2.9.11

Δημητρης Κορωνακης Ενας ντελικανης

Ένας ντελικανής

Έτος: 1963

Διάρκεια: 90'
Είδος: Κωμωδία
Εταιρία παραγωγής: Μασκ Φιλμς
Σκηνοθεσία: Μανώλης Σκουλούδης
Σενάριο: Μανώλης Σκουλούδης
Μουσική σύνθεση: Γιάννης Μαρκόπουλος
Συγγραφέας: Ιωάννης Κονδυλάκης

Παραγωγός: Μανώλης Σκουλούδης

Ηθοποιοί: Άλκης Γιαννακάς (Μανουήλης Ποντίκης) , Ίλυα Λιβυκού (Ερηνάκι του Μαδαρού) , Μάνος Κατράκης (Παν/ποιητής) , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (δήμαρχος) , Κώστας Καζάκος (Λεωνίδας) , Αλίκη Ζωγράφου (Πανάγω Ποντίκη) , Κλεό Σκουλούδη (Παρασκευούλα (Βούλα) Πορτοκαλάκη) , Άννα Παϊτατζή , Ελένη Θεοφίλου (κόρη δημάρχου) , Γιάννης Κοντούλης (Μίνωας Πορτοκαλάκης) , Μαίρη Γιαμαρέλου (κόρη δημάρχου) , Πόπη Γιαμαρέλου (κόρη δημάρχου) , Ράνια Κασάπη (κόρη δημάρχου) , Μαίρη Χομπίτη (κόρη δημάρχου) , Δημήτρης Κατσούλης , Έφη Οικονόμου (Ρόζυ) , Αλέκα Μακρή (Σμαραγδίτσα Σηφάκη) , Γ. Γιαννικάκης , Α. Παπαγεωργίου , Μανολία Σκουλούδη , Πέτρος Πρινιώτης , Δημήτρης Κορωνάκης , Αντρέας Καλογερής

Σχόλια/Πλοκή: Κακονήσι. Ο γιός του Ποντικάκη, ο Μανουήλης, έχει μεγαλώσει πια και έχει γίνει πολύ όμορφος. Όλες οι γυναίκες του χωριού τον ποθούν, μα πιο πολύ από όλες η γυναίκα του ψάλτη, η Παρασκευούλα. Ο Μανουήλης όμως αγαπά την Σμαραγδίτσα. Ο πατέρας του για να προλάβει τη ντροπή, τον στέλνει στη θεία του Ειρηνάκη, που ζει στα βουνά, μαζί με τους μπιστικούς της. Αλλά και η θεία θα ξελογιαστεί από την ομορφιά του και θα τον ερωτευθεί. Ο Μανουήλης θα φύγει από το βουνό και θα βρεθεί στο Λαδοχώρι την ώρα που γίνεται μια κηδεία. Ο πρόεδρος του χωριού θα εντυπωσιαστεί από την φωνή του, θα του προτείνει να αναλάβει την θέση του ψάλτη και θα τον προσκαλέσει στο σπίτι του όπου μένουν οι έξι κόρες του.
Trivia: 5 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσαλονίκης: Φωτογραφίας Α’ γυναικείου ρόλου (Ιλια Λιβυκού) Κριτικών φωτογραφίας Κριτικών α’ γυναικείου ρόλου (Ιλια Λιβυκού) Τιμητική διάκριση ερμηνείας (Άλκης Γιαννακάς) Βραβείο α` γυναικείου ρόλου (Ίλυα Λιβυκού) στο Φεστιβάλ Σαν Φρανσίσκο 1963. Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 295.453 εισιτήρια. Ήρθε στην 9η θέση σε 92 ταινίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget