16.9.11

Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 16/9 με αστρολογικό... περιτύλιγμα

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου


She_Loves_You_16 Σεπτεμβρίου 1963: Κυκλοφορεί στις ΗΠΑ το single «She Loves You» των Beatles.Το τραγούδι γράφτηκε από τον  John Lennon και Paul McCartney και παρέμεινε στην κορυφή των αμερικανικών charts για 2 βδομάδες. Επίσης, βοήθησε στο να κρατηθεί το ρεκόρ των Beatles στις Ηνωμένες Πολιτείες με το να είναι ένα από τα πέντε τραγούδια τους που κατείχαν τις πέντε πρώτες θέσεις στα αμερικανικά charts ταυτόχρονα. To «She Loves You» κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 23 Αυγούστου.

Αστρολογικά: Οι διελεύσεις του Ουρανού από τον άξονα Ιχθύων-Παρθένου, φέρνουν πάντα κάτι νέο στον καλλιτεχνικό χώρο. Εκείνη την ημέρα η Σελήνη ήταν και αυτή στην Παρθένο, σε σύνοδο μάλιστα με τον καινοτόμο Ουρανό και τον παθιασμένο Πλούτωνα ανοίγοντας ένα ακόμη κεφάλαιο της Beatlemania των 60s.
Όσο για τον Ποσειδώνα, που δεν θα μπορούσε ποτέ να λείπει από ένα τέτοιο πάρτι, η παρουσία του, ως αστρικού, πάνω στην τροπική αντίθεση της Δήμητρας με τον Δία προοιώνιζε μια καλλιτεχνική επιτυχία πρώτου μεγέθους.blackwed16 Σεπτεμβρίου 1992: Η συγκεκριμένη μέρα είναι γνωστή στους οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους ως «Μαύρη Τετάρτη». Η Βρετανική κυβέρνηση μετά από πολλές πιέσεις αναγκάστηκε να αποσύρει τη Λίρα από το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Αξιών και να υποτιμήσει το νόμισμά της. Εκμεταλλευόμενος την απροθυμία της κυβέρνησης είτε να αυξήσει τα επιτόκια  όπως έκαναν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες είτε να διατηρήσει την ισοτιμία του νομίσματος, ο George Soros, χρηματιστής, επιχειρηματίας και πρόεδρος της Soros Fund Management κατάφερε να κερδίσει 1 δις $ και έμεινε στην ιστορία ως «ο άνθρωπος που λήστεψε την Βρετανική Τράπεζα».

Αστρολογικά: Συν Αθηνά και χείρα κίνει... Εκείνη την «Μαύρη Τετάρτη» ο Δίας σε σύνοδο με τον Ήλιο, τον Ερμή και την αστρική Αφροδίτη, υποδείκνυε έναν ισχυρό νικητή που θα τα έπαιρνε όλα. Και ο «τυχερός» Τζώρτζ Σόρος με τον Πλούτωνα να τριγωνίζει την γενέθλια θέση του στον Καρκίνο, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις χαοτικές προοπτικές των τετραγώνων του αστρικού Ουρανού και του αστρικού Ποσειδώνα προς το στέλιουμ στην Παρθένο.
Όσο για το θύμα, την στερλίνα, πλήρωσε την διέλευση του Πλούτωνα από τον 2ο οίκο (νόμισμα) του ωροσκοπίου της Μ Βρετανίας Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget