πρίσμα των προσωπικών απόψεων και πεποιθήσεών του. Υπάρχει πιθανότητα ο ίδιος να υπέφερε πολύ στη ζωή του, αφού απορρίφθηκε από τους ανθρώπους του, ή συχνά να βρέθηκε σε κίνδυνο, σε κάποιες περιόδους της ζωής του, να στερήθηκε την ελευθερία του και παρά ταύτα να μην βρήκε βοήθεια και συμπαράσταση από τους δικούς του.


Μοίρα 4: Η μοίρα των δυσκολιών.

Μεθοδικοί, φιλικοί και εξυπηρετικοί. Ωστόσο, η υπερβολική καλοσύνη μπορεί να οδηγήσει στην εμπιστοσύνη ανθρώπων που δεν την αξίζουν και έτσι χάνουν ευκαιρίες. Καλό θα είναι να αναγνωρίσει τα λάθη του παρελθόντος, να μάθει από αυτά και να αρχίσει την πιο κατάλληλη στιγμή καινούργια ζωή. Διαφορετικά, η ζωή του θα γίνει επισφαλής και οδυνηρά γεγονότα θα αρχίσουν να σημειώνονται.
Έχει ικανότητα στο να διαχειρίζεται τα προβλήματα στη ζωή του, αλλά ενίοτε χάνει ευκαιρίες και δεν είναι σε θέση να καρπωθεί τα οφέλη που αναμένονται. Έτσι από την κακή τύχη και τα εμπόδια θα περάσει πολλές δύσκολες στιγμές. Θα χάσει τη δουλειά του πάνω από μία φορά, και δυστυχώς θα μειώσει την αξία του σε άθλιες εργασίες που δεν του ταιριάζουν. Όταν το γενέθλιο ωροσκόπιό του έχει σημαντικούς πλανήτες που σχηματίζουν τετράγωνα και αντιθέσεις με την συγκεκριμένη μοίρα, τότε ίσως υπάρξει μια ζωή δύσκολη και γεμάτη προβλήματα.
Τα άτομα που γεννιούνται σ’ αυτή τη μοίρα, έχουν την τάση να ασχοληθούν με τη γεωργία, τις καλλιέργειες, ή με ένα παρόμοιο επάγγελμα.


Μοίρα 5: Η μοίρα της πτώσης.

Απερίσκεπτοι, αδιάκριτοι, ενώ τις περισσότερες φορές τους λείπει η κοινή λογική. Οι σχέσεις δεν επιλέγονται με προσοχή και η εμπιστοσύνη χορηγείται πάρα πολύ εύκολα και δυστυχώς άνευ κριτικής ικανότητας. Τις περισσότερες φορές τα άτομα αυτής της μοίρας κατέχουν υψηλή κοινωνική θέση, αλλά το ερώτημα είναι αν θα καταφέρουνε να την κρατήσουνε ή όχι. Οι γυναίκες που γεννήθηκαν εδώ, στην ιδιωτική ζωή αλλά και στην επαγγελματική ζωή τους, είναι πιθανόν να γευτούν επαναλαμβανόμενες αποτυχίες. Επίσης, πολλοί γάμοι είναι δυνατόν να συμβούν στη ζωή των ατόμων αυτής της μοίρας, συμπεριλαμβανομένου και ενός παρανόμου γάμου. Η συγκεκριμένη μοίρα, προειδοποιεί ότι υπάρχουν κίνδυνοι από το νερό και από ατυχήματα στα βουνά.
Υψηλή νοημοσύνη, υψηλές προσδοκίες, αλλά μεγάλη διάθεση να κάνουν χρήση βίας, και λιγότερο να χρησιμοποιήσουν την πειθώ. Μπορεί να δημιουργήσουν πολύ κακό για το τίποτα, χάνοντας την ψυχραιμία τους και σίγουρα παρά τη θέλησή τους, αλλά αυτό είναι κάτι που θα τους αφαιρέσει πολλή θετική ενέργεια και θα τους εμποδίσει να φτάσουν το σκοπό και το στόχο τους. Θα κινδυνεύσουν να τραυματιστούν από αιχμηρά όπλα όπως το ξίφος ή το μαχαίρι, αλλά και από πυρκαγιά, γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα το Αρειανό στοιχείο στο ωροσκόπιό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: