3.2.11

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΛΕΩΝ

Μοίρες: 25-30

Κυρίαρχο πνεύμα: Ornaël

Επίκληση: Quoniam tu es patientia mea, Domine; Domine, spes mea a juventute mea.

Κυριαρχία: Χημικοί, γιατροί, χειρούργοι. Επίσης κυριαρχεί στο βασίλειο των ζώων και παρακολουθεί την παραγωγή των όντων.

Θετικές όψεις: Πνεύμα που διακρίνεται στην ανατομία και στην ιατρική.

Αρνητικές όψεις: Τερατώδη φαινόμενα.


Μοίρα 26: Η μοίρα του Τρομερού Αγνώστου.


Μερικοί λένε ότι τα άτομα της εν λόγω μοίρας, είναι συναισθηματικού και παθιασμένου χαρακτήρα, πράγμα που προέρχονται από κάποιο μεγάλο κακό που κάποτε τους συνέβη, ή και από αντιστροφές της τύχης. Η τρομερή απροσεξία είναι δυνατόν να καταστρέψει τη θέση του και να απειλήσει τη ζωή του, ιδίως με την παρέμβαση του αντίθετου φύλου.
Ωστόσο, η θέση αυτής της μοίρας, είναι κατά κάποιο τρόπο ιερή και μαγική, καθώς με την παρουσία της εδώ, δίνει μια ιδιαίτερη σημασία και ώθηση στα άτομα για να αντιμετωπίζουν δυναμικά κατά τη διάρκεια της ύπαρξής τους, με τις δυνάμεις τους, κάθε είδους δυσκολία και αντιξοότητα.
Τα άτομα που γεννιούνται εδώ, είναι πολύ πιο ισχυρά, προικισμένα με συναισθηματισμό και σεξουαλικότητα. Επίσης, πολλοί εκπρόσωποι αυτής της μοίρας έχουν εμπλακεί κατά περίεργο τρόπο με κρυφές δυνάμεις διαφόρων ειδών, όπως παράνομα κόμματα, μυστικές κοινωνίες, ή σέκτες, οργανώσεις, κατασκοπεία, ή θρησκευτικές διαμάχες. Όμως, έτσι τείνει να απειλείται η ίδια τους η ζωή. Υπάρχει επίσης ηθική ή οικονομική απειλή, όπως και ο κίνδυνος της ασφυξίας ή πνιγμού από εγκληματική ενέργεια ή ατύχημα.
Ωστόσο, εάν οι θέσεις των πλανητών είναι ευνοϊκές, τότε ενεργοποιούνται δυνάμεις ενάντια στις αντιξοότητες, οπότε τα άτομα αυτής της μοίρας, μπορούν με επιτυχία να αντισταθούν στον κίνδυνο για όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια.
Άλλοι κίνδυνοι θα υπάρξουν σε σχέση με το νερό (θαλάσσια ταξίδια, θαλάσσια σπορ, πλημμύρες, κ.λ.π.).
Είναι προφανές ότι στο θέμα θα πρέπει να επιδειχθεί προσοχή ώστε να ελέγχει το ίδιο το άτομο την κατάσταση, επειδή εδώ βρίσκεται ο σταθερός αστέρας Alphard, στην καρδιά της Ύδρας, είναι της φύσης Κρόνου-Αφροδίτης και αυξάνει ως ένα βαθμό την κλίση προς τα ισχυρά πάθη και την ανηθικότητα, αλλά και τους συνακόλουθους κινδύνους της κακής τύχης και τα προβλήματα με τις γυναίκες (ή άνδρες για γυναικείο ωροσκόπιο). Ευθύνεται επίσης για δράσεις που έχουν σχέση με εξεγέρσεις, διαγράφει έντονο κίνδυνο θανάτου από πνιγμό, η ασφυξία, ή δηλητήριο (ειδικά εάν κάνει όψη με τον Αναιρέτη – ανοχή 1-2 μοίρες).
Με καλές πλανητικές γωνίες, η μοίρα δίνει τους πολύ καλούς κριτικούς τέχνης.
Όταν η συγκεκριμένη μοίρα βρίσκεται σε ακριβή όψη με Ερμή, ή με τον Κυβερνήτη του 8ου οίκου, τότε υπάρχει πιθανότητα δίκης για θέματα κληρονομικά.
Σε όψη με τη Σελήνη υπάρχει τάση για κραιπάλη, ενώ την απογοήτευση θα διαδέχεται πάντα η ελπίδα.
Στον 10ο, κίνδυνος για τη μητέρα, ενώ στον 7ο, κίνδυνος για τον/την σύζυγο.


Μοίρα 27: Η μοίρα της καταστροφής.

Σε ωροσκόπια που προσβάλλονται από δυσαρμονικές όψεις, έχουμε τα εξής: Είτε το άτομο είναι αυτοκαταστροφικό, είτε θα καταστραφεί από τους συνεργάτες του.
Συχνά κινδυνεύει να πέσει στα χέρια βίαιων εχθρών του, που είναι ικανοί να του καταστρέψουν τη ζωή του.
Επίσης είναι ικανός να συγκρατεί την θυελλώδη ιδιοσυγκρασία του, επιθετική πολλές φορές, έχει την τάση να υποστηρίζει όσους θεωρεί αδύναμους, ενώ στις συζητήσεις, εάν θεωρεί ότι ο συνομιλητής του έχει άδικο, αντιτάσσεται συχνά και επιτίθεται χωρίς ευγένεια με εντελώς αυθόρμητο τρόπο. Πολλές φορές μοιάζει με καταστροφικό κυκλώνα. Οι άλλοι που δεν γνωρίζουν τα τρυφερά του συναισθήματα, θεωρούν ότι ούτε αγάπησε ούτε αισθάνθηκε ποτέ του, ενώ τον φοβούνται και τον μισούν.
Ωστόσο, μπορεί άνετα να επιβάλει το νόμο, καθώς και να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του και να σκεφτεί πριν ενεργήσει.
Έχει παρατηρηθεί ότι οι μοίρες 26 και 27 είναι συχνά επιφορτισμένες από την επιρροή δύο «κακοποιών» απλανών:
Του Alphard στις 26 μοίρες και 19΄, του Adhafera (που καλείται και νεκρική πυρά), στις 26 μοίρες και 35΄,


Μοίρα 28: Η μοίρα της ένωσης.

Φιλάνθρωπος χαρακτήρας χαρούμενος φιλικός κι αξιαγάπητος. Η ζωή του είναι ήσυχη και ευτυχισμένη. Συνδυάζει τέλεια τον ιδεαλισμό και τις υλικές ανάγκες. Η μοίρα αυτή προοιωνίζει καλούς φίλους, τον πλούτο, και τις φιλοδοξίες που εκπληρώνονται. Το δεύτερο μέρος της ζωής θα φωτίζεται από μία τέλεια πνευματικότητα. Είναι πιθανόν, σ’ αυτή τη μοίρα, να υπάρξουν δύο γάμοι.
Γενικά πολύ φιλικός και κοινωνικός χαρακτήρας, γεμάτος αρμονία και καλή θέληση προς τους φίλους του, τους οικείους του αλλά και τους συναδέλφους του, πλούσια συναισθήματα, ανιδιοτελής, ικανός στο να τα καταφέρνει στην καθημερινή ζωή, ακόμα και στα μικρά πράγματα όπως και στα πολύ σπουδαία, ειδικά σε όσα προσφέρουν μεγάλη αγάπη και τρυφερότητα στους ανθρώπους που αγαπά.


Μοίρα 29: Η μοίρα της αίγλης.

Μοίρα της αίγλης λοιπόν, ιδίως όταν ο Ήλιος βρίσκεται σε σύνοδο. Μεγάλες φιλοδοξίες. Τον προσελκύει η δόξα και η φήμη. Τα άτομα που γεννιούνται εδώ έχουν επίγνωση της δύναμής τους και της εξουσίας τους
Χαρακτήρας ανεξάρτητος, θαρραλέος και ιδεαλιστής. Επιδιώκει υψηλούς στόχους, και από τη στιγμή που επιτυγχάνει, παραμένει γενναιόδωρος και ειλικρινής χωρίς να κομπάζει για τη νίκη του. Αυτή η μοίρα προαναγγέλλει εξαιρετικά φωτεινό μέλλον, γεμάτο αλτρουιστικές πράξεις και επιτεύγματα που θα του χαρίσουν δόξα. Αν στο γενέθλιο χάρτη, αυτή η μοίρα είναι σε συζυγία με τον Ερμή, αυτό δείχνει ότι εδώ γεννήθηκε ένας μουσικός ή ένας ποιητής. Σε συζυγία με τον Ήλιο, δηλώνει μεγάλη προσωπική προβολή και προνόμια. Με τον Κρόνο, (εάν δεν υποστηρίζεται από άλλους πλανήτες), την αστοχία και τη φτώχεια. Συζυγία με τον Κλήρο της Τύχης, δείχνει πλούτο και δύναμη.
Το άτομο αυτής της μοίρας, έχει εμπιστοσύνη στο αστέρι του, και εάν οι όψεις στο γενέθλιό του δεν βοηθούν και πολύ θα πρέπει να αγωνιστεί για να κερδίσει δύναμη και υπεροχή. Πάντως η μοίρα αυτή, σε κάθε περίπτωση, χαρίζει ποιότητα, γενναιοδωρία, μεγαλείο, μεγαλοψυχία, ευθύτητα και έναν αέρα υπεροχής.


Μοίρα 30: Η μοίρα της ανέχειας.

Παράξενος και περίεργος χαρακτήρας για μία τόσο λιονταρίσια και ηλιακή μοίρα! Πραγματικά αναρωτιέται κανείς από πού πηγάζει όλη αυτή η δουλοπρεπής διάθεση των ατόμων που γεννιούνται εδώ, αυτή η φυσική ροπή που έχουν για τα δάκρυα, τη γκρίνια και τα διαρκή παράπονα που εκφράζουν στους άλλους, αλλά και η μόνιμη διάθεση που δείχνουν, για να έχουν σε εξάρτηση και υποδούλωση τους οικείους τους.
Γενικά, οι γεννημένοι σ’ αυτή τη μοίρα είναι κλειστοί χαρακτήρες, λίγο στρυφνοί, με δουλικές διαθέσεις, εθισμένοι στο κλαψούρισμα, θρηνώντας αντί να ενεργούν και να παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Συχνά σκυθρωποί, αποζητούν την παρηγοριά από τους άλλους, αντί να παρηγορούν οι ίδιοι, όσους το έχουν ανάγκη.
Υπάρχει μια φυσική αδυναμία δράσης, σε όλους τους τομείς.
Πολλά άτομα αυτής της μοίρας, αγαπούν την ύπαιθρο και την ιππασία σαν σπορ. Επίσης, αρκετοί, έχουν περισσότερο ή λιγότερο την τάση για εκκεντρικότητα, μόνο και μόνο για να μην συμπεριφέρονται σαν όλους τους άλλους. Ενδόμυχα θέλουν να ξεχωρίζουν, να τραβούν την προσοχή, ή να είναι το κέντρο της προσοχής, αλλά το κάνουν με λάθος τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: