19.10.10

Εξετάσεις πιστοποίησης αστρολόγων στην Τουρκία!




Μία φωτογραφία "από το μέλλον" για μας τους Έλληνες. Τούρκοι αστρολόγοι δίνουν εξετάσεις (σοβαρές και όχι "μαιμού", της αμερικάνικης ομοσπονδίας NCGR) για να ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ότι έχουν γνώσεις σαν αστρολόγοι και ότι μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα διαθέτοντας την απαραίτητη κατάρτιση - και όχι κοροιδεύοντας απλά τον κόσμο.

Εδώ, στην (εξελιγμένη υποτίθεται σε σχέση με την Τουρκία) Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: ΔΕΝ υπάρχουν εξετάσεις πιστοποίησης αστρολόγων (τυχαίο?), με αποτέλεσμα χιλιάδες επιτήδειοι να υποκρίνονται ότι είναι αστρολόγοι και να κερδίζουν υπέρογκα ποσά και κοινωνικές διακρίσεις απλά ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ/ΕΣ ότι είναι αστρολόγοι! Οι περισσότεροι από τους ωσάνω Τούρκους πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις και φέρουν επίσημα και με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ τον τίτλο του Αστρολόγου. Αντίθετα, οι κυρίες που εμφανίζονται στα Ελληνικά Μ.Μ.Ε. υποκρινόμενες τις σπουδαίες αστρολόγες να είσαστε βέβαιοι/ες ότι θα "έμεναν" σε τέτοιου τύπου εξετάσεις (αφού δεν έχουν τις γνώσεις και την παιδεία που απαιτείται). Το 99 τοις εκατό των αυτο-αποκαλούμενων αστρολόγων στην Ελλάδα ΔΕΝ θα περνούσαν μία τέτοια εξέταση και ΔΕΝ θα έπαιρναν - αν δεν έστρωναν κάτω τον ποπούλι τους επί μήνες για να μελετήσουν - Πιστοποίηση σαν Αστρολόγοι (γιατί στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ)! Τυχαίο λοιπόν που δεν γίνονται (ούτε θα γίνουν στα αμέσως επόμενα χρόνια, αφού κάτι τέτοιο δεν συμφέρει  το τεράστιο κύκλωμα επιτήδειων που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα) εξετάσεις αστρολογικής πιστοποίησης στη χώρα μας; Οι εδώ "αστρολόγοι" τις αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι!

Να σημειωθεί ότι εξετάσεις Πιστοποίησης Αστρολόγων γίνονται εδώ και πολλά χρόνια στην Τουρκία. Η Τούρκικη αστολογία βρίσκεται σχετικά πίσω σε σχέση με το δυτικό κόσμο αλλά ανθίζει διαρκώς και ακόμη και σε αυτή της τη φάση ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ από την Ελληνική αστρολογία!



Να συμφωνησω με τον συντακτη για την ανυπαρξια σοβαρης αστρολογικης παιδειας στην Ελλαδα. Αλλα εδώ υπαρχει ένα θεμα που ο συντακτης του κειμενου δεν αναφερει.Και εξηγουμαι.

Ο Τουρκος αστρολογος εχει πιστοποιηση 5 επιπεδου από την NCGR, που σημαινει ότι είναι επαγγελματιας αστρολογος και μπορει να κανει εξετασεις για λογαριασμο της NCGR στην Τουρκια. Για να αποκτησει καποιος πιστοποιηση 5 επιπεδου από την NCGR πρεπει να εχει περασει με επιτυχια του προηγουμενα  τεσσερα επιπεδα της NCGR. Αυτό σημαινει ότι ο Τουρκος αστρολογος αρχισε από τον μηδεν και μετα από καποια χρονια εγινε ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ.Αυτο σημαινει αφιερωση χρονου αλλα και αρκετων χρηματων για να αποκτησει πιστοποιηση 5 επιπεδου από την NCGR

Αυτά το ολιγα για να ξερουμε τι γινεται.

Αν ο συντακτης του κειμενου θελει πιστοποιηση 5 επιπεδου από την NCGR ας παει διπλα στην Τουρκια να την παρει.Αυτο α ισχυει και για καθε Ελληνα αστρολογο, βεβαιως βεβαιως...και για τον εαυτο μου, που μου δοθηκε η ευκαιρια το 2002 να εχω επισημη πιστοποιηση απο την NCGR με τις ειδικες διαταξεις της χρονιας εκεινης, δηλαδη 10 χρονια επαγγελματιας αστρολογος και  συγγραφικο εργο αλλα επρεπε να πας  για τρεις μερες στις ΗΠΑ για το σεμιναριο ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ.Δυστυχως ενα προβλημα υγειας με καθηλωσε στην Ελλαδα και ετσι εχασα την ευκαιρια το εχω πιστοποιηση 5 επιπεδου από την NCGR.Ο συντακτης του κειμενου αυτο το ηξερε, αφου ειχε ολα τα τυπικα προσοντα, αλλα δεν εκανε τιποτε και τωρα μας την λεει και απο πανω.Αντε γεια....και προσοχη στις λακουβες...

Βεβαια μια σοβαρη αστρολογικη εκπαιδευση  πριν 18 χρονια εδωσε η αστρολογικη σχολη ASTROLOGIA NOVA.Η σχολη εδωσε εκπαιδευση σε καθε κλαδο της Αστρολογιας, εκτος της Ουρανιας Αστρολογιας.Οποιοι ηθελαν, μετα απο εξετασεις, επερναν και μια βεβαιωση σπουδων στην Αστρολογια.Δυστυχως η σχολη εκλεισε με τον σεισμο του 1999.
 








2 σχόλια:

John Bardopoulos είπε...

Αγαπητέ, όλοι έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, το θέμα είναι σε πόσους απευθύνεσαι και τι θέλεις, αν είσαι ειλικρινείς, τότε οκ όλα πάνε κατ΄ευχην. Αν δεν είσαι …. Εδώ σε θέλω.

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Πάλι τις ίδιες ανοησίες και γραφικότητες ο Θωμάκος, δεν εξαντλείται. Αλλωστε από αυτές τις αερολογίες τρέφεται.
Μια χαρά απάντησες, αλλά τα λαμόγια δεν καταλαβαίνουν από τέτοιες πραγματικές επισημάνσεις.
Τα σέβη μας.