23.9.10

Ωροσκοπιο του ανθρωπου που ζει την 114η ηλιακη του επιστροφη


Οι γονείς του πέθαναν πριν κλείσουν τα 50. Η σύζυγος του έχει πεθάνει εδώ και 53 χρόνια, το 1957. Αυτός όμως συνεχίζει...ακάθεκτος!
Ο Γουόλτερ Μπρένινγκ, όµως, έδειχνε ακµαιότατος χθες όταν κλήθηκε να σβήσει, στην...
τούρτα γενεθλίων του, 114 κεράκια! Είναι, σύµφωνα µε το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες και την Ερευνητική Οµάδα Γεροντολογίας (GRG), ο γηραιότερος άνδρας στον κόσµο. Σε ολόκληρο τον κόσµο, µόνο τρεις γυναίκες  µία από τη Γαλλία, µία από το Τέξας και µία από τη Τζόρτζια  είναι µεγαλύτερες σε ηλικία, κι αυτό µόνο κατά µερικούς µήνες.
Ο Μπρένινγκ γεννήθηκε στις 21 Σεπτεµβρίου του 1896 στο Μέλροουζ της Μινεσότα και µετακόµισε στη Μοντάνα το 1918.
Εργάστηκε στον τοπικό οργανισµό σιδηροδρόµων για 50 χρόνια. Πλέον ζει στο Γκρέιτ Φολς, σε µια κοινότητα ονόµατι Rainbow, ειδικά για συνταξιούχους.
«Μυστικά» µακροζωίας, πάντως, δεν έχει να αποκαλύψει. Ισως µόνο την αισιοδοξία του: σε ηλικία 100 ετών πήγε σε µια τράπεζα θέλοντας να εκµεταλλευτεί µια προσφορά  πενταετή αποταµιευτικά οµόλογα σε ειδική τιµή. Οι υπεύθυνοι της τράπεζας του είπαν όσο πιο ευγενικά µπορούσαν πως στην ηλικία του ίσως θα ήταν πιο φρόνιµο να επιλέξει ένα διετές αποταµιευτικό οµόλογο. «Οχι», δήλωσε εκείνος, «θέλω το πενταετές». Πέντε χρόνια αργότερα, σε ηλικία 105 ετών, προσήλθε προσωπικά να εισπράξει τα κέρδη του.
newsit.gr

1 σχόλιο:

John Bardopoulos είπε...

114, μου θυμιζει το αρθρο του Συνταγματος, που ηταν σχετικο με Ψωμι, Παιδεια, Ελευθερια.