12.8.10

Ζωδια και διατροφη-Αιγοκερος


Ο άνθρωπος του Αιγόκερω αντίθετα με τον εκπρόσωπό του στο ζωϊκό βασίλειο, δε μπορεί να τρώει τα πάντα χωρίς κάποιες συνέπειες για την υγεία του.
            Η επιρροή του Κρόνου που έχει την τάση να δυσκολεύει τη λειτουργία οργάνων όπως το συκώτι και η χολή, έχει σαν αποτέλεσμα να μην αντέχετε τα λιπαρά και πικάντικα φαγητά, τις βαριές σάλτσες και τα οινοπνευματώδη. Καλό θάναι ακόμη ν΄αποφεύγετε τη σοκολάτα και τη μαγιονέζα, ιδιαίτερα αν ο Ήλιος σας βρίσκεται στο πρώτο 10ήμερο του ζωδίου (22 Δεκεμβρίου – 1 Ιανουαρίου).
            Η καθημερινή σας δίαιτα πρέπει να περιλαμβάνει αρκετές πρωτεϊνες για να αντισταθμιστεί η τάση του οργανισμού σας για χαμηλή θερμοκρασία και να βοηθήσετε στην παραγωγή των αντισωμάτων. Όμως, αποφύγετε τα «νόστιμα» κρέατα των καλοφαγάδων που έχουν πολύ λίπος. Πάρτε τις πρωτεϊνες που έχετε ανάγκη από το άπαχο κρέας, το γιαούρτι, το τυρί, τα αυγά και τη φακή.

            Πίνετε αρκετό νερό στα ενδιάμεσα των γευμάτων. Είναι αλήθεια πως οι επιστημονικές έρευνες απέδειξαν πως η χλωρίνη που ρίχνουν στο νερό, στα περισσότερα συστήματα ύδρευσης, καταστρέφει τη βιταμίνη Ε. Προτιμάτε, λοιπόν, να πίνετε βρασμένο ή εμφιαλωμένο νερό.
            Όλοι όσοι ασχολούνται με την Ιατρική Αστρολογία ισχυρίζονται ότι όταν ο Κρόνος είναι τονισμένος κι έχει άσχημες όψεις στο γενέθλιο ωροσκόπιο ή όταν υπάρχει προοδευτική όψη του Κρόνου, ο άνθρωπος νοιώθει άγχη και φοβίες που προκαλούν μια αύξηση της ποσότητας της αδρεναλίνης στο αίμα.
            Ο Dr. Cornell παρατήρησε ότι σε μια τέτοια κατάσταση ο κοιμισμένος Κρόνος ανησυχεί, γκρινιάζει και στενοχωριέται με αποτέλεσμα να προκαλεί κρίσεις συκωτιού, απαισιόδοξες σκέψεις  και γενικά χρόνιες ενοχλήσεις της υγείας.
            Ο μεταγενέστερος C. C. Zain, που έκανε εκτενείς μελέτες για τις παθολογικές επιρροές των πλανητών, παρατήρησε ακόμα ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν την τάση να βρίσκονται σε μια διαρκή διαφωνία με τον εαυτό τους (πράγμα που οφείλεται στους πλανητικούς συνδυασμούς που αναφέρονται) με αποτέλεσμα να πέφτουν σε καταστάσεις άγχους ακόμη κι αν δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. «Τέτοια χρόνια άγχη» γράφει «κρύβουν ένα φόβο πως κάτι θαρθεί και δεν θα είναι δυνατόν ν΄αντιμετωπιστεί, δημιουργούν μια συνεχή έκκριση της αδρεναλίνης τους».
            Για ν΄αντιμετωπιστούν τέτοιοι Κρόνιοι συνδυασμοί, ο Zain προτείνει δίαιτα πλούσια σε πρωτεϊνες, εμπλουτισμένη με ποικιλία ορυκτών αλάτων και βιταμινών.
            Το βιοχημικό αλάτι του Αιγόκερω είναι το φωσφορικό ασβέστιο που βοηθά στην αφομοίωση των λευκωμάτων που παίρνουμε από τις τροφές για να μεγαλώσει και να συντηρηθεί ο σκελετός του σώματος. Όταν υπάρχει έλλειψη αυτού του άλατος, το λεύκωμα δεν συγκρατείται στο σώμα και αποβάλλεται από τα νεφρά. Τα μη-αφομοιώσιμα λευκώματα μπορούν να προκαλέσουν δερματίτιδες, δοθιήνες ακόμη και κύφωση ενώ η έλλειψη του φωσφορικού ασβεστίου μπορεί να φέρει ανωμαλίες στα νεφρά, ρευματισμούς και υπερχλωρυδρία.
                        Τροφές που προμηθεύουν στο σώμα φωσφορικό ασβέστιο είναι τα λάχανα, τα σπαράγγια, το σπανάκι, η φακή, τα μαύρα ξερά φασόλια, το σέλινο, τ΄αμύγδαλα, τ΄αγγούρια, το κριθάρι, το άπαχο κρέας, ο κρόκος του αυγού, το αναποφλοίωτο σιτάρι, οι φράουλες, τα σύκα, τα βατόμουρα και τα δαμάσκηνα.
            Τα βότανα που παραδοσιακά συνδυάζονται με τον Αιγόκερω και είναι και θεραπευτικά και θρεπτικά είναι τα παντζάρια, το αμάραντο, το κυδώνι, άγρια χόρτα και φλόμος.
           

Δεν υπάρχουν σχόλια: