20.9.11

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΠΑΡΘΕΝΟΣ


Μοίρες: 15-20

Κυρίαρχο πνεύμα: Lehahia

Επίκληση: Speret Israël in Domino ex hoc nunc et usque in soeculum .

Θετικές όψεις: Διασημότητα λόγω ταλέντων και ανάδειξη μέσω λαμπρών πράξεων. Εμπιστοσύνη.

Αρνητικές όψεις: Διχόνοια, πόλεμος, προδοσία.


Μοίρα 16: Η μοίρα της φρόνησης.

Χαρακτήρας υπομονετικός, με μια φύση σοβαρή και στοχαστική. Σκέφτεται το μέλλον και το προγραμματίζει με συνέπεια και με προσοχή βήμα-βήμα.
Η επιτυχία μπορεί να επιτευχθεί σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με το νερό. Μέσα από την επιρροή του αστερισμού του Κυπέλλου, (Κρατήρ ονομάζεται στα νέα ελληνικά και είναι φύσης Αφροδίτης-Ερμή), αυτή η μοίρα υπόσχεται ότι με την ηλικία, η συγκομιδή όλων των καρπών τής εργασίας του ατόμου και της προνοητικότητάς του, θα είναι μεγάλη. Σύμφωνα με τον Μανίλιους, έναν Ρωμαίο ποιητή και αστρολόγο του 1ου αιώνα μ.Χ., οι άνθρωποι που επηρεάζονται από αυτή τη μοίρα είναι ηδονιστές αλλά και κάτι εκπληκτικότερο: μεγάλοι γνώστες του οίνου. Στη σημερινή εποχή, θα λέγαμε ότι αυτή ειδικά η μοίρα γεννά τους γευσιγνώστες της οινολογίας!
Γενικά, άτομο κοινωνικό και ευέλικτο, με ισχυρά ανθρώπινα συναισθήματα και ένα φιλικό πνεύμα, το οποίο θα τον κάνει να κερδίσει πολλούς φίλους. Θα αντλήσει πολλά κέρδη από συνεργασίες. Χωρίς προσπάθεια, θα έχει μεγάλες επιτυχίες, φέρνοντας σε επαφή μεταξύ τους, ανθρώπους από κάθε κοινωνική κλίμακα.


Μοίρα 17: Η μοίρα της προστατευτικής σχέσης.

Κοινωνικός, ειλικρινής και μεταβαλλόμενος. Λειτουργεί καλύτερα ως ομάδα παρά μόνος του. Οι αληθινοί του φίλοι είναι πολλοί. Αυτοδημιούργητοι οι περισσότεροι, αποδεικνύονται άνθρωποι που θα του αποφέρουν κέρδος, ηθικό ή και οικονομικό. Εδώ ευνοούνται όλες οι δραστηριότητες που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα. Επίσης ευνοούνται και επιτυγχάνουν, χωρίς μεγάλη προσπάθεια, οι πρωτοβουλίες που φέρνουν σε επαφή ανθρώπους με διαφορετικά ταλέντα.
Δυνατός χαρακτήρας, που τηρεί στη ζωή του προσεκτική και συνετή στάση, εργατικός, σκέφτεται το μέλλον, και απολαμβάνει στο τέλος τα αγαθά των κόπων του. Σε μεγαλύτερη ηλικία, θα αποκομίσει τα κέρδη και την ανταμοιβή της σκληρής δουλειάς της ζωής του, αλλά και τους καρπούς της φροντίδας των δικών του ανθρώπων που τον αγαπούν. Θα έχει ευτυχισμένα γεράματα.

Μοίρα 18: Η μοίρα της εμπιστοσύνης αυτοπεποίθησης.

Επιεικής, γενναιόδωρος και ευαίσθητος. Προστατεύει την οικογένεια και φροντίζει τους δικούς του πολύ, αλλά και ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των άλλων ανθρώπων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το άτομο έχει υποφέρει από την απώλεια ενός παιδιού.
Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο. Ο κύριος στόχος στη ζωή του είναι η δημιουργία ενός κέντρου για παιδιά ή νέους που διατρέχουν κινδύνους, και αγωνίζεται για τούτο, παρά τους ανεπαρκείς οικονομικούς πόρους ή, παρά την αποδοκιμασία τού / τής συζύγου, ή άλλων μελών της οικογένειάς του. Η επιτυχία μπορεί να επιτευχθεί μέσω κάποιας σημαντικής δημόσιας θέσης σε κάποια υπηρεσία π.χ. σε μια διοικητική θέση στο στρατό ή στην αστυνομία. Αυτή η μοίρα προαναγγέλλει την μακροζωία και την ευτυχία, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει πραγματική κατανόηση από τους γύρω του. Αν στο γενέθλιο χάρτη, η Αφροδίτη είναι στον Ταύρο και σχηματίζει ένα τρίγωνο με αυτή τη μοίρα, αυτό δείχνει ταλέντο για τα έργα τέχνης, κυρίως έργα ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής.
Μακριά και ευτυχισμένη ζωή, με ανέσεις και οικογενειακή στοργή. Τα συναισθήματά του, εμπνέουν και τραβούν το ενδιαφέρον των ανθρώπων γύρω του. Είναι καλοπροαίρετος και προστατευτικός με τους φίλους του, ειδικά τους νεώτερους από εκείνον. Θα αγαπηθεί πολύ σαν άνθρωπος, και θα ζήσει ως το τέλος της ζωής του μέσα στην ευημερία και την γαλήνη.

Μοίρα 19: Η μοίρα της απλότητας

Αμεσότητα, ανεξαρτησία και κάποιες φορές πονηριά. Ή θα του αρέσει το κυνήγι ή θα έχει κάποια σχέση με την κτηνοτροφία. Αν και γίνεται αντιληπτός ως τραχύς χαρακτήρας, είναι πάρα πολύ σεβαστός στον περίγυρό του για την τιμιότητά του και την κοινή του λογική.
Ο κάπως βίαιος και ρουστίκ χαρακτήρας του, φαίνεται αλλόκοτος στους περισσότερους, οι οποίοι έχουν την εντύπωση ότι στερείται γλυκύτητας, αλλά συνήθως αγνοούν ότι εδώ μέσα κρύβεται μια καρδιά μικρού παιδιού. Δείχνει την πιο πριμιτίφ του πλευρά, για να καλύψει την ευαισθησία του. Προτιμά τη ζωή στην ύπαιθρο γιατί θέλει ελευθερία και γιατί θεωρεί πως η φύση προσφέρει μία πιο αυθεντική ζωή.

Μοίρα 20: Η μοίρα του αγώνα

Εφευρετικός και ειλικρινής πάντα έτοιμος να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και τους νόμους εν γένει. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα επιθετικός, ποτέ δεν διστάζει να προβεί σε αντίποινα εάν δεχθεί επίθεση. Οι μεταρρυθμίσεις και οι έξυπνες εφευρέσεις θα βάλουν τέλος σε μια σταθερά εδραιωμένη ρουτίνα και θα φέρουν την επιτυχία, τη φήμη και οικονομικό όφελος, αλλά και ... την ζήλεια. Όλες οι συναλλαγές ευνοούνται και ιδιαίτερα έχει επιτυχίες όταν πάρει το ρόλο του διαιτητή ή ενός μεσολαβητή σε οποιαδήποτε υπόθεση. Εάν στον γενέθλιο χάρτη είναι ο Δίας και ο Ερμής σ’ αυτή τη μοίρα της Παρθένου, και ο Δίας είναι ο κυβερνήτης κατιόντος οίκου, (του 9ου), καλό είναι να αποφεύγονται τα ταξίδια στο εξωτερικό, επειδή υπάρχει κίνδυνος να υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Επίσης, πιθανόν να σημειοδοτούνται προδοσίες, ίντριγκες, πολιτικές και θρησκευτικές συγκρούσεις και τραυματισμός από μυστικούς εχθρούς. Η ευτυχία και η τύχη δεν διαρκούν και ακολουθούνται από λύπη και θλίψη εάν το γενέθλιο έχει άσχημες γωνίες.
Υπάρχει και η πρόβλεψη για διαφορές και διαμάχες, που θα δημιουργήσουν «θόρυβο» σε μια ξένη χώρα, εξ’ αιτίας της δημοσιότητας που θα πάρει το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: