4.7.11

Οι «Γερμανοί» ξανάρχονται - Πάμε Αντίσταση;

Πολύ φιλία έπεσε γενικώς
από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Να λοιπόν που ο Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ ξεφούρνισε αυτό που ήταν γνωστό από την αρχή. Τελικά, το «κόλπο» με την Ελλάδα αποσκοπούσε στην μείωση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Πρόκειται δηλαδή για ένα καθαρά εθνικό θέμα, όπως είχαμε σημειώσει κι εμείς επανειλημμένα από καταβολής του astrology.gr
Και βέβαια δεν τα είπε αυτά ο Γιούνγκερ, όταν ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο για να μην πάνε σούμπιτοι οι πράσινοι βουλευτάδες για εσχάτη προδοσία. Αν έχουν λίγη τσίπα πάντως, προλαβαίνουν και τώρα να απαρνηθούν τον ρόλο των «Κουίσλινγκς» του 21ου αιώνα. Γιατί και ο Τσολάκογλου, όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία στην πρώτη Γερμανική κατοχή, στον πατριωτισμό των Ελλήνων αναφέρθηκε, όπως ακριβώς και ο GAP στον εθνοσωτήριο λόγο του, την εβδομάδα της έσχατης ντροπής. «Είναι φίλοι μας οι Γερμανοί» είχε πει ο στρατηγός, τότε το 1941, είναι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι είπε και ο πρωθυπουργός μας (...) το 2011. Είναι φίλοι μας οι Έλληνες -μην τους βαράτε- είπε προχθές και ο πρόεδρος του Eurogroup. Πολύ φιλία έπεσε γενικώς και με δεδομένη την παρουσία του Πλούτωνα στον 11ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδας (τον οίκο των φίλων, δηλαδή), είναι έκδηλο ότι μας έχουν ζώσει τα φίδια!

Ενδεικτικό είναι και το διάγγελμα του γιατρού Λογοθετόπουλου που τον Δεκέμβριο του 1942 είχε αντικαταστήσει τον Τσολάκογλου στην κυβέρνηση της κατοχής και αναφέρεται στους αντίστοιχους ...«Αγανακτισμένους», που αντιστεκόντουσαν στον κατακτητή:

«Και τους ολίγους αύτους συνεταιρίσθησαν ευθύς αμέσως οι άνθρωποι του σκότους, οι ασυνείδητοι και οι ταραξίες, οι κομμουνισταί, διά να εξασφαλίσουν εν ονόματι του πατριωτισμού την προσφιλή δι’ αυτούς εικόναν της αναρχίας, της λεηλασίας και της αρπαγής.
Ο νόθος αυτός πατριωτισμός ας κοπάσει και ας επανέλθει έκαστος εις τα ειρηνικά του έργα, ίνα εν ψυχική ηρεμία οδηγήσωμεν την πατρίδα εις την βεβαίαν σωτηρίαν της. Αυτή είναι η αποστολή ήτις μου έλαχε.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: