25.10.11

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΠΑΡΘΕΝΟΣ


Μοίρες: 20-25

Κυρίαρχο πνεύμα: Chevakiah

Επίκληση: Dilexi quoniam exaudiet Dominus vocem orationis meoe .

Κυριαρχία: Κληρονομιές, διαθήκες, οικονομικά μερίσματα.

Θετικές όψεις: Του αρέσει να ζει αρμονικά με όλους. Ανταμείβει και εμπιστεύεται όσους βρίσκονται στην υπηρεσία του.

Αρνητικές όψεις: Αχαριστία, τσιγκουνιά, προσωπικά οφέλη.


Μοίρα 21: Η μοίρα της άπληστης επιθυμίας.

Χαρακτήρας που θα εμφανίσει μερικές φορές μικροπρέπειες, αλλά και κάποια ιδιοτέλεια. Ορισμένα άτομα αυτής της μοίρας ενδιαφέρονται για το οικονομικό κέρδος και προσπαθούν συνεχώς να αυξήσουν την περιουσία τους υπολογίζοντας κάθε δεκάρα. Υπολογίζουν ακόμα και όσα προορίζονται για την κάλυψη των βασικών καθημερινών αναγκών τους, όπως γεύματα και ενδύματα. Με έντονο τον Ερμή στον γενέθλιο χάρτη, αλλά με δύσκολες γωνίες, τα άτομα που γεννιούνται εδώ έχουν την κερδοσκοπία στο αίμα τους, αλλά και την ικανότητα στο εμπόριο τροφίμων και πρώτων υλών, ένα επάγγελμα που θα αποδειχθεί πολύ προσοδοφόρο.
Όταν προσβάλλεται πολύ ο Ερμής, σημειοδοτεί τους ιδιοτελείς και συμφεροντολόγους, άτομα δηλαδή που εξακολουθούν να μετράνε το κόστος για τα πάντα, απαιτώντας από όλα αναφορά.
Ένα γενικό προσόν αυτής της μοίρας και με καλές όψεις πλανητών, είναι ότι σε κάθε περίπτωση τα άτομα που γεννιούνται εδώ είναι εξαιρετικά ειλικρινή. Θα αποκτήσουν πλούτο, με εύκολο τρόπο και θα προβούν σε ορισμένες σημαντικές καινοτομίες για να βελτιώσουν τη δουλειά τους και τα οικονομικά τους. Επίσης σε ένα ισορροπημένο γενέθλιο ωροσκόπιο, η μοίρα αυτή δίνει τα εύστροφα στα οικονομικά και στο εμπόριο άτομα, εκείνα που είναι ικανά να επιβιώσουν ακόμα και όταν τα πάντα γύρω τους έχουν χαθεί. Οι πρωτότυπες και έξυπνες ιδέες τους θα τους χαρίσουν πλούτο και ευημερία.


Μοίρα 22: Η μοίρα της τρυφηλότητας και της αισθησιακής τέχνης.

Αισθησιακός, επιφανειακός και λιγάκι τεμπέλης. Χαρακτήρας φιλήδονος και άστατος που εύκολα εξαπατά ή εξαπατάται. Είναι πολύ ευαίσθητος στην κολακεία και εύκολα επηρεάζεται από τα καλά λόγια που θα ακούσει. Εκτός και αν είναι σε θέση να αντισταθεί στα ένστικτά του. Εξαιρετικά ευάλωτος στις σχέσεις του με το αντίθετο φύλο. Έχει σημειωθεί πως οι πολύ αδύναμοι χαρακτήρες που γεννιούνται σ’ αυτή τη μοίρα ζουν αισθηματικά δράματα που αποτελούν πηγή ντροπής είτε για τους ίδιους, είτε για το κοινωνικό τους περιβάλλον. Ωστόσο, αν στον γενέθλιο χάρτη οι πλανήτες τους βρίσκονται σε αρμονία (ιδιαίτερα οι: Αφροδίτη, Άρης, Δίας), θα ζήσουν την πραγματική αγάπη ή θα αναπτύξουν ένα αληθινό καλλιτεχνικό ταλέντο που μπορεί να τους φέρει την επιτυχία και την φήμη, κάτι που θα τους προσφέρει έτσι μια καλή διέξοδο ώστε η ευάλωτη αισθησιακή τους πλευρά να γίνει πηγή δημιουργίας και όχι πηγή καταστροφής. Η επιρροή του αστερισμού «Κόμη της Βερενίκης» δίνει μια μεγάλη προσωπική γοητεία, εκλεπτυσμένη και φιλική συμπεριφορά, και ένα πηγαίο ταλέντο ηθοποιίας ειδικά για την κωμωδία. Πολλοί πραγματικά ταλαντούχοι κωμικοί, γεννήθηκαν με τονισμένη αυτή τη μοίρα στο γενέθλιο χάρτη τους.
Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί, ότι μερικές φορές φαίνεται να προκαλούνται προβλήματα στα μάτια και στα μαλλιά (αραιά μαλλιά που πέφτουν ή φαλάκρα).
Με δύσκολες όψεις στο γενέθλιο, το άτομο που γεννιέται εδώ, εύκολα μπορεί να εξαπατηθεί. Επίσης διατρέχει και μεγάλο κίνδυνο πτώσης.


Μοίρα 23: Η μοίρα της περιπέτειας και του τυχοδιωκτισμού.

Περιπετειώδης, ανέμελος, και ριψοκίνδυνος. Ψάχνει πάντα για νέες περιπέτειες και νέες εμπειρίες γεμάτες ρομαντισμό και κίνδυνο. Για λόγους που σχετίζονται με τον γάμο του, μπορεί να υποχρεωθεί να πάει στο εξωτερικό, ιδίως αν αρκετοί γενέθλιοι πλανήτες του είναι σε μεταβλητά ζώδια. Αν ο Κρόνος είναι ισχυρός, η προστασία που παρέχεται από ισχυρές προσωπικότητες δεν θα δώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και η δημόσια αναγνώρισή του θα έρθει αργοπορημένα. Επιπλέον, δεν ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που προβάλλουν τον εαυτό τους, αλλά προτιμά τα ταλέντα του να αποκαλυφθούν από τους άλλους. Σύμφωνα με τον Μανίλιους, (Manilius, ποιητής και αστρολόγος του πρώτου αιώνα μ.Χ.), αυτή η μοίρα περιγράφει την ομορφιά, την μεγάλη ευφράδεια, την ευχέρεια λόγου και ετοιμολογία, τα καλλιτεχνικά ταλέντα καθώς και τους συγγραφείς και διδασκάλους.
Γενικά χαρακτήρας περιπετειώδης και κάπως ιδιότροπος, πάντοτε σε αναζήτηση μιας νέας εμπειρίας, μια νέας αίσθησης, με έντονη τη γεύση του ρομαντισμού και του κινδύνου. Η μοίρα προοιωνίζει ταξίδια σε ξένες χώρες ή το επάγγελμα του ναυτικού. Γενικά δείχνει τα άτομα που μπορούν να κερδίζουν τα προς το ζην και να αποκτήσουν φήμη από οποιαδήποτε εργασία έχει σχέση με τη θάλασσα.


Μοίρα 24: Η μοίρα της μοναξιάς

Θα τον χαρακτηρίζαμε μισάνθρωπο, ανεξάρτητο και εγωιστή. Μπορεί να χωριστεί από την οικογένειά του ή να εξοριστεί ή να τεθεί εκτός νόμου. Η μοίρα (και ιδιαίτερα εάν ο 12ος οίκος στο γενέθλιο δέχεται κακές όψεις) συνδέεται με φυλάκιση που συχνά προκαλείται είτε από την έλλειψη ηθικής, είτε ένεκα πολιτικής ιδεολογίας, είτε απλώς από κακή τύχη.
Ως προς τον χαρακτήρα, πολλές φορές παρουσιάζεται ως ακοινώνητος και μισάνθρωπος, αποξενωμένος από την οικογένειά του ή έχοντας κακές σχέσεις με τους συγγενείς του. Ο περίγυρός τους φρονεί ότι το άτομο αυτό είναι ίσως αμφίβολης ηθικής, με αποτέλεσμα να προκύπτουν συχνά σοβαρά προβλήματα, με διαφορετικούς τρόπους.
Σε ένα ισορροπημένο ωροσκόπιο, η συγκεκριμένη μοίρα υποδεικνύει πιθανά προβλήματα των ματιών, μυωπία, ή γενικά προβλήματα όρασης.


Μοίρα 25: Η μοίρα της ομόνοιας και της καλοσύνης

Κοινωνικός, φιλικός και ζεστός. Είναι ο επικεφαλής μιας οικογένειας, του αρέσει να βρίσκεται μαζί με τους οικείους του γιατί έτσι νιώθει ευτυχισμένος και προσελκύει πολλούς ειλικρινείς φίλους και των δύο φύλων, οι οποίοι είναι πάντα πρόθυμοι να παρέχουν οικονομική βοήθεια ή συμβουλές. Αυτή η μοίρα δείχνει συχνά μια ειδική αδελφική σχέση, παραδείγματος χάριν, δύο αχώριστους φίλους, που έχουν παντρευτεί δύο αδελφές, ή δύο φίλες που παντρεύτηκαν δύο αδέλφια.
Τύχη και ευτυχία θα ακολουθεί αυτά τα άτομα, ενώ οι σχέσεις στοργής και αγάπης μεταξύ τους θα είναι ακλόνητες. Πλούσια και εκλεπτυσμένα συναισθήματα και πραγματικό ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που αγαπούν. Εγκάρδιες σχέσεις, προστασία και ευτυχία. Φύση αγαπητή, προδιατεθειμένη να ενώνεται με τους άλλους και να τους πλησιάζει. Ευτυχισμένο σπιτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: