22.2.11

Ηλιακές καταιγίδες: Μπορεί άραγε με Αναταραχές, Πολέμους, Κοινωνικές Μεταρρυθμίσεις κι ΕπΑναστάσεις, να συνδέονται;




Ένας Θεός, όπως τον χαρακτήριζαν οι αρχαίοι, ο οποίος πάνω στο άρμα του περιδιάβαινε τα ουράνια, χαρίζοντάς το Φως του στη Γη..

Ένα αστέρι ανάμεσα σε δισεκατομμύρια άλλα, που τρέχει με ταχύτητα 20.000 χιλιόμετρα την ώρα, μαζί με τους πλανήτες που γύρω του κρατά, σ’ ένα ταξίδι προς το άγνωστο, όπως τον βλέπουν οι αστρονόμοι..

Ένας πυρηνικός αντιδραστήρας, ασύλληπτου μεγέθους, όπως τον χαρακτηρίζουν οι φυσικοί..

Εκείνος , που τα σκοτάδια σκορπά, εκείνος που κάθε μέρα το παρόν και τη ζεστασιά του μας δίνει, εκείνος που, μας δίνει Ζωή, όπως τον βλέπει ο κάθε Άνθρωπος..

Αλλά είναι κι Εκείνος, που και τη Ζωή να πάρει μπορεί..

Από το διαφωτισμό και μετά, όταν οι επιστήμονες ξέφυγαν από της εξέτασης τα «ιερά» τα δίκτυα, και ξεκίνησαν να τον παρατηρούν ξανά, αντιλήφθηκαν το εξής:



«Παρατηρώντας τις διακυμάνσεις της ηλιακής δραστηριότητας οι αστρονόμοι διαπίστωσαν σ’ αυτές μια κάποια περιοδικότητα.

Κατά ανεξήγητο τρόπο οι ηλιακές εξάρσεις υπάκουαν σ΄ έναν 11ετή κύκλο, που καμιά φορά όμως κυμαίνονταν από 8 ως 15 έτη.

Τις χρονιές της έξαρσης τους μπορούν να εμφανιστούν στην επιφάνεια του Ήλιου ακόμη και 200 ηλιακές κηλίδες! Όταν η δραστηριότητα βρίσκεται στο ναδίρ της δεν παρατηρούνται πάνω από 10-20.

Σύμφωνα με τους ηλιοσεισμολόγους ο 11ετής κύκλος των ηλιακών κηλίδων, οι οποίες δεν είναι παρά τρομεροί «τυφώνες» πλάσματος, οφείλεται στην αναστροφή των μαγνητικών πόλων του Ήλιου, που συμβαίνει κάθε 11-13 χρόνια.»

Και υπήρξαν κάποιοι, που πέρα από την εποχή τους έβλεπαν, που συνδυάζοντας τα γεγονότα, έφτασαν στο συμπέρασμα, ότι:

«Η έξαρση των ηλιακών κηλίδων επηρεάζει καθοριστικά τις ζωές μας.

Δεν αναφερόμαστε βεβαίως μόνον στις γνωστές γεωμαγνητικές καταιγίδες, που οφείλονται στις «ηλιακές καταιγίδες», και μπορούν να προκαλέσουν σέλας, ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές, ακόμη και μπλακάουτ στα ηλεκτρικά μας κυκλώματα.

Οι ηλιακές κηλίδες αυξάνουν την ανθρώπινη ευερεθιστότητα, προκαλώντας κοινωνικές αναταραχές, διαδηλώσεις, επαναστάσεις ακόμη και πολέμους!»

Και τι γίνεται σήμερα;

«Ηλιακή καταιγίδα στον Ήλιο απειλή για τις τηλεπικοινωνίες



Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα μια από τις εικόνες που κατέγραψε το παρατηρητήριο Sοlar Dynamics Obsvervatory στην οποία καταγράφονται εκρήξεις. Στο νότιο ημισφαίριο του Ηλιου διακρίνεται η περιοχή που βρίσκεται σε διέγερση την τελευταία εβδομάδα και εκεί έγινε η πολύ ισχυρή έκρηξη


Την Τρίτη, τις πρώτες πρωινές ώρες, το διαστημικό παρατηρητήριο Solar Dynamics Observatory που παρακολουθεί τον Ήλιο κατέγραψε την πιο ισχυρή έκρηξη που συμβεί στο μητρικό μας άστρο τα τελευταία χρόνια.


Η ηλιακή αυτή καταιγίδα απελευθέρωσε μεγάλες ποσότητας ακτινοβολίας που μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στην Γη. Παράλληλα παρήγαγε ένα τεράστιο κύμα φορτισμένων σωματιδίων το οποίο κατευθύνεται προς την Γη και συνήθως χρειάζεται πάνω από 24 ώρες για να φθάσει στον πλανήτη μας. Παρόμοια κύματα φορτισμένων σωματιδίων μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα λειτουργίας στους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους αλλά και σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.


Η νέα μεγα-έκρηξη ανήκει στην κατηγορία «X» που αντιστοιχεί στις ηλιακές εκρήξεις μεγαλύτερης ισχύος και συνέβη σε μια περιοχή στο Νότιο Ημισφαίριο του Ήλιου την οποία οι επιστήμονες ονομάζουν «ενεργή περιοχή 1158».



Η αμέσως προηγούμενη έκρηξη της ίδιας κατηγορίας είχε σημειωθεί στον Ήλιο τον Δεκέμβριο του 2006. Η χθεσινή μέγα-έκρηξη είναι η πρώτη του νέου κύκλου ηλιακής δραστηριότητας που άρχισε πέρυσι και αναμένεται να κορυφωθεί το 2013.

Τα πρώτα στοιχεία από τα διαστημικά σκάφη Stereo-B και Soho δείχνουν ότι η ενεργειακή έκρηξη συνοδεύτηκε από μια ταχεία και μέτριας λάμψης εκτίναξη στεμματικής μάζας (ροής φορτισμένων σωματιδίων) από τον ήλιο.

Η Βρετανική Γεωλογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιητικό σήμα για γεωμαγνητικές καταιγίδες, ενώ η Κινεζική Μετεωρολογική Διοίκηση ανακοίνωσε ότι ήδη υπήρξαν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες στη Νότια Κίνα.

Σημειώνεται ότι το 1972 μια γεωμαγνητική καταιγίδα έθεσε εκτός λειτουργίας το δίκτυο τηλεφώνων της πολιτείας του Ιλινόις, ενώ το 1989 ένα παρόμοιο φαινόμενο προκάλεσε ολικό «μπλακ-άουτ» στην επαρχία Κεμπέκ του Καναδά.


«Υπήρχαν ορισμένες ενδείξεις ότι είναι πιθανό να εκδηλωθεί κάποια ισχυρή έκρηξη αλλά δεν περιμέναμε να είναι τόσο ισχυρή. Πιθανότατα στην διάρκεια των προσεχών μηνών και ετών θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη εκρήξεις τέτοιας ισχύος» δήλωσε στον δικτυακό τόπο Space. com ο Φιλ Τσάμπερλεν, μέλος της ομάδας των επιστημόνων που ελέγχει το παρατηρητήριο SDO.


Ναι υπήρχαν ενδείξεις, κι επιστήμονες τις ανέφεραν, όμως στα «ψιλά» των τηλε-βρικολάκων πέρασαν:

«Ηλιακή Καταιγίδα» Απειλεί τη Γη το 2013

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Μιλώντας, πριν λίγες μέρες σε διεθνές συνέδριο για την τρωτότητα των ηλεκτρικών δικτύων, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Λίαμ Φοξ, αναφέρθηκε σε μελέτη της ΝΑSΑ.

Η οποία υποστηρίζει ότι το 2013 θα εκδηλωθεί μια πολύ ισχυρή ηλιακή καταιγίδα, από την οποία θα πληγεί σοβαρότατα ο πλανήτης. Αν και τα τελευταία χρόνια η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων από το 2011 θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος, έντονης αυτή τη φορά, δραστηριότητας.

Η εκτίμηση των ειδικών της ΝΑSΑ είναι ότι το 2013 η ηλιακή δραστηριότητα θα φθάσει στο μέγιστο επίπεδό της, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν έντονες ηλιακές εκρήξεις, εκτοξεύοντας στο Διάστημα γιγαντιαίες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων και ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Μία από αυτές τις εκλάμψεις που έχουν ονομαστεί «ηλιακές καταιγίδες» θα χτυπήσει με πρωτοφανή σφοδρότητα τη Γη, η οποία, μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θεωρείται ότι θα είναι η πλέον σφοδρή ηλιακή καταιγίδα που έχει βιώσει ο πλανήτης μας τα τελευταία 145 χρόνια.

Εκτιμάται ότι το αποτέλεσμα μιας τόσο σφοδρής καταιγίδας θα είναι να τεθούν εκτός λειτουργίας οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, καθώς και τα ηλεκτρικά δίκτυα.

Το τηλεπικοινωνιακό και ενεργειακό μπλακάουτ που θα προκληθεί αναμένεται να είναι πολύωρο, ενώ δεν αποκλείεται τα προβλήματα να διαρκέσουν πολλές ημέρες ή ακόμη και μήνες. Σοβαρά προβλήματα επίσης εκτιμάται ότι θα ανακύψουν στις αερομεταφορές, στα νοσοκομεία αλλά και στα τραπεζικά συστήματα.


Μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα έχει ισχύ ανάλογη με 100 βόμβες υδρογόνου και απελευθερώνει ενέργεια 1 εκατομμύριο φορές μεγαλύτερη από έναν σεισμό 9-10 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.


Ανάμεσα στις προτάσεις και λύσεις προληπτικών μέτρων, περιλαμβάνονται η στενή παρακολούθηση της ηλιακής δραστηριότητας κατά το επίμαχο διάστημα, ώστε μόλις διαπιστωθεί κάποια μεγάλη έκρηξη να τεθούν αμέσως εκτός λειτουργίας για λόγους προστασίας οι δορυφόροι και τα ηλεκτρικά δίκτυα.

Πηγή: energia.gr»


Όλα όσα αναφέρουν, βασίζονται σε γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί:

«Ένα παράδειγμα από την ιστοσελίδα της NASA:

Η ηλιακή καταιγίδα του 1859, που έγινε γνωστή ως Carrington Event από τον αστρονόμο Richard Carrington ο οποίος παρατήρησε την ηλιακή έκρηξη, κατέστρεψε καλώδια, έβαλε φωτιά σε τηλεγραφικές εγκαταστάσεις και δημιούργησε Βόρειο Σέλας τόσο ισχυρό που οι άνθρωποι μπορούσαν να διαβάσουν εφημερίδες κάτω από το πράσινο και κόκκινο φως του.


Μια πρόσφατη έκθεση τις Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (τις Αμερικής) βρήκε πως εάν μια παρόμοια καταιγίδα συνέβαινε σήμερα θα προκαλούσε 1 με 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε υλικές ζημιές και θα απαιτούσε 4 με 10 χρόνια για την επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση.»


Και συνεχίζουν:


«Αυτός ο 11ετής κύκλος επηρεάζει την έμβια ζωή. Αυτό είναι εμφανές στα δέντρα όπου μελέτες έχουν δείξει ότι κάθε 11 χρόνια περίπου, το ετήσιο δακτυλίδι των κορμών των δέντρων αυξάνεται περισσότερο από τις άλλες χρονιές.


Μέχρι τώρα η επιστημονική έρευνα πάνω στην ανθρώπινη ευαισθησία στις ηλιακές εκρήξεις μάλλον δεν έχει προχωρήσει όσο θα έπρεπε. Πολλές μελέτες όμως συνδέουν την υπεριώδη ακτινοβολία και τις αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο με τα αυξημένα επίπεδα μεταβολισμού, και πολλές μελέτες υποστηρίζουν πως μια αύξηση στα αρνητικά ιόντα μας κάνει πιο ενεργητικούς.


Επίσης είναι γνωστό πως το σώμα όλων των έμβιων όντων περιβάλλεται από μαγνητικό πεδίο, ακριβώς όπως περιβάλλεται και η Γη από το δικό της, έτσι οι ηλιακές εκρήξεις το επηρεάζουν όπως επηρεάζουν και της Γης. Επίσης αυξήσεις στις εισαγωγές σε ψυχιατρικές κλινικές, και στα οδικά και εργατικά ατυχήματα έχουν συνδεθεί με την παρουσία ηλιακών εκρήξεων με πειραματικές μελέτες.


Αυτά τα λίγα για τις ηλιακές εκρήξεις και τις διάφορές (γενικώς παραδεκτές και μη) επιπτώσεις τους.»
Δεν έχει λοιπόν προχωρήσει η έρευνα, ή μήπως κάποιοι «γνωστοί – άγνωστοι», κρύβουν τις επιστημονικές παρατηρήσεις, ή τις απαξιώνουν, για δικούς τους λόγους..;


«Η θεωρία της σύνδεσης των ηλιακών εκρήξεων με την ανθρώπινη συμπεριφορά μας πάει πίσω στο 1916 και στον Alexander Tchijevsky, ένα Ρώσο καθηγητή Αστρονομίας και Βιοφυσικής.


Αυτός λοιπόν, συνεχίζοντας τις σπουδές του στο μέτωπο κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου, παρατήρησε πως γίνονταν ιδιαίτερα σκληρές μάχες μετά από κάθε ηλιακή έκρηξη κατά τη διάρκεια του ηλιακού ζενίθ του 1916-17.


Για να τεστάρει την υπόθεση ότι τα δυο αυτά φαινόμενα συνδέονταν, μελέτησε την ιστορία 72 χωρών από το 500 π.χ. έως το 1922 και σημείωσε τα γεγονότα που φανέρωναν κοινωνική αναταραχή, όπως πόλεμοι, επαναστάσεις, εξεγέρσεις, αποστολές, μεταναστεύσεις, καθώς και τον αριθμό των συμμετεχόντων.


Βρήκε λοιπόν ότι το 80% τον πιο σημαντικών γεγονότων συνέβη κατά τη διάρκεια των 5 χρόνων γύρω από το ζενίθ των ηλιακών κύκλων. Με βάση αυτά τα στοιχεία ο Tchijevsky χώρισε τον 11έτη κύκλο σε 4 κοινωνικές περιόδους:



•Περίοδος 1 (Περίπου 3 χρόνια, ελάχιστη ηλιακή δραστηριότητα): Ειρήνη, έλλειψη ενότητας στις μάζες, εκλογή συντηρητικών, αυταρχική μειοψηφική εξουσία

•Περίοδος 2 (Περίπου 2 χρόνια, αυξανόμενη ηλιακή δραστηριότητα): Αυξημένη ευερεθιστότητα στις μάζες, νέοι ηγέτες εμφανίζονται, νέες ιδέες και αμφισβήτηση των ελίτ

•Περίοδος 3 (Περίπου 3 χρόνια, μέγιστη ηλιακή δραστηριότητα): Μέγιστη ευερεθιστότητα τον μαζών, εκλογή φιλελεύθερων κυβερνήσεων, μαζικές διαδηλώσεις, εξεγέρσεις, επαναστάσεις, πόλεμοι και επίλυση των πιο πιεστικών θεμάτων .

•Περίοδος 4 (Περίπου 3 χρόνια, μειούμενη ηλιακή δραστηριότητα): Πτώση της ευερεθιστότητας, οι μάζες γίνονται απαθείς, επιδιώκουν την ειρήνη.


Ο Tchijevsky δεν πίστευε ότι οι ηλιακές εκρήξεις είναι οι αιτία τις δυσαρέσκειες τον μαζών, αλλά ότι είναι οι “πυροκροτητές” που κάνουν την ήδη υπάρχουσα δυσφορία να εκραγεί. Δυσφορία που πολύ συχνά διοχετευόταν από τους ηγέτες τους σε πολέμους. Τη μηχανιστική κοσμοθεωρία του την εκφράζει πολύ ποιητικά εδώ:


"Η ζωή είναι ένα φαινόμενο. Η δημιουργία της οφείλεται στην επίδραση των δυνάμεων του Σύμπαντος σε έναν παθητικό υποκείμενο. Ζει λόγω των δυνάμεων αυτών, κάθε ταλάντωση των οργανικών παλμών είναι συντονισμένη με την κοσμική καρδιά σε ένα μεγαλοπρεπές σύνολο από νεφελώματα, αστέρια, τον ήλιο και τον πλανήτη."

Alexander L. Tchijevsky»


Υπάρχουν κι άλλοι που τις μελέτες του συνέχισαν. κι εδώ ας σημειώσουμε ότι ο Ρώσος πρωτοπόρος, έκανε 30 χρόνια Σοβιετική φυλακή (γκούλαγκ της Σιβηρίας), γιατί ανέφερε ότι η Ρωσική Επανάσταση συνέβη κατά τη διάρκεια του ζενίθ του 1917, και άρα η θεωρία του αμφισβητούσε τις κοινωνικές θεωρίες του Marx και την αυθεντία του «πατερούλη» Στάλιν.


Ένας ιστορικός, ο Raymond Wheeler κι ένας οικονομολόγος, ο Edward Dewey, μελετητής των οποιασδήποτε μορφής κύκλων, δηλαδή γεγονότων που παρουσιάζουν κυκλικότητα εμφάνισης. Αυτοί οι δυο λοιπόν, κατασκεύασαν ένα πίνακα με την ένταση των διαφόρων μαχών.



"Το ζενίθ των ανθρώπινων δραστηριοτήτων σε σχέση με το ζενίθ της δραστηριότητας των ηλιακών κηλίδων, εκφράζεται με:

Την διάδοση διαφορετικών δογμάτων (πολιτικών, θρησκευτικών, κ.λπ.), την εξάπλωση των αιρέσεων, των θρησκευτικών ταραχών, προσκυνημάτων.

Την εμφάνιση κοινωνικών, στρατιωτικών και θρησκευτικών ηγετών, μεταρρυθμιστών.

Την διαμόρφωση πολιτικών, στρατιωτικών, θρησκευτικών και εμπορικών εταιριών, ενώσεων, σωματείων, συλλόγων, σεχτών, ομάδων."


Τι λένε όμως οι νεότεροι επιστήμονες για τις ηλιακές καταιγίδες;

«Τι είπε ο αστροφυσικός κ. Χρίστος Γούδης στο Pyles.tv

Μιλώντας στο pyles.tv και τη Μαργαρίτα Τζαγκαράκη για τον κίνδυνο εκδήλωσης ηλιακών καταιγίδων στους Ολυμπιακούς του 2012, ο αστροφυσικός κ. Χρίστος Γούδης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας & Αστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου, είχε εξηγήσει:

“Αναμένεται το μέγιστο των ηλιακών κηλίδων το 2011-2012. Το μέγιστο των ηλιακών κηλίδων συνεπάγεται και δραστηριότητα καταρρεύσεων μαγνητικών πεδίων στον Ήλιο, τοπικών μαγνητικών πεδίων στον Ήλιο. Αυτό σημαίνει “βομβαρδισμό” με σκληρή ακτινοβολία δηλαδή ακτίνες Χ και Γ, και με σωματιδιακή ακτινοβολία από τον Ήλιο.

Εάν η δραστηριότητα είναι φοβερά έντονη , υπάρχει περίπτωση παρεμβολής και διακοπής της ηλεκτρονικής μετάδοσης όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων”, μας είπε.

Στο ερώτημα εάν θα έχουμε πρόβλημα στη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων ο κος Γούδης ήταν κατηγορηματικός: “Βεβαίως! Εάν είναι τόσο έντονη η ηλιακή δραστηριότητα θα αναγκαστεί κανείς να κλείσει τις ηλεκτρονικές του συσκευές προκειμένου να τις προστατεύσει. Επειδή παρακολουθείται ο Ήλιος και επειδή τα σωματίδια αυτά κάνουν κάποιες μέρες να έρθουν στη Γη, θα το ξέρουμε αυτό από πριν.

Ως εκ τούτου εάν είναι πράγματι πολύ έντονη η δραστηριότητα, που όμως αυτό δεν το ξέρουμε προς το παρόν, ώστε να μας αναγκάσει να κλείσουμε τα ηλεκτρικά μας συστήματα και αυτό συμπέσει με τη χρονική περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, προφανώς υπάρχει πρόβλημα”.

Δείτε Περισσότερα:
http://www.otherside.gr/2010/06/nasa-iliakes-kataigides/#ixzz1EEulG8S0»


Τελικά τι συμβαίνει με τον ήλιο;

Είναι απλά ένας πυρηνικός αντιδραστήρας, ή μας επηρεάζει με τρόπους που δεν έχουμε αντιληφθεί, ή δεν μας αφήνουν κάποιοι να αντιληφθούμε..;

Αν κάνουμε μια απλή, λογική σύνδεση μπορούμε να διαπιστώνουμε τα εξής:

- Η «κρίση» τους, που ξεκίνησε το 2008, συνέπεσε με το ναδίρ της ηλιακής δραστηριότητας. Το σημείο εκείνο, που σύμφωνα με τις θεωρείς, οι άνθρωποι θα ήταν πιο παθητικοί για ότι τους συνέβαινε.. Τυχαίο..;

- Η «επέλαση του σκότους», της Μέρκελ, και των νέο-φασιστικών δυνάμεων στην ΕΕ, συνέπεσε με μια περίοδο στην οποία η ηλιακή δραστηριότητα ήταν επίσης στο ναδίρ.

- Οι επιστήμονες εκείνα τα χρόνια θεωρούσαν ότι θα έχουμε έναν πολύ «ήσυχο» ηλιακό κύκλο, ίσως τον πιο υποτονικό εδώ και αιώνες. Και τα λαμόγια (που σίγουρα έχουν συμβούλους που γνώριζαν αυτές τις αλήθειες, τους είπαν να προχωρήσουν ακάθεκτοι).

- Κι όμως ο Ήλιος τους επιφύλασσε την έκπληξη! Με καταιγίδες, σε μέγεθος ηλιακού τυφώνα, που απειλεί να σαρώσει τη Γη.. Και θα επακολουθήσουν κι άλλες.. Και τι βλέπουμε να συμβαίνει;

Τα Αραβικά κράτη, που για δεκαετίες καταπίεζαν, τα σοσια-ληστικά καθεστώτα, φίλοι των Δοσίλογων που μας «κυβερνάνε», ξεσηκώνονται το ένα μετά το άλλο!

Σε μια στιγμή που έχουμε ηλιακό Τυφώνα..

Τυχαίο κι αυτό άραγε..;

Και η οργή των λαών, έχει αρχίσει να «χτυπάει» κόκκινο, απ’ ότι φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις τους..


Δε σημαίνουν όλα αυτά ότι ο ήλιος και η δραστηριότητά του είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει την Ανθρωπότητα. Η Αδικία υπάρχει, οι τοκογλύφοι είναι εδώ, αυτοί και κάθε είδους βρικόλακες έχουν ξαμοληθεί, τα Όνειρα και τη Ζωή μας να ρουφήξουν.


Μπορεί όμως η ηλιακή δραστηριότητα να είναι ένας σημαντικός παράγοντας, τον οποίο να είχαν παραβλέψει. Μια και κάποιοι ειδικοί έλεγαν γύρω στο 2006, ότι θα ήταν ο «πιο ήσυχος ηλιακός κύκλος» αυτός που διανύουμε.


Όπως έχει πει κι ο Tchijevsky: «Οι ηλιακές καταιγίδες, θα είναι οι πυροκροτητές που θα κάνουν την υπάρχουσα δυσφορία να εκραγεί.»

Κι εδώ είναι που αναρωτιέται κανείς και για κάτι άλλο. Μπορεί άραγε όλη αυτή η προσπάθεια των αεροψεκασμών, που ανάμεσα σε άλλα μειώνει το ποσοστό της Ηλιακής ακτινοβολίας που έρχεται στη Γη, να έχει σχέση με κάτι πολύ διαφορετικό από το από πολλούς αμφισβητούμενο, «φαινόμενο του Θερμοκηπίου»;



Είναι βέβαιο πως ο Ήλιος,

τη Ζωή στη Γη προστατεύει,

Θρέφει,

και διαφυλάττει..


Είναι Εκείνος,

που τα σκοτάδια και

τους κάθε είδους βρικόλακες,

Σκορπά!


Κι εμάς από το Λήθαργο,

Ξυπνά!


«Να Θυμηθούμε», χρειάζεται..!




Πηγές:

1. http://to-romaiiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_30.html
2. http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2009/29may_noaaprediction/
3.ri, Y. (1981), Evidence of an 11-year periodicity in tree-ring series from formosa related to the sunspot cycle. International Journal of Climatology
4. Rigozo,N.R., Nordeman,D.J.R., Echer,E., Vieira,L.E.A., Echer,M.P.S., and Prestes,A.: Tree-ring width wavelet and spectral analysis of solar variability and climatic effects on a Chilean cypress during the last two and a half millennia, Clim. Past Discuss., 1, 121-135, doi:10.5194/cpd-1-121-2005, 2005
5. http://halswanson.com/featured/excitability/
6. 1963, Dr. Robert Becker
7.ftp://ftp.ngdc.noaa.gov/STP/SOLAR_DATA/SUNSPOT_NUMBERS/ANCIENT_DATA/Early_Reports
8. M Lockwood et al, Are cold winters in Europe associated withlow solar activity;, 2010 Environ
9. http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2009/29may_noaaprediction/
10.http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2009/29may_noaaprediction/, http://solarscience.msfc.nasa.gov/predict.shtml
11. http://www.breadandbutterscience.com/SGMTA.pdf
12. http://tvxs.gr/news/sci-tech/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%87%CF%85%CF%81%CE%B7-%CE%AD%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%88%CE%B7-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CF%85%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B7#comments-title  ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: