9.6.11

Ο Ελληνο-Αργεντινος Αστρολογος Jerónimo -Jerry- Brignone στην Ελλαδα






Για μερικες ημερες βρεθηκε στην Ελλαδα ο  Ελληνο-Αργεντινος Αστρολογος Jerónimo -Jerry- Brignone .Χθες το βραδυ καποιοι Ελληνες Αστρολογοι του εκαναν το τραπεζι σε ενα ωραιο μαγαζι με φοντο την Ακροπολη.Ακολουθει ενα μικρο βιογραφικο του Αστρολογου 


Ο ΤΖΕΡΥ ΜΠΡΙΝΙΟΝΕ (Jerónimo -Jerry- Brignone) είναι Αργεντινός με ελληνική καταγωγή, ο πατέρας της μητέρας του ήταν Έλληνας. Aπό το 1997 ασχολείται με τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, συμμετέχοντας σε τοπικούς φορείς (πολιτιστικούς συλλόγους, ελληνικές κοινότητες, Δημαρχία του Μπουένος Άιρες), ενώ από το 2001 διδάσκει Ελληνικά. Είναι πτυχιούχος και καθηγητής Γενικής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες (δίπλωμα με άριστα, μέσος όρος βαθμού 9,50), όπου από το 2006 διδάσκει τη Νεοελληνική γλώσσα σε μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Κλασσικής και Μεσαιωνικής Φιλολογίας του Τμήματος Κλασσικής Γλώσσας και Φιλολογίας που άρχισε το 2004 και τώρα παρέχει δωρεάν μαθήματα για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας οργανωμένα σε έξι τετράμηνα επίπεδα. Επί του παρόντος είναι σ' αυτό το Πανεπιστήμιο Διευθυντής της Ελεύθερης Έδρας Ελληνικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών.
Από το 1997 είναι Γενικός Γραμματέας του φιλελληνικού συλλόγου «Καρυάτις, Αργεντίνικος Σύλλογος του Ελληνικού Πολιτισμού» (CARIATIDE, Asociación Argentina de Cultura Helénica), που φέτος κλείνει τριάντα δυο χρόνια πολιτιστικών δραστηριοτήτων και που από την ίδρυσή του ασχολείται με κύκλους διαλέξεων με δωρεάν είσοδο, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ταξίδια ανταλλαγής στην Ελλάδα και δωρεάν μαθήματα νεολλενικής γλώσσας.
Μουσικός, ηθοποιός,  δάσκαλος ηθοποιίας και σκηνοθέτης από την εφηβεία του, έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 30 θεατρικά έργα, μερικά από αυτά στα Ελληνικά, σε κρατικά και ιδιωτικά θέατρα, και σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν σχέση με τον ελληνισμό. Έχει κληθεί από ιδρύματα και από το ραδιόφωνο να δώσει διαλέξεις για τον ελληνισμό και να απαγγείλει ελληνικά κείμενα σε πολλές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος και της Δημαρχίας του Μπουένος Άιρες. Μπήκε στον κόσμο του κινηματογράφου με τη μεγάλη μήκους ταινία του «Μπομάρθο 2007» ("Bomarzo 2007"), βασισμένη στη γνωστή αργεντινή όπερα που σκηνοθέτησε στην Ιταλία από μια ιδέα του και είχε μεγάλη επιτυχία σε διεθνή φεστιβάλ, πανεπιστήμια και πρεσβείες.
Διευθυντής του Αστρολογικού Κέντρου του Μπουένος Άιρες (Fundación C.A.B.A.), όπου διδάσκει από το 1988, έχει δώσει διαλέξεις σε πολλά διεθνή αστρολογικά συνέδρια στις Η.Π.Α., την Ισπανία, την Ινδία, τη Βραζιλία και την Αργεντινή, κι έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Συγγραφέας του βιβλίου «Εγχειρίδιο Τεχνικών Αστρολογικής Συνθέσεως: ο Δρόμος στο Γενέθλιο Χάρτη» ("Manual de Técnicas de Síntesis Astrológica: El Camino en el Mapa Natal", 386 σελίδες, Εκδόσεις Κιερ, Μπουένος Άιρες, 2005), έχει γράψει πολλά άρθρα σε εξειδικευμένα περιοδικά αστρολογίας. Το 2003, στην 7η Συνάντηση Αστρολόγων στο Μπουένος Άιρες, έλαβε το 1ο Βραβείο Λαμπρής Επίδοσης στην Αστρολογία από διεθνείς κριτές για το έργο του «Οι Τοποκεντρικές Ημιακμές».
Για άλλες λεπτομέρειες σε σχέση με την Ελλάδα στα Αγγλικά:  GREEK
Για άρθρα στα Ισπανικά κι Ελληνικά:  ΑΡΘΡΑ
Για άλλες πληρωφορίες στα Ισπανικά JERONIMO (Jerry) BRIGNONE 






Το μαγαζι που εγινε η συναντηση ειναι η ΔΙΟΔΟΣ Ανδριανου 19-Πλακα. Καταπληκτικη κουζινα, ωριαιο τσιπουρο, Βρυσσα,  και τιμες σε εποχες μνημονιου.....13 ατομα μονο 182 Ευρω....

Δεν υπάρχουν σχόλια: