29.9.11

Γιώργος Νταλάρας - Ο ανικανοποίητος... αστρολογική ανάλυση

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει τα πάντα. Από ρεμπέτικα, σμυρνέικα και βυζαντινούς ύμνους, μέχρι λάτιν, ροκ και όπερα.
Και παρότι διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής του δεν δείχνει διατεθειμένος να σταματήσει να «ψάχνεται», ορμώμενος από -που αλλού;- την καταλυτική δράση του Ουρανού και του Πλούτωνα στον γενέθλιο χάρτη του.
Γεννημένος καλλιτέχνης ο Γιώργος Νταλάρας, συνδυάζει το πάθος της Αφροδίτης στον Σκορπιό με τις ιδιαίτερη ακτινοβολία, το ξεχωριστό πνεύμα αλλά και τις αντιφάσεις που πηγάζουν από το τ-τετράγωνο του Ουρανού με τα Φώτα του. Μάλιστα η θέση του Ουρανού στον Καρκίνο προδίδει και την ιδιαίτερη σχέση του δημοφιλούς τραγουδιστή με θέματα προσφύγων. Επανειλημμένα έχει δώσει συναυλίες -ιδιαίτερα για την Κύπρο- και το 2006 χρίστηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης για τους Πρόσφυγες, από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Ο «απόλυτος» Πλούτωνας κάνει επίσης ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του (σε σύνοδο με τον Άρη στον Λέοντα και σε τετράγωνο με την Αφροδίτη), ενισχύοντας δραστικά το ανικανοποίητο του καλλιτέχνη και προσδίδοντας του συνάμα έναν «απαιτητικό» ψυχισμό, του τύπου «όλα ή τίποτα». Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί κανείς τις -ενίοτε και σκοτεινές- διαθέσεις του πλανήτη και από αυτήν την άποψη συναισθηματικά ο Γιώργος Νταλάρας είναι μάλλον απίθανο να νοιώσει ευτυχισμένος, όσο ψηλά κι αν φτάσει.
dalaras
Η καλλιτεχνική του υπόσταση κάνει ...μπαμ με την τριπλή σύνοδο Ερμή-Δήμητρας-Ποσειδώνα στον Ζυγό να δίνει το μέτρο μιας χαρισματικής προσωπικότητας. Ενδεχομένως οι τρεις πλανήτες να βρίσκονται σε κάποιον από τους γωνιακούς οίκους του ωροσκοπίου του, πολύ περισσότερο που ο πατέρας του Λουκάς Νταράλας ήταν γνωστός ρεμπέτης, κάτι που βοήθησε αρκετά τον Γιώργο Νταλάρα στα πρώτα του βήματα. Είναι ίσως χαρακτηριστικό πως είχε την άμεση υποστήριξη πολλών συνθετών της δεκαετίας του 60 αλλά και της «φτασμένης» Μαρινέλλας που τον σύστησε στο κοινό από την πίστα του «Στορκ», όπου εμφανίζονταν μαζί.
Σε όλα αυτά βέβαια συνέβαλε αποφασιστικά και ο Δίας από τον Αιγόκερω, η δυναμική του οποίου φαίνεται περισσότερο στις «κρυφές» όψεις ακριβείας που σχηματίζει με τον αστρικό Άρη (αντίθεση) την αστρική Δήμητρα (τρίγωνο) και φυσικά τον αστρικό Ποσειδώνα.
Μάλιστα το τρίγωνο Δήμητρας-Δία είναι ...όλα τα λεφτά όσον αφορά την καθιέρωση του και τον υψηλότατο δείκτη δημοφιλίας του.


Ωστόσο με τόσο έντονο ωροσκόπιο και τους ...Ουρανοπλουτωναίους να συνωμοτούν, θα ήταν απίθανο αν τα πράγματα ξεκινούσαν ...φυσιολογικά!
Η ημέρα που θα έμπαινε στην δισκογραφία ήταν η ...21η Απριλίου του 1967. Το ραντεβού του βέβαια δεν έγινε ποτέ αλλά υπήρξε και συνέχεια. Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε μετά από πέντε μήνες κόπηκε από την λογοκρισία και έπρεπε να περιμένει ακόμη δύο χρόνια μέχρι να κυκλοφορήσει ο πρώτος προσωπικός του δίσκος «Γιώργος Νταλάρας» με συνθέσεις του Σταύρου Κουγιουμτζή, από τις οποίες έχουν μείνει αξέχαστες το «Που ‘ναι τα χρόνια» και το «Ο ουρανός φεύγει βαρύς».
 Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: