28.4.11

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΠΑΡΘΕΝΟΣ


Μοίρες: 5-10

Κυρίαρχο πνεύμα: Vasariah

Επίκληση: Quia rectum est verbum Domini et opera ejus in fide.

Κυριαρχία: Η Δικαιοσύνη.

Θετικές όψεις: Ευτυχισμένες αναμνήσεις, εύκολη ομιλία, ρητορική δεινότητα.

Αρνητικές όψεις: Κακή ποιότητα του σώματος και της ψυχής.


Μοίρα 6: Η μοίρα της Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας.

Η μοίρα χαρίζει έναν νεανικό, ζωηρό και ολοζώντανο χαρακτήρα, προικισμένο με αρετές. Δίνει άτομα που προκαλούν στους φίλους τους χαρά. Επίσης φέρνει τύχη στην αγάπη. Ωστόσο, υπάρχει έλλειψη σταθερότητας και χρειάζεται αρκετό κουράγιο για να αντέξει κάποιος τέτοια άτομα. Τα χρήματα κερδίζονται το ίδιο εύκολα όσο και ξοδεύονται, και μάλιστα, τις περισσότερες φορές σε ασήμαντες απολαύσεις. Πρέπει να αφιερώσουνε περισσότερο χρόνο σε θέματα μη-υλικά, έστω και μόνο για να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες, όταν έρθει η ώρα. Αυτή η μοίρα συνήθως περιγράφει ένα άτομο μεγάλης φυσικής ομορφιάς, που έχει μια πανίσχυρη γοητεία.
Αυτά τα άτομα, σπάνια θα τα δείτε να έχουν κακή διάθεση. Είναι διαρκώς χαρούμενα, γεμάτα πάντα με ζωτικό πνεύμα και μεγάλη ενέργεια. Διαθέτουν έντονο σεξ-απήλ και έχουν πάντα επιτυχίες στην ερωτική τους ζωή. Ο αστερισμός των Θηρευτικών Κυνών (Λατινικά: Canes Venatici) που βρίσκεται εδώ, δίνει στα άτομα, άνδρες και γυναίκες, μια κυνηγετική επιθυμία και διάθεση που τους προτρέπει στο κυνήγι του έρωτα. Επίσης θα δείτε πως πολλοί από αυτούς που γεννιούνται στη συγκεκριμένη μοίρα έχουν μία έμφυτη αγάπη ειδικά προς τα σκυλιά.


Μοίρα 7: Η μοίρα της Φρονιμάδας.

Συγκρατημένη φύση, γενναιόδωρη και υποχρεωτική. Αν και κοινωνικός, συμπεριφέρεται αδέξια με τους άλλους, ειδικά με το αντίθετο φύλο. Τα άτομα εδώ, δύσκολα πραγματοποιούν γάμο και αν αυτό συμβεί, ο γάμος τους είναι μία κατάσταση που παρουσιάζει διαρκώς προβλήματα. Έχει παρατηρηθεί, πως σε αρκετά άτομα αυτής της μοίρας, υπήρξε μια κακή γυναικεία παρουσία, που διαπράττοντας κακό, μόνο και μόνο για προσωπική της ευχαρίστηση, κατόρθωσε να ασκήσει καταστροφική επίδραση στη ζωή τους.
Γενικά, χαρακτήρας ντροπαλός και επιφυλακτικός, χωρίς όμως να είναι και ακοινώνητος, αισθάνεται άβολα με την παρουσία των άλλων. Οι τρόποι του είναι πολύ ειλικρινείς, διαθέτει ένα καθαρό και αγνό μυαλό, έχει φύση συμπαθή και γενναιόδωρη. Επιφυλακτικός στον έρωτα, προσεκτικός, ευαίσθητος και λεπτός στους τρόπους.
Όταν η μοίρα αυτή βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο και κάνει διέλευση η Αφροδίτη, τότε παρατηρούνται έντονες τάσεις τεμπελιάς και αναβλητικότητας.Μοίρα 8: Μοίρα της Αναπόλησης.

Στοχαστικός χαρακτήρας, ευθύς και γενναιόδωρος. Τα άτομα αυτά προσελκύονται από τις ομορφιές της φύσης και «ζυμώνονται» με υψηλά ιδανικά. Αναδεικνύονται και επιτυγχάνουν σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με τη φύση, όπως η ορειβασία, η επιστημονική μελέτη αγρίων ζώων, χλωρίδας και πανίδας, η βοτανική και ούτω καθεξής. Τους αρέσει η μοναξιά και η γαλήνη και ίσως προτιμούν να ζουν σε ένα απομονωμένο και ήσυχο μέρος. Αυτή η μοίρα προμηνύει μεγάλη διάρκεια ζωής.
Ελεύθερος, ανοικτός και γενναιόδωρος πάντα, με ένα φυσικό και ειλικρινές ταμπεραμέντο, είναι ερωτευμένος με τις ομορφιές της φύσης, και εμμένει σε κάθε υψηλό ιδανικό γιατί διαθέτει στοχαστικό πνεύμα. Η επιτυχία στη ζωή του θα οφείλεται στην ησυχία, την τάξη και τον φιλοσοφημένο τρόπο σκέψης του.
Υπάρχει μία τάση σε ορισμένους, (εάν συμβάλλει και η γενική εικόνα του γενέθλιου ωροσκοπίου), να θέλουν να αναρριχηθούν σε υψηλές θέσεις.

Μοίρα 9: Η μοίρα του Υπολογισμού.

Κοινωνικότητα και γενναιοδωρία, όμως λείπει η δύναμη της θέλησης. Φαίνεται ότι σ’ αυτά τα άτομα τα χρήματα πέφτουν από τον ουρανό, ανεξαρτήτως προελεύσεως, εργασίας ή κληρονομιάς. Ωστόσο, δεν τα διαχειρίζονται καλά, πράγμα που γίνεται πηγή προβλημάτων. Πολλά άτομα αυτής της μοίρας έχουν περάσει από την πικρή εμπειρία μηχανορραφιών που προέρχονται από κάποια γυναίκα. Συχνά, κινούμενα από απληστία, ισχυρές επιθυμίες και πάθη, μπορεί να πέσουν θύματα ανέντιμων ανθρώπων.
Σε γενικές γραμμές, όποιος γεννήθηκε σ’ αυτή τη μοίρα, είναι νωχελικός και σπάταλος, τείνει να παραμελεί τα καθήκοντά του χρονοτριβώντας για να βρει την ευτυχία. Επίσης γενικότερα, δεν σημειοδοτείται επιτυχία, ειδικά στο γάμο. Με άσχημες όψεις στο γενέθλιο, αυτή η μοίρα γεννά ενίοτε τους κατεργάρηδες, και τους αριστοκράτες λωποδύτες τύπου Αρσέν Λουπέν!


Μοίρα 10: Η μοίρα της Νωχέλειας και της Οξυθυμίας.

Χαρακτήρας γλυκός, ήσυχος και ευπρεπής. Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα ο σύζυγος ή η σύζυγος να είναι τεμπέλης και οξύθυμος, και ο γάμος να είναι δυστυχισμένος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το άτομο είναι πλούσιο, αλλά παρασύρεται σε κάθε είδους κατάχρηση. Αν στο γενέθλιο χάρτη, ο Δίας και ο Άρης είναι σε αυτή τη μοίρα, αυτό δείχνει παράξενη προέλευση χρηματικών πόρων. Π.χ. οικονομικά οφέλη που σχετίζονται με το άλλο φύλο, ή συμφωνία για την έκδοση διαζυγίου, παρανομία σε σχέση με την απόκτηση χρημάτων κλπ...
Χαρούμενο ταμπεραμέντο που ελκύει πολλούς φίλους αλλά και χρήματα. Οι συμφωνίες των ανδρών αυτής της μοίρας με γυναίκες, αποτελούν πηγή κινδύνου ένεκα μηχανορραφιών αυτών των γυναικών. Γενικά αυτή η μοίρα δίνει φύση κοινωνική και γενναιόδωρη, εργατικά άτομα που ευτυχούν, όντας ικανά στις επιχειρήσεις τους αλλά χρειάζεται προσοχή, καθώς πολλές φορές η απληστία και το πάθος, καθιστούν τους ανθρώπους αυτής της μοίρας πιθανά θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: