28.9.11

Τι φέρνουν στα ζώδια οι διελεύσεις του Κρόνου, μέρος Α΄

Οι διελεύσεις του Κρόνου μέσα από τους οίκους
από την Χριστίνα Δημοπούλου
Xristina Foto










Ο Κρόνος είναι βέβαια ένας από τους παραδοσιακούς «κακούς» του ζωδιακού κύκλου, είναι το ...αντίπαλο δέος του Δία και ο περιοριστικός του ρόλος δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, δημοφιλής. Ωστόσο παρά την «ατυχία» που σέρνει ξοπίσω του, είναι εκείνος που μας βοηθά να μάθουμε από τα λάθη μας, να οργανωθούμε, να συγκροτήσουμε τη σκέψη μας και να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους. Με άλλα λόγια να ωριμάσουμε.
Κι όλα αυτά δεν γίνονται με ντάντεμα ούτε με κανάκεμα. Η σχέση του Κρόνου με την ευχαρίστηση (και τα συναισθήματα) είναι πολύ μακρινή και ουσιαστικά συγγενεύουν μεταξύ τους μόνον στα πλαίσια του ...μαζοχισμού. Ο Κρόνος είναι υπέρ της ουσίας και της λιτής ποιότητας. Και βέβαια ποτέ δεν κερδίζει τις εντυπώσεις, αφού δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τέτοιου είδους παιχνίδια. Γι αυτόν η βελτίωση έρχεται μέσα από τη διαρκή προσπάθεια.
Η ουσιαστική του επιθυμία είναι η καταξίωση μέσα από τις «νόμιμες» η τυπικές διαδικασίες, ώστε κανείς να μην μπορεί να βρει κάποιο ψεγάδι. Και η ανασφάλεια της ατέλειας τον συνοδεύει σε όλες του τις επιλογές.
Ο Κρόνος θεωρείται επίσης ο πλανήτης που σχετίζεται με την κρίση και την απόδοση της Συμπαντικής Δικαιοσύνης. Σχετίζεται με τον σεβασμό του ατόμου απέναντι σε οτιδήποτε είναι ιεραρχικά ή ηλικιακά ανώτερο και τις συλλογικές κοινωνικές αξίες.

Οι λέξεις κλειδιά που βοηθούν στην κατανόηση της φύσης του είναι: πίεση, ανασφάλεια, περιορισμός, όρια, αυστηρότητα, ενοχή, ευθύνη, κριτική, αυτοκριτική, ιεραρχία, νόμος, πειθαρχία, διάρκεια, συντήρηση, σκληρότητα, λιτότητα, εξετάσεις, πείρα, ωριμότητα.


Ας δούμε όμως πως εκδηλώνεται η διέλευση του Κρόνου μέσα από τους δώδεκα οίκους, που στην ζωδιακή αστρολογία έχουν σαν αφετηρία το ζώδιο στο οποίο ανήκει ο καθένας μας. Για παράδειγμα αυτήν την περίοδο ο Κρόνος βρίσκεται στον Ζυγό, που για τους Ζυγούς μπορεί να νοηθεί ως 1ος οίκος. Αντίστοιχα, για τους Παρθένους ο Κρόνος βρίσκεται στον 2ο οίκο, για τους Λέοντες στον 3ο, για τους Καρκίνους στον 4ο, για τους Διδύμους στον 5ο και για τους Ταύρους στον 6ο (αυτά είναι και τα έξι ζώδια στα οποία πρακτικά αναφέρεται το πρώτο μέρος του άρθρου)

 Αν φυσικά ως πιο ειδικοί γνωρίζετε τον Ωροσκόπο σας, και τον γενέθλιο οίκο από τον οποίο διελαύνει ο Κρόνος, θα πρέπει να του δώσετε προτεραιότητα αφού θα έχετε μια πιο ουσιαστική εικόνα για το που θα σας πιέσει ο πλανήτης της αναγκαιότητας.
Σημειωτέον πως: οι διελεύσεις από γωνιακούς οίκους (1ο, 4ο, 7ο και 10ο) έχουν να κάνουν με μεγάλα συμβάντα που αποσκοπούν στον έλεγχο και την δοκιμασία του «οικοδομήματος» του ατόμου.




 
ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 1ο ΟΙΚΟ
Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο ή Ωροσκόπο στον Ζυγό



Εδώ ο Κρόνος λειτουργεί ανάλογα με την συνολική πορεία και το επίπεδο του ατόμου. Ανταμείβει τις προσπάθειες ετών αλλά απορρίπτει και όλα εκείνα που είναι εκτός πραγματικότητας.  Έχει μεγάλη σημασία βέβαια για ποιά πραγματικότητα μιλάμε. Γιατί υπάρχει η εξωτερική, με τους κανόνες που βάζουν οι άλλοι και η εσωτερική που απαρτίζεται από όλα εκείνα που διδάχθηκε το άτομο και συγκροτούν τα δικά του «πρέπει». Η πιο «σωστή» χρήση της Κρόνιας ενέργειας αναδεικνύει τις αξίες και τις αρχές του ατόμου που άντεξαν μέσα στο χρόνο, όντας ενίοτε και αντίθετες με εκείνες του κοινωνικού συνόλου. Χρειάζεται βέβαια μια υψηλόβαθμη συνειδητότητα για να αντιμετωπίσεις την αλήθεια σου κατάματα.
Συνήθως το άτομο καλείται να περιορίσει τις δραστηριότητες του και να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένους στόχους και από μια δημιουργική σκοπιά αυτή η διέλευση του Κρόνου μπορεί να συνδεθεί με την παραγωγή ενός μεγάλου ή δύσκολου έργου.
Αν όμως δεν υπάρχουν συγκεκριμένα καθήκοντα (δημιουργικά ή επαγγελματικά) και ο Κρόνος αναγκαστεί να «δουλέψει» πάνω σε προσωπικά θέματα και δη αυτά των σχέσεων, τότε τα περιθώρια στενεύουν και οι πιθανότητες να έχουμε μια περίοδο προσφοράς αλλά και ματαιοπονίας, αυξάνονται.
Αν επίσης πάρουμε «στραβά» τις Κρόνιες πιέσεις και συμπεριφερόμαστε αντιδραστικά (γιατί αυτοί και όχι εγώ;) τότε είναι που κάνουμε το ...λάθος της ζωής μας. Μπαίνουμε σε μονοπάτια δύσβατα με συνέπειες, που θα «δείξουν» μετά από 7 ή 14 χρόνια.
Στην ουσία ανοίγει ένας νέος τριακονταετής κύκλος, προϊόν του απολογισμού μας για τα όσα προηγήθηκαν. Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: