5.1.11

Ο τραυματισμένος θεραπευτής Χείρωνας

Επειδή η τροχιά του είναι ασταθής, η περιστροφική του κίνηση ταλαντεύεται μεταξύ 49 και 51 χρόνων
από τον Δρ Χρήστο Παΐζη
20100627_Christos_Paizis_6JPEG






Ο Χείρωνας πια έχει τόσο ενσωματωθεί στα πλαίσια του ενιαίου σώματος της Αστρολογίας, ώστε σχεδόν πρόβλεψη χωρίς να ληφθεί υπόψη αυτός ο πλανητοειδής να θεωρείται πια αδιανόητη, τουλάχιστον από αυτούς που ασκούν σοβαρά την Αστρολογία, έχουν δοθεί ακόμη και ζωδιακοί «τόποι» όπου αυτός έχει «τίτλους» (π.χ. θέση, έξαρση) και, βέβαια, όπως συμβαίνει με κάθε τι το καινούργιο, έχουν αναπτυχθεί και πολλοί μύθοι γύρω από αυτόν, όπως ο μύθος του «θεραπευτή» που, χωρίς να είναι λάθος, δεν είναι απαραίτητα και σωστός, είναι μάλλον περιοριστικός της φύσης του Χείρωνα. Επειδή εμείς μέσα από τη στήλη αυτή και γενικά μέσα από την όλη μας δράση στο χώρο της Αστρολογίας, προσπαθούμε να προωθήσουμε αυτό που αποκαλείται «επιστημονική Αστρολογία», έτσι και στην περίπτωση του Χείρωνα θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε για τον πλανητοειδή τις πληροφορίες που θεωρούμε πιο έγκυρες, ελεγμένες και με τρόπο απλό – όχι απλοϊκό, δε σας υποτιμάμε - και δομημένο.

1.   Αστρονομικές πληροφορίες
Ο Χείρωνας έχει τροχιά μεταξύ Κρόνου και Ουρανού και οι διαστάσεις του είναι μεταξύ 310-340 χιλιόμετρα, περίπου ίδιες με τον αστεροειδή Vesta (Εστία), διαστάσεις που αντιστοιχούν περίπου στο μέγεθος της Ελβετίας, η τροχιά του είναι περισσότερο εκλειπτική κι από αυτήν του Πλούτωνα και στο περιήλιο διασταυρώνει την τροχιά του Κρόνου ενώ στο αφήλιο φαίνεται να «αγγίζει» την τροχιά του Ουρανού.
Επειδή η τροχιά του είναι ασταθής, η περιστροφική του κίνηση ταλαντεύεται μεταξύ 49 και 51 χρόνων, δηλαδή κοντά στα 50 μας όλοι θα έχουμε «επιστροφή Χείρωνα», ο διελαύνων δηλαδή Χείρωνας θα γυρίσει ξανά στη θέση που είχε στο γενέθλιο ωροσκόπιό μας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και τότε λέγεται πως ενεργοποιείται όλη η δυναμική που ο Χείρωνας έχει στο γενέθλιο ωροσκόπιό μας.

Μια δυναμική που, το τονίζουμε, δεν είναι μόνο θετική – θεραπευτική αλλά μπορεί ακόμη και να είναι εξαιρετικά δυσάρεστη -είτε ως βίωμα, είτε ως υποκειμενική αίσθηση- γιατί ο Χείρων, όπως έχουν παρατηρήσει σπουδαίοι Γερμανοί ή Αμερικάνοι αστρολόγοι, διαθέτει και «σκληρές» ποιότητες που συνδέονται με Άρη, Ουρανό, και Πλούτωνα. Έτσι μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε πλείστα προβλήματα και βίαια ατυχήματα. Εμείς σε όσα ωροσκόπια δυσάρεστων συμβάντων έχουμε εξετάσει εντοπίζαμε πάντα κυρίαρχη την παρουσία είτε του διελαύνοντος είτε του προοδευτικού Χείρωνα στο ωροσκόπιο του πάσχοντος.
Ο Χείρων, για να γυρίσουμε στις καθαρά αστρονομικές πληροφορίες, εντοπίσθηκε από τον Charles T. Kowal τον Οκτώβρη – Νοέμβρη του 1997 και η Διεθνής Αστρονομική Ένωση (IAU) τον περιέλαβε στον επίσημο κατάλογο των αστεροειδών με το νούμερο 2060. Στις 11-6-1978 σε αστρολογικό συνέδριο στη New York δημιουργήθηκε αστρολογική εφημερίδα με την κίνηση του Χείρωνα για τα έτη 1937-1954.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: