8.6.10

ΘΩΜΑΣ ΓΑΖΗΣ Όταν η βλακεία γίνεται επιστήμη


Φίλτατοι αναγνώστες
Αρχικά συμπαθάτε με για το «σεντόνι» που θα διαβάσετε, αλλά ορισμένα πράγματα πρέπει να ειπωθούν ως έχουν.
Διαβάζω τους  Συμμορίτες σχεδόν ένα χρόνο, αν δεν κάνω λάθος, όντας πιστός αναγνώστης (αν όχι τακτικός σχολιαστής) λόγω του πλούσιου υλικού που αναρτούν συχνά. Παράλληλα, γράφω στο δικό μου χώρο (astrogaga.blogspot.com) τα αστρολογικά δρώμενα, πάντα με μια υπερβολική δόση χιούμορ, όπως θα έχετε καταλάβει οι περισσότεροι. Το θέμα δεν είναι βέβαια να ευλογήσω τα γένια των Συμμοριτών (γιατί ξυρίζονται καθημερινά) ούτε φυσικά και τα δικά μου (οποιαδήποτε οικονομική προσφορά στον τραπεζικό μου λογαριασμό στην Ελβετία δεκτή!).
Αυτό που μου τη δίνει στα νεύρα είναι το γεγονός πως μερικοί άνθρωποι –αν θέλουν να λέγονται έτσι- δεν
έχουν καταλάβει το νόημα της ύπαρξής τους, το νόημα της αίσθησης του χιούμορ και το νόημα της ελεύθερης έκφρασης. Από τον τίτλο κιόλας καταλάβατε για ποιο πράγμα μιλάμε. Φυσικά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν είναι μόνο ο κος Θωμάς Γαζής που έχει το πρόβλημα, αλλά υπάρχουν κι άλλοι σαν τον ίδιο όπου γενικεύουν το θέμα χωρίς όμως να γίνονται άνανδροι, ξεκατινιάζοντας τους πάντες και τα πάντα αλλά κρατώντας μια ήπια, απόμακρη στάση. Κάτι το οποίο θεωρώ πως είναι απολύτως σωστό από τη μεριά τους. Όσο φτύνεις το γραμματόσημο τόσο περισσότερο κολλάει και στην περίπτωση του κου Γαζή, ο οποίος έχει φάει τόσο φτύσιμο, αναρωτιέμαι αν τελικά θα κολλήσει σαν γραμματόσημο ή αν θα πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως έχει τσιμπήσει το δόλωμα και κολλάει γενικότερα, ακόμα κι αν γίνει αναφορά στο όνομά του, ακόμα κι αν το Google γεμίσει με 3.238.594 σελίδες με το όνομά του θα του κάνει μήνυση!
Διαβάζω κατά καιρούς και το ιστολόγιό του, όχι μόνο γιατί υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για να σκοτώσει κανείς την ώρα του αλλά και για να δω σε τι level έχει φτάσει το κράξιμο που ρίχνει σε διάφορα άτομα που δήθεν τον πούλησαν. Και τι βλέπω; Από τη μια υπάρχει το στρατόπεδο των «έκπτωτων» [οι οποίοι δεν έχουν πει λέξη για την ιδιότητα που τους κατσίκωσε ο συγγραφέας] κι από την άλλη τον ίδιο τον συγγραφέα να έχει ανοίξει το κουτάκι με τις μαλακίες και να στρώνει  πίσσα με τους κουβάδες. Μη μιλήσω για τις ασχετοσύνες τύπου «Ο Γιωργάκης δε με κάλεσε στο συμπόσιο, η Μαιρούλα δε με παίζει, οι φίλες του Κωστάκη είναι καθολικές παγανίστριες του Σουηδικού Νότιου Σταυρού» και τέτοια κουλαμαρίκια» -τα έχετε δει και σε προηγούμενο κείμενο.
Αυτό που δεν μπορώ να διανοηθώ είναι πώς ένας άνθρωπος –καθ’ όλα διανοούμενος [όπως λέει]- ασχολείται με μικρά πράγματα [όπως θεωρεί τους Συμμορίτες, την παρέα τους, τους γονείς τους, τα αδέρφια τους, τα σκυλιά και τα γατιά τους] και δεν ασχολείται με θέματα της κλάσης του, όπως το κέντημα [αφού «ράβει και ξηλώνει» αβανταδόρικες ατάκες στο blog του] ή τη φύλαξη νυχτερινών κέντρων-κοινώς «πορτιέρης» [γιατί όπως με πληροφορούν από το control, στο forum του πλέον θες το κατάλληλο «dress code» για να μπεις].
Αντ’ αυτού, έχοντας ήδη βρεθεί στο περιθώριο αποκλειστικά από τη μονόχνωτη συμπεριφορά του, διαβάλλει και κατηγορεί άτομα με τα οποία μοιράζονταν τις ίδιες απόψεις, τους ίδιους στόχους και τα ίδια όνειρα, φτάνοντας στο σημείο πλέον να γράφει ό,τι γράφει απλά για να λέει ότι έγραψε κάτι. Αν κάποιος του έδινε την παραμικρή σημασία, θα του άφηνε και τα ανάλογα σχόλια στο blog, αλλά από ό,τι φαίνεται ο μόνος που τελικά ασχολείται με μικρότητες είστε εσείς, [κε] Θωμάκο. Δεν εξηγείται άλλωστε το γεγονός πως σε μια προσπάθειά μου να δει ο κόσμος την αστρολογία κι από την χιουμοριστική της πλευρά σε κάποιο από τα κείμενά μου, βάλατε μπροστάρη την ανηψιά σας για να καλύψει την ηττοπάθεια κ την ανασφάλειά σας, λέγοντας πως εκείνη κάνει καλύτερες προβλέψεις. Τότε αυτό αυτομάτως, εκτός ότι δεν τιμά εμένα [αλλά εγώ χέστηκα, γιατί δεν ψάχνω για διακρίσεις και τιμητικά βραβεία], δεν τιμά κι εσάς τον ίδιο μιας και η γλυκύτατη ανηψιά σας χαραμίζεται με τις Barbie και τους απανταχού John και Ken και δεν μπαίνει πλέον στο χώρο της αστρολογίας, μπας και μάθετε κι εσείς τίποτα από την ίδια!

Επίσης να ξέρετε [κι εσείς φίλοι μου] πως περνώντας πλέον την επίθεση σε προσωπικό επίπεδο, ρίχνοντας λάσπη σε συγγενικά πρόσωπα ή φίλους, τα οποία δεν έχετε δει ούτε ζωγραφιστά, αυτό σας καθιστά ανώριμο και χειρότερο από τον ξάδερφό μου το Βασίλη, που έβαλε φωτιά στις κουρτίνες που του έβαλε η μάνα του γιατί δε του άρεσαν, λέει, τα προβατάκια και οι κατσίκες αλλά θα προτιμούσε την Angelina Jolie να απεικονίζεται γυμνή πάνω σε αυτές!
Τελικώς, θεωρώ ότι η παιδεία σας σταμάτησε κάπου στη μέση του νηπιαγωγείου, γιατί –όπως προείπα- η Μαιρούλα δε σας έπαιζε και της αποκεφαλίσατε τη Sindy και ό,τι καταφέρατε να σώσετε από αυτή, πήγε, πάει και θα πάει στράφι. Γιατί αντί να προωθήσετε το ελάχιστο μυαλό που διαθέτετε στην αστρολογία έτσι όπως εσείς την ονειρεύεστε,  καταπιάνεστε με μικρότητες και χαλάτε όλη σας τη φαιά ουσία [ή όση σας έχει απομείνει τελοσπάντων] αμαυρώνοντας την εικόνα σας.

Εύχομαι, πριν σβήσετε τα κεράκια της γενέθλιας τούρτας σας την προηγούμενη εβδομάδα να είχατε ευχηθεί υγεία και περισσότερη εξυπνάδα για την πάρτη σας. Κι αφήστε τους… «άλλους», τους «έκπτωτους» να καούν στη δική τους κόλαση, απολαμβάνοντας εσείς τον δικό σας ουτοπικό παράδεισο!


14 σχόλια:

ΒΑΝΕΣΣΑ Η ΣΚΟΡΠΙΝΑ είπε...

Μελετωντας τα γραπτα του κυριου Θωμα Γαζη,που δεν τον ξερω προσωπικα,εβγαλα ενα συμπερασμα,με την βοηθεια των μαθηματικων της ομαδας,βασικος κλαδος που βοηθα την γλωσσολογια και την ψυχαναλυση.

Μερικες φορες ο κυριος Θωμας Γαζης θεωρει τον εαυτο του τον μεγαλυτερο αστρολογο της ομαδας των Ελληνων Αστρολογων ή ετσι τουλαχιστον πιστευει.Πως θα βεβαιωθει οτι η πιστη του ειναι δικαιολογημενη?Αν κοιταζοντας,θα λεγαμε, προς τα κατω και ερευνωντας διεξοδικα το συνολο της ομαδας των Ελληνων Αστρολογων ,θα εχει την αισθηση οτι εξουσιαζει ολα τα μελη της ομαδας.

Μερικες φορες ο κυριος Θωμας Γαζης θεωρει τον εαυτο του τον μεγιστο αστρολογο της ομαδας των Ελληνων Αστρολογων.Πως θα βεβαιωθει οτι ειναι πραγματι ετσι?Κανοντας το ακριβως αντιθετο,στρεφει το βλεμμα του προς τα πανω και διαπιστωνει οτι κανεις δεν τον εξουσιαζει.

Δυο συμπεριφορες,δυο σχεσεις με τον κοσμο.Ο κυριαρχος,ο ανυποτακτος.Να εξουσιαζεις τους παντες,να αρνεισαι να σε εξουσιαζουν.

Εδω υπεισερχεται το θεωρημα το μεγαλυτερο στοιχειο ειναι το μεγιστο στοιχειο.

Πραγματι,το μεγαλυτερο στοιχειο,οντας πιο μεγαλο απο ολα τα αλλα,ειναι τετοιο ωστε να μην υπαρχει κανενα πιο μεγαλο απο αυτο.Επομενως,ενας τροπος να εισαι μεγιστος,ειναι να εισαι ο μεγαλυτερος.
Το να δινεις διαταγες σε ολους δεν ειναι αραγε ενας τροπος να μη δεχεσαι διαταγες απο κανενα?Η Ιστορια ειναι γεματη απο ατομα που δεν βρηκαν αλλο τροπο να παραμεινουν ανυποτακτοι παρα υποτασσοντας τους αλλους.Η μονη οδος που προσφερουν οι κοινωνιες στους εξεγερμενους ειναι να γινουν τυραννοι.

Απο την ανωτερω θεωρηση καταλαβα γιατι η ιστοσελιδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ εχει γινει πλεον νεκροταφιο,γιατι απλα δεν εχει υποικοους

ΒΑΝΕΣΣΑ Η ΣΚΟΡΠΙΝΑ είπε...

Εγω δεν σκεπτομαι
παρα μονο οταν ο τρομος
εχει υπερβει ενα ορισμενο οριο

Sameul Beckett

O κυριος Θωμας Γαζης θεωρει οτι το Κακο ειναι η αρνηση του υπαρκτου,φονος και θανατος,η αντιθεση με την ζωη,οπως βεβαια τα θεωρει αυτος.Αυτο που το Κακο προσβαλλει δεν ειναι οτι ενοικει μεσα στην αυτοκαταφαση του αλλα μαλλον αυτο που ειναι αποσυρμενο και ανωνυμο στην αδυναμια εκφρασης του Εγω του.Το Κακο κατα τον κυριο Θωμα Γαζη δεν ειναι ο μη σεβασμος του ονοματος του Αλλου,αλλα η βουληση του να το κατανομασει με καθε τιμημα,δες τις πραξεις των δοσιλογων στην διαρκεια της Γερμανικης Κατοχης.

Θεωρει ο κυριος Θωμας Γαζης οτι το Κακο ειναι ψεμα,αγνοια,φονικη βλακεια.Το Κακο εχει σαφως ως ριζικη συνθηκη την διαδικασια αποκαλυψης μιας Αληθειας.Η διαδρομη της Αληθειας που πρεσβευει ο
Θωμας Γαζης ειναι μια υπογεια πορεια στο σημειο του μη διακρισιμου,οντολογικη προεξοφληση της Αληθειας,μεσα απο ιστους της αραχνης του παρελθοντος του κορμιου,ακατονομαστη τομη της
Αληθειας,με τις εσωτερικες ψυχικες δομες του σκλαβου που θελει το χρηματα του Κυριου του.

Αν η παραβιαση της ακατονομαστης αφαιρεσης αποτελει μια καταστροφη του παροντος,γιατι προσβαλλει ολοκληρη την ενικοτητα του κυριου Θωμα Γαζη,εβληματα του ειναι ο Ακατομαστος,διαβασε Σατανας,που μεσω της προσωπικης μυθοπλασιας του,απελευθερωνει ενα δυναμικο καταστροφης της ΑΛΗΘΕΙΑΣ με αυτη ακριβως εννοια που o Mallarme εγραψε <>.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωριζω πολλα για τον κυριο Γαζη αλλα αυτο που γνωριζω ειναι οτι οι ΠΡΩΙΝΑΤΖΟΥΔΕΣ των ΜΜΕ με τις αστρολογικες ανακριβειες τους αλλα και με τα απειρα κομπλεξ τους που τα κρυβουν πισω απο ψευτικα χαμογελα, περνουν τα ευσημα εδω στην Ελλαδα

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Αγαπητη Βανεσσα.Ο λογος σου καταπελτης.Τα λεει ολα.Δεν μπορω να προσθεσω τιποτε παραπανω.Πιστευω οταν ελθεις Ελλαδα να τα πουμε,φιλακια...

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Σε λιγο οι ΠΡΩΙΝΑΤΖΟΥΔΕΣ των ΜΜΕ θα εχουν ενα ισχυρο αντιπαλο...η συνεχεια επι της οθονης...

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Είχα διαβάσει και το κείμενο της Βανέσσας και -φυσικά- δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.
Οι αστροΠρωινατζούδες [όπως ο ψεύτης κι ο κλέφτης] τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Κειμενάρα ε? Τυχαίο? Δεν νομίζω!!!
Το ρεζιλίκι του θα είναι πανευρωπαικό σε λίγο.
Δεν υπάρχει πιο καταστροφικό για έναν άνθρωπο από τις εμμονές του και η διακωμώδηση από τους άλλους.
Επίτιμε και GI GAGA KOYNU BELI τα σέβη μας που για άλλη μια φορά γελάσαμε από καρδιάς.

dirty thirty είπε...

Καλημέρες σε όλους.
Πάντα θα είμαι σχολιαστής του ρεζίλη αφήνοντάς τον να φαντάζεται τα πιο άρρωστα και ανυπόστατα σενάρια.
Η Χαρούλα Αλεξίου επέδρασε καταλυτικά με το τραγούδι της «Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια» με τη διαφορά πως εδώ πρόκειται για ατέλειωτη μπόχα.
Πες τα μεγάλε μαζί με τη φράση – μνημόνιο «Ελα μη γίνεσαι Γαζής» που όλος ο αστρολογικός ενασχολητικός κύκλος αναφωνεί, καθώς φτύνει τα κουκούτσια από το δροσερό του καρπούζι.
Δεν σταματάει ο καραγκιόζης με τίποτα.

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Ηρεμια παιδια.Ο καθενας χαραζει την ατομικη του πορεια.Καποιοι εχουν χαλασμενη πυξιδα και χανουν τον δρομο,αλλα δεν φταινε οι αλλοι οταν αγοραζεις σαπακια....

Ανώνυμος είπε...

Ο Ηρακλειτος το ειχε πει πως ο χαρακτηρας ειναι το πεπρωμένο του καθενος

Ακης Αντωνιου

ΒΑΝΕΣΣΑ Η ΣΚΟΡΠΙΝΑ είπε...

Ο κυριος Θωμας Γαζης,συμφωνα με την ψυχαναλυτικη πρακτικη του Λακαν,δεν μιλαει αλλα μιλιεται απο το ασυνειδητο του,εκει ειναι το προβλημα...δυστυχως....οχι αλλο καρβουνο...γιατι εσεις ειστε ο Αλλος,συμφωνα με τον Λακαν,που το ασυνειδητο του εχει αυτη την παραλυματικη συμπεριφορα.Αν θελετε να κανετε κατι καλο με τον κυριο Θωμα Γαζη,απλα μην ασχολεισθε μαζι του,απλα πραγματα,για να εχετε και την καρδια σας καθαρη.Αλλωστε ο κοσμος δεν σταματα αλλα προχωρα και χωρις τον Θωμα Γαζη.Η τελευταια φορα που γραφω για τον κυριο.Την καλημερα μου απο Γαλλια.

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Πολύ καλή η θύμιση της φράσης του Ηράκλειτου!

Οσο για την τελευταία φορά αγαπητή Βανέσσα, την έχουμε σκεφτεί πάμπολλες φορές και την πράξαμε για μεγάλα διαστήματα, αλλά δεν έχεις ιδέα πόσο εγκρατής, πειθαρχημένος και Βούδας μπορεί να είναι κάποιος για να αγνοήσει τόση βλακεία που γίνεται και επικίνδυνη γι' αυτούς.
Ωστόσο θεωρητικά έχεις απόλυτο δίκιο.
Αλλωστε τίποτα δεν μπορεί να μας εκπλήξει πλέον, ο Γαζής είναι μια καρικατούρα που κανείς δεν τη θέλει για θέαμα.

Κατερίνα Σαλωνίκη

ΒΑΝΕΣΣΑ Η ΣΚΟΡΠΙΝΑ είπε...

Aγαπητη Κατερινα μονο η μουσικη θα μας σωσει απο τον κυριο Θωμα Γαζη

Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας
Έχω καταλάβει ήδη της ζωής μου το παιχνίδι
Έχω καταλάβει ήδη της ζωής μου το παιχνίδι
Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας

Όλο ίδια και τα ίδια, του μυαλού σου ροκανίδια
Όλλο ο ανοιχτομάτης κι άλλο ο αυγουλομάτης
Όλλο ο ανοιχτομάτης κι άλλο ο αυγουλομάτης
Όλο ίδια και τα ίδια, του μυαλού σου ροκανίδια

Στο 'πα μια και στο 'πα δύο, στο 'πα χίλιες δέκα δύο
βρε δεν είναι εδώ το Σούλι, εδώ είναι του Ρασούλη
βρε δεν είναι εδώ το Σούλι, εδώ είναι του Ρασούλη
Στο 'πα μια και στο 'πα δύο, στο 'πα χίλιες δέκα δύο

Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας
Έχω καταλάβει ήδη της ζωής μου το παιχνίδι
Έχω καταλάβει ήδη της ζωής μου το παιχνίδι
Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας

Ανώνυμος είπε...

δεν καταλαβαινω αυτο το ...εναντιον για εναν ανθρωπο...φθαρτοι ειμαστε και ολα ουτε καν εδω μενουν ..θαχετε λογους βεβαια..και ειναι σεβαστοι οποιοι και αν ειναι,,αλλα σκεπτομαι ποσο αστεια ειναι ολα ...ουτε μια σταγονα στην αιωνιοτητα...