22.11.10

Δημοκρατική Συμμαχία-Ένα κατά φαντασίαν κόμμα


Από τον Γιάννη Ριζόπουλο
 
 
Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει κατορθώσει να πάρει πολλές πρωτιές στην πολιτική της σταδιοδρομία: Πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων, πρώτη γυναίκα Δήμαρχος πόλης που φιλοξένησε Ολυμπιακούς αγώνες και βέβαια πρώτη Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών. Και τώρα, στο πνεύμα του Γαλλικού Μάη διεκδικεί επάξια και μια ακόμη, να ...υλοποιήσει το αδύνατο.
Η Δημοκρατική Συμμαχία γεννήθηκε με τη βούλα στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν έπεσε και η πρώτη υπογραφή της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος. Και αντίθετα με τα όσα ορατά διακήρυξε η κ Μπακογιάννη, τα αστρολογικά δεδομένα παραπέμπουν απευθείας στις ...αόρατες δυνάμεις.
Κατ’ αρχάς, το τ-τετράγωνο του Ποσειδώνα με τα Φώτα ταιριάζει άριστα σε μια φιλανθρωπική οργάνωση η ένα σύλλογο καλλιτεχνών. Για έναν πολιτικό φορέα όμως είναι ο ...ορισμός της αστοχίας, χώρια οι «σκιές» που αφήνει ο Ποσειδώνας για τα αόρατα νήματα που υπαγόρευσαν την ίδρυση του. Θα μπορούσε βέβαια κάποιος να αποδώσει στον πλανήτη της φαντασίας ένα όραμα που διαποτίζει τη ΔΗ.ΣΥ κι εδώ όμως υπάρχει το ...ασυμβίβαστο, αφού ιδεολογικά ο Ποσειδώνας συνδέεται άμεσα με την σοσιαλιστική η κομμουνιστική ιδεολογία και ουδεμία σχέση έχει με ένα αστικό κόμμα. Εκτός βέβαια και αν η κ Μπακογιάννη σχεδιάζει να συνεργαστεί με την Αριστερά η να αντικαταστήσει την κ Παπαρήγα στο πατρονάρισμα των «προλετάριων»...η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: