13.10.11

Οι Διελεύσεις του Πλούτωνα από τους 12 Οίκους, μέρος B΄

από την Χριστίνα Δημοπούλου

Ο Πλούτωνας είναι ένας πλανήτης ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την διαδικασία της μεταμόρφωσης, του θανάτου αλλά και της αναγέννησης. Ένας πλανήτης ο οποίος λειτουργεί σε συλλογικό επίπεδο και φέρνει ανακατατάξεις. Είναι ο πιο αργός πλανήτης μιας και μια πλήρης περιφορά γύρω από τον ζωδιακό είναι 249 έτη 2μηνες και 12 μέρες. Η ανάδρομη τροχιά του είναι ανά 6-7 μήνες περίπου και έχει διάρκεια 5-6 μηνών (κατά προσέγγιση, ανάλογα με το πόσο μακριά βρίσκεται από τον Ήλιο).
Το άτομο που υπόκειται στην επιρροή του Πλούτωνα έχει στην πραγματικότητα 2 επιλογές. Η πρώτη είναι να διορθώσει τα κακώς κείμενα του οίκου που δέχεται την διέλευση & η δεύτερη να καταστρέψει τα οικοδομήματα τα οποία ήταν σαθρά. Έτσι η διέλευση του μέσα από τους οίκους έρχεται να δώσει ένα τέλος ενός κύκλου. Πολλές φορές (αν συνηγορεί το ωροσκόπιο) μπορεί να δώσει ένα happy-end. Ο Πλούτωνας πολλές φορές δοκιμάζει τα νεύρα μας αλλά και την υπόσταση μας γενικότερα. Είναι η στιγμή που τελειώνει μια σοβαρή σχέση ή ο γάμος σου, που χάνεις βιολογικά ή συναισθηματικά ένα δικό σου άτομο, που σταματάς από την δουλειά σου (παρά την θέληση σου).
Σε πολλές περιπτώσεις η δράση του είναι υπόγεια ή κρυφή και τα αποτελέσματα της μπορεί να φανούν πολύ καιρό μετά.

Θυμίζω πως στην ζωδιακή αστρολογία για κάθε ζώδιο ως 1ος οίκος θεωρείται το ίδιο το ζώδιο και στην παρούσα φάση, που ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω, για τους εκπρόσωπους του Κρόνου επί της γης θεωρούμε ότι  έχουν τον Πλούτωνα στον 1ο οίκο. Αντίστοιχα για τους Τοξότες βρίσκεται στον 2ο, για τους Σκορπιούς στον 3ο, για τους Ζυγούς στον 4ο, για τους Παρθένους στον 5ο και για τους Λέοντες στον 6ο.
Αυτά είναι και τα ζώδια στα οποία πρακτικά αναφέρεται το πρώτο μέρος του άρθρου.
Φυσικά όσες και όσοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κατά συνέπεια τον γενέθλιο οίκο στον οποίο διελαύνει ο Πλούτωνας, θα έχουν σίγουρα μια αμεσότερη εικόνα της επιρροής του.

Ας δούμε λοιπόν τι κάνει ο Πλούτωνας περνώντας μέσα από τους 6 πρώτους οίκους.

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 7ο ΟΙΚΟ
Ο Πλούτωνας με την διέλευση του μέσα από τον 7ο οίκο ουσιαστικά βάζει απόλυτα όρια στις σχέσεις και τις συνεργασίες. Δηλαδή, είτε θα σου δώσει στο χέρι τα κλειδιά του παραδείσου, είτε θα σε στείλει στα ...κάτεργα της κόλασης, είτε μέσα από «ανθυγιεινές» επιλογές προσώπων και καταστάσεων, είτε εξ αιτίας δυσάρεστων περιστατικών που δημιουργούν ένα αίσθημα απώλειας. Πρακτικά, όλα σχεδόν εξαρτώνται από τους άλλους κι αν τα πράγματα πάνε άσχημα, ο κύκλος δεν θα κλείσει πριν «πιάσεις πάτο». Αν αντίθετα έχεις την πλήρη στήριξη των κοσμικών δυνάμεων (διότι περί αυτού πρόκειται) δεν έχεις να φοβηθείς απολύτως τίποτε.
Ως διέλευση από γωνιακό οίκο, έχει το «δικαίωμα» να επηρεάσει και άλλους βασικούς τομείς της ζωής, όπως για παράδειγμα την οικογενειακή και επαγγελματική ζωή.
Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται το ξεκαθάρισμα με το παρελθόν και η απεμπλοκή από οποιεσδήποτε καταστάσεις μπορούν να σε ρίξουν στο καναβάτσο, με κτυπήματα μάλιστα «κάτω απ‘ τη ζώνη». Αν αντίθετα, μπεις στον πειρασμό να διεκδικήσεις κάτι που δεν δικαιούσαι, υπογράφοντας μάλιστα συμφωνίες με τον ...διάβολο, τότε παρά τις όποιες πρόσκαιρες «νίκες», το μέλλον προβλέπεται εξαιρετικά ζοφερό, αφού μόνος σου «χτύπησες» τα τύμπανα του πολέμου και ξύπνησες έναν γίγαντα που κοιμόταν. Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: