29.10.11

Και τώρα… Ταρό για όλους εκδόσεις Ερεχθηίδα



Και τώρα… Ταρό για όλους
Η Ερεχθηίδα αναγγέλλει την έκδοση του νέου έργου της "ΤΑΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" που είναι ένας συνδυασμός βιβλίου-καρτών και ταμπλό ριξίματος, όλα μαζί σε πολυτελέστατη συσκευασία.


Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχουμε "Ταρό για όλους" τρία σε ένα.
Το βιβλίο θα πρωτοπωληθεί στο Αστρολογικό Συνέδριο του συλλόγου "ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ", που θα γίνει στις 12 & 13 Νοεμβρίου στο συνεδριακό χώρο ΔΑΪΣ, καθώς και σε ειδική συνέντευξη τύπου.

Το "Ταρό για όλους" είναι όντως για όλους. Και για τον γνωρίζοντα τα ΠΑΝΤΑ και για τον γνωρίζοντα ΛΙΓΑ και για αυτόν που βρίσκεται στα ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ, αλλά και γι' αυτόν που θέλει να δοκιμάσει για πρώτη φορά.

Το Ταρό είναι τόσο παλιό όσο οι αρχαίες θρησκείες και φιλοσοφίες, αλλά και τόσο καινούργιο όσο το Facebook.
Αποτελεί ένα ακόμα ανεξήγητο μυστήριο για τον άνθρωπο, αλλά συνάμα του δείχνει πεντακάθαρα την πραγματικότητα της ζωής του.

Το βιβλίο "Ταρό για όλους" προσπαθεί να ρίξει όσο γίνεται περισσότερο φως στα εσωτερικά μυστήρια του Ταρό. Στόχος του είναι όσοι ήδη το γνωρίζουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσα από τις περιγραφές και τις ερμηνείες των καρτών και όσοι έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή μαζί του να το αγαπήσουν και να κατανοήσουν την δύναμη και την λειτουργία του.
Το βιβλίο συνοδεύεται από πρωτότυπες κάρτες πού σχεδιάστηκαν ειδικά για αυτό, οι οποίες όχι μόνο αποκωδικοποιούν σε βάθος την μυστική γλώσσα των συμβόλων του Ταρό, αλλά το συνδέουν και με την αστρολογία όπου κάθε κάρτα συσχετίζεται με κάποιο από τα τέσσερα στοιχεία, τους πλανήτες και τα ζώδια.

Αφήστε λοιπόν τις κάρτες να σας μιλήσουν και να σας αποκαλύψουν τις ειδικές σημασίες τους και θα δείτε να ανοίγετε μπροστά σας ένας ολόκληρος μαγικός και συναρπαστικός κόσμος.

Ακολουθεί η πρώτη προδημοσίευση:


Εισαγωγή στο Ταρό






από τη Νία Θεοφανίδου

NIA_PHOTO_MIKRH




Οι αρχαίες θρησκείες και φιλοσοφίες γνώριζαν τα Ταρό και είχαν ενσωματώσει σ’ αυτές τις κάρτες πολλά από τα σύμβολά τους.

Ο Ελιφάς Λευί αποδίδει στα Ταρό μυητική σημασία. Στην εισαγωγή του βιβλίου του «Δόγμα και Τυπικό της Υψηλής Μαγείας», αναφερόμενος στα Ταρό, λέει: «Υπάρχει ένα βιβλίο το οποίο είναι κατά κάποιον τρόπο λαϊκό και μπορεί κανείς να το βρει παντού, αλλά είναι το πλέον απόκρυφο και το πλέον αγνοούμενο απ’ όλους, διότι περιλαμβάνει το κλειδί όλων των άλλων βιβλίων. Έχει κυκλοφορήσει σε άπειρα αντίτυπα, χωρίς εντούτοις ο κόσμος να το γνωρίζει. Το βιβλίο αυτό είναι ίσως αρχαιότερο και από το βιβλίο του Ενώχ. Έχει γραφτεί με πρωτογενείς χαρακτήρες όπως τα ιερογλυφικά των Αιγυπτίων».

Τα Ταρό αποτελούνται από 78 κάρτες – 22 Μεγάλα Αρκάνα ή Θρίαμβοι και 56 Μικρά Αρκάνα, που χωρίζονται σε τέσσερις σειρές ή χρώματα, καθεμία από τις οποίες περιλαμβάνει τις κάρτες από τον άσο έως το δέκα και τέσσερις βασιλικές κάρτες, τον Ακόλουθο, τον Ιππότη, τη Βασίλισσα και το Βασιλιά.

Ο όρος Αρκάνα προέρχεται από τη λατινική λέξη arcana, που σημαίνει «μυστικά». Επομένως, Μεγάλα Αρκάνα σημαίνει επί λέξει «μείζονα μυστικά», γι’ αυτό και οι κάρτες αυτές θεωρούνται σπουδαία αρχέτυπα με θεία επιρροή. Τα Μικρά Αρκάνα έχουν σχέση με ανθρώπινες πράξεις και επιλογές.

Για να «διαβάσει» κανείς τα Ταρό χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα πακέτο καρτών και ένα βιβλίο ερμηνείας. Χρειάζεται πολλή δουλειά, ώστε ν’ απομνημονεύσει και να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζεται η μία κάρτα με την άλλη. Ο αριθμός των συνδυασμών σ’ ένα ρίξιμο είναι αστρονομικός, και κανένα βιβλίο δεν μπορεί να εξηγήσει όλους ανεξαιρέτως τους δυνατούς συνδυασμούς, διότι η εκάστοτε ερμηνεία εξαρτάται από την κατάσταση του ενδιαφερομένου και τα προβλήματα που τον απασχολούν τη συγκεκριμένη περίοδο.

Οι κάρτες που δείχνουν μια ερωτική σχέση, για παράδειγμα, για άλλους μπορεί να σημαίνουν μια εμπορική υπόθεση κι εκείνες που αναφέρονται σ’ ένα μακρινό ταξίδι για κάποιον, μπορεί να εννοούν κάτι εντελώς διαφορετικό για έναν κατάκοιτο ασθενή. Για να ερμηνεύσετε, λοιπόν, τα Ταρό, χρειάζεται εσωτερική κρίση, η οποία θα προέλθει απ’ την αγάπη σας για τα Ταρό και θα ενισχύσει την έκτη αίσθηση με την οποία γεννηθήκατε. Αφήστε τις κάρτες να σας μιλήσουν και να σας αποκαλύψουν τις ειδικές σημασίες τους, κι ένας ολόκληρος κόσμος θ’ ανοιχτεί μπροστά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: