31.7.11

Η θηλυκή αρχή μέσα μας - Tα δώδεκα φεγγάρια

από την Κατερίνα Σαλωνίκη
katerina












Σελήνη – Σεληνούλα μου και πού να σε χωρέσω Η μυστήρια γυναίκα που ακούει στο όνομα Σελήνη έχει δύο όψεις, μία σαγηνευτική και μία τρομακτική. Γι αυτή γράφτηκαν χιλιάδες τραγούδια, που αναφέρονται στη δισυπόστατη φύση της, ενώ εκατομμύρια μάτια ανά τους αιώνες στρέφουν το βλέμμα τους επάνω της, κάθε φορά που ακτινοβολεί το φως της.
Η επίδρασή της στην καθημερινότητά μας είναι άμεση και καθοριστική, παίρνοντας τις ιδιότητες των ζωδίων που επισκέπτεται.
Ας δούμε πώς χρωματίζεται σύμφωνα με τα ζώδια και πώς μας επηρεάζει.

Σελήνη στον Κριό
Σηκώνομαι ευδιάθετος, απολαμβάνω τον καφέ μου στα γρήγορα γιατί έχω πολλά να κάνω και ξεκινάω με χαρά και πάντα ενθυμούμενος τη ρήση «Το γοργόν και χάριν έχει».
Βάζω φτερά στους ώμους και τρέχω να προλάβω με αυτοπεποίθηση καρδινάλιου, να ψωνίσω, να καθαρίσω τον κήπο, να κρεμάσω το καινούργιο φωτιστικό, να πάω το σκυλί στο γιατρό, το αυτοκίνητο για βενζίνη και πλύσιμο για να λάμπει, μετά να πάω στην προπόνηση του box για να εκτονωθώ, να πάρω την Έλενα τηλέφωνο για μία συναρπαστική βραδιά, αλλά δυστυχώς στο δρόμο για το βενζινάδικο τράκαρα!
Η ορμητικότητα και ο ενθουσιασμός που προκαλούνται από αυτή τη θέση της Σελήνης,  χρειάζονται προσοχή ώστε να μην κοπούν απότομα τα πολύχρωμα φτερά, αντικαθιστώντας α τον καφέ με ένα ρόφημα βαλεριάνας και την υπερβολική σιγουριά με έναν φορητό μετρητή αδρεναλίνης.
Λέξεις κλειδιά: Ορμητικότητα, ενθουσιασμός, παρορμητισμός, ταχύτητα, αυτοπεποίθηση, γυμναστήριο, υπερβολή, απερισκεψία, push ups.

Σελήνη στον Ταύρο

Θα προσπαθήσω να σταθώ στη στάση του λωτού ηρεμώντας απέναντι από το αναμμένο stick, ανασαίνοντας βαθιά κάθε 3 λεπτά.
Έπειτα πρέπει να πάω στην τράπεζα να καταθέσω τη δόση του δανείου, να αλλάξω τη διακόσμηση του σαλονιού και πριν πάω στην έκθεση στη gallery, να μαγειρέψω για να απολαύσω το φαγητό μου.
Θέλω να συλλογιστώ με την ησυχία μου ξαπλωμένη στον καναπέ για τα οικονομικά μου και τις αγορές που πρέπει να κάνω με σύνεση.
Ναι, αλλά πέρασαν 2 μέρες και οι προσφορές εξανεμίστηκαν από άλλους επιτήδειους, η δόση δεν θα μπει γιατί θα χρειαστούν τα χρήματα για άλλο σκοπό και ο πίνακας που σας άρεσε στη gallery δεν θα σας περιμένει.
Η υπομονή δεν είναι φρούτο που παραωριμάζει πάνω σε ένα ανάκλιντρο, χρειάζεται και η δράση, που εν προκειμένω είναι η έγκαιρη κατανάλωσή της.
Λέξεις κλειδιά: Σταθερότητα, αισθητική, διακόσμηση, οικονομικά, μαγειρική, συνέπεια, υπομονή, ραθυμία. Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: