7.11.11

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΠΑΡΘΕΝΟΣ


Μοίρες: 25-30

Κυρίαρχο πνεύμα: Menadel

Επίκληση: Domine dilexi decorum domus tuae et locum habitationis gloriae tuae.

Θετικές όψεις: Ενάντια στις συκοφαντίες. Ευνοεί την απελευθέρωση των φυλακισμένων.

Αρνητικές όψεις: Προστατεύει αυτούς που δραπετεύουν ή έγιναν φυγάδες για να αποφύγουν τη δικαιοσύνη.


Μοίρα 26: Η μοίρα της επιθετικότητας.

Επιδέξιος άνθρωπος με αυταρχικό χαρακτήρα, αλλά και επιθετικός. Σε ωροσκόπια που προσβάλλονται, τα κέρδη προκύπτουν από βίαιες πράξεις, αλλά όταν οι όψεις των πλανητών είναι αρμονικές, τότε πηγάζουν και προέρχονται από πνευματικές ιδιότητες. Οι εχθροί είναι ισχυροί και πολυάριθμοι. Όμως υπάρχουν περισσότερες νίκες απ’ ό,τι θα πίστευε κανείς. Η άνοδος στην εξουσία και η δόξα, πάνε χέρι-χέρι με την απώλεια της ευτυχίας. Αυτή η μοίρα επηρεάζεται από δύο σταθερούς αστέρες, τον Benetnash και τον Labrum. Ο πρώτος είναι συνδεδεμένος με τον θάνατο και το πένθος, τον πόλεμο, και τις φυσικές καταστροφές, ενώ ο δεύτερος παρέχει πνευματική και σωματική δύναμη, τα ευγενή ιδεώδη της φιλανθρωπίας, τιμητικές διακρίσεις, πλούτη, υγιή φιλοδοξία, υπόσχεται αγαθά και τιμές, ή με δυσμενείς πλανήτες στο γενέθλιο, ψυχική χρόνια ασθένεια, ή εισόδημα από ανέντιμους πόρους. Η εξέταση πάντα του γενέθλιου χάρτη μας λέει ποιο σταθερό αστέρι κυριαρχεί.
Ως προς τη φύση του, το άτομο είναι κοινωνικό, φιλικό και εγκάρδιο. Θα προσελκύσει πολλούς ειλικρινείς φίλους και των δύο φύλων, που θα του επιτρέψουν να φθάσει στην ωριμότητα, περιβαλλόμενος από την αγάπη τους και θα αποκτήσει μια οικογένεια ενωμένη και ευτυχισμένη.


Μοίρα 27: Μοίρα της απότομης συμπεριφοράς.

Χαρακτήρας αδέξιος, ανίκανος να εκτελέσει πολύπλοκα πράγματα και λιγάκι οκνηρός, που θρέφει τη βεβαιότητα ότι ο πλούτος πέφτει από τον ουρανό, χωρίς προσπάθεια.. Ένα ωροσκόπιο εξαιρετικά προσβαλλόμενο, δείχνει τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα άτομα με την έλλειψη δεξιοτήτων. Ωστόσο με καλές πλανητικές όψεις υποδεικνύει μια παθητικότητα η οποία όμως, με τη σωστή υποστήριξη από πιο ενεργά άτομα του περιβάλλοντός του, θα κάνει όποιον γεννήθηκε σ’ αυτή τη μοίρα να εργάζεται ώστε να αξιοποιήσει τις καλές ευκαιρίες. Για να το επιτύχει αυτό, αρκεί να πάρει τον έλεγχο στα χέρια του, και με την κατάλληλη εκπαίδευση και κατάρτιση θα αρχίσει αμέσως να απολαμβάνει τους καρπούς των προσπαθειών του.
Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρνει καλά, παρουσιάζοντας κάποια αμηχανία στην έκφρασή του και στον τρόπο που εκδηλώνεται, θα μπορέσει με θέληση και επιμονή αλλά και με τη σωστή κατεύθυνση να προσπεράσει όλες τις δυσκολίες που το κρατούν παγιδευμένο σε μία παθητική και αδέξια συμπεριφορά.


Μοίρα 28: Η μοίρα της γονιμότητας.

Γενναιόδωρος, εργάζεται σκληρά και είναι πολύ καλά οργανωμένος με μεγάλη ευφυΐα. Οι οικογενειακοί δεσμοί και οι φίλοι είναι πολύ σημαντικοί γι’ αυτόν. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για την άνεση της οικογένειας αλλά και για τις ανάγκες των ξένων. Η επιτυχία δημιουργείται με τις προσωπικές του ιδιαίτερες νοητικές δυνάμεις. Ό,τι του είναι απαραίτητο για την προσωπική του ευτυχία και την ψυχική του ευημερία, είναι διαθέσιμο από την καλή του τύχη που θα τον συνοδεύει στη ζωή του. Η μοίρα αυτή δείχνει ότι αν κάποιος ανήκει σε μια πλούσια οικογένεια, έκανε καλή χρήση του πλούτου του, χωρίς σπατάλες. Εάν έχει ταπεινή καταγωγή, θα βελτιώσει την κοινωνική του θέση και θα γίνει πλούσιος.
Προβλέπεται ότι θα υπάρχουν πολλοί φίλοι στη ζωή του καθώς και μια μεγάλη οικογένεια. Επιτυχία, και ανώτερη νοητικότητα. Οι τυχερές ευκαιρίες θα οδηγήσουν τα άτομα αυτής της μοίρας σε μια υπέροχη ζωή.


Μοίρα 29: Η εκκλησιαστική μοίρα.

Αλτρουιστική συμπεριφορά, αυστηρότητα και διαρκής σταθερότητα. Είναι συνήθως ένα μοναχικό άτομο και απολαμβάνει το να μένει μόνος για μεγάλα χρονικά διαστήματα μόνο και μόνο για να σκεφτεί. Ωστόσο αισθάνεται μόνος ακόμη και αν βρίσκεται ή κι αν συμμετέχει σε εκδηλώσεις με εκατοντάδες ανθρώπους τριγύρω του. Διαθέτει μια γόνιμη φαντασία, και είναι σε θέση να εκτελεί πολύ σημαντικές και δημιουργικές εργασίες. Αν στο γενέθλιο χάρτη, ο Άρης είναι κυρίαρχος ή ισχυρός, υπάρχει μια τάση για βία. Αν η Αφροδίτη είναι ισχυρή, τότε έχουμε μία κατάσταση κατά την οποία, σε μεγάλο βαθμό, ο αισθησιασμός ελέγχεται από την ψύχραιμη λογική. Ο αστερισμός του Μαρκέμπ ή Μαρκάμπ που βρίσκεται εκεί (γνωστός και ως La constellation des Voiles du Navire) χαρίζει ένα βαθύ ενδιαφέρον για την εκπαίδευση, προάγει τη γνώση που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια ταξιδιών, και τονίζει την επίδραση του αλτρουισμού, της πίστης και φιλοσοφίας.
Άτομο γεμάτο ενέργεια, με ζωηρό ταμπεραμέντο και μοναχικές συνήθειες, με πολλή φαντασία και μεγάλη ικανότητα για δημιουργική εργασία, τείνει σε ένα θρησκευτικό τελετουργικό χαρακτήρα, με την γοητεία πάνω του ενός φλογερού πάθους που η αυστηρότητα της ισχυρής προσωπικότητάς του το καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό.
Επίσης, και σύμφωνα πάντα με τις όψεις του γενέθλιου ωροσκοπίου, εάν ο Κρόνος κάνει όψη με τη συγκεκριμένη μοίρα, δείχνει προδιάθεση για την εκκλησιαστική ζωή, ή προορίζει το άτομο για κυβερνητική θέση εάν κάνει όψη ο Δίας. Ταξίδια, εκπαιδευτικό έργο, ευρεία γνώση, και ευσέβεια, είναι τα δώρα αυτής της μοίρας.


Μοίρα 30: Μοίρα της συσκότισης.

Αρκετά μελαγχολικός, με εκκεντρικό μυαλό, ένας πραγματικός ερευνητής με πολλά μυστικά. Νοιώθει μεγάλη έλξη για τον αποκρυφισμό και τα μυστήρια γενικά, και απολαμβάνει το διάβασμα στη μοναξιά της νύχτας. Μπορεί να απειλείται από κάποια ψυχική ασθένεια ή διατρέχει τον κίνδυνο ενός τραυματισμού στο κεφάλι. Ασχολείται με παράξενες και επιλεκτικές μελέτες και εάν δεν έχει την απαιτούμενη σοβαρότητα για την ενασχόλησή του με τον αποκρυφισμό, μπορεί να καταλήξει σε μια κατάσταση ψυχικού χάους και διανοητικής σύγχυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: