24.5.11

Αστρολογική Αριθμολογία

Από τον Urania lab



Η αριθμολογία, όπως την γνωρίζουμε σήμερα, είναι από τους παλαιούς κλάδους της μεταφυσικής. Προσπαθεί μέσα από την δονητική των γραμμάτων να βγάζει διάφορα συμπεράσματα για τα ονόματα και –γενικότερα- για την σημασία και τα νοήματα που κρύβονται στον γραπτό λόγο.

Σε κάποιο αστρολογικό παζάρι στο εξωτερικό, βρήκα ένα βιβλίο με τον παράξενο τίτλο Μetaphysical Undergroud Astrology. Κάποιο κεφάλαιο του βιβλίου ήταν αφιερωμένο στην Αστρολογική Αριθμολογία. Η φιλοσοφία ήταν ότι κάθε αριθμός, όσο μεγάλος και αν είναι, έχει μία και μοναδική αντιστοιχία στον ζωδιακό κύκλο.

Με δυο πράξεις της αριθμητικής, διαίρεση και πολλαπλασιασμό, βρίσκουμε την αστρολογική μοίρα κάθε αριθμού. Η ουσία είναι να βρούμε πόσες φορές είναι εγγεγραμμένος ο ζωδιακός κύκλος των 360 μοιρών σε κάθε αριθμό. Αυτό γίνεται με την διαίρεση κάθε αριθμού με το 360. Η διαίρεση έχει ένα ακέραιο μέρος και ένα δεκαδικό. Αγνοούμε το ακέραιο μέρος και πολλαπλασιάζουμε το δεκαδικό μέρος με το 360. Το αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού είναι ένας αριθμός, που μας δείχνει την μοίρα του ζωδιακού. Για την ερμηνεία χρησιμοποιούμε μόνο τις συνόδους και τις αντιθέσεις με κάποιο πλανήτη του ωροσκοπίου. Βέβαια λαμβάνουμε υπ’ όψη και τον οίκο που περιέχει την μοίρα.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: