31.5.10

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΛΕΩΝ

Μοίρες: 1-5

Κυρίαρχο πνεύμα: Nith-Haiah

Επίκληση: Confitebor tibi, Domine, in toto corde meo: narrabo omnia mirabilis tua.

Κυριαρχία: Απόκρυφες επιστήμες. Αποκαλυπτικά όνειρα (ιδιαίτερα για όσους γεννήθηκαν την ημέρα που κυριαρχεί η μοίρα).

Θετικές όψεις: Κυριαρχεί πάνω σε όσους εξασκούν την σοφή και αβλαβή μαγεία (θεραπευτές, γκουρού, άτομα που κάνουν διαλογισμό κ.λ.π).

Αρνητικές όψεις: Μαύρη μαγεία.


Μοίρα 1: Μοίρα της κυριαρχίας.

Η μοίρα χαρίζει εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και ικανότητα να διοργανώνεις και να διευθύνεις. Τα άτομα που γεννήθηκαν εδώ, ξεκινούν την πορεία της ζωής τους κοιτάζοντας ίσια μπροστά. Πολλά προσόντα, με μια γενναιόδωρη καρδιά, ανοιχτό μυαλό, καλοπροαίρετη διάθεση, φυσική αξιοπρέπεια που συνδέεται με μια ευγενή ανεξαρτησία. Τα άτομα αυτής της μοίρας, συχνά ικανοποιούν τις φιλοδοξίες τους ενστικτωδώς. Διαθέτουν ηθική δύναμη, και καταφέρνουν να κυβερνούν σε σημαντικές θέσεις, όπου θα είναι κυρίαρχοι και θα γίνουν αποδεκτοί από όλους. Θα αναγνωρισθούν, θα αγαπηθούν και θα εκτιμώνται, ακόμη και από τους εχθρούς τους.
Αλλά αν ο Ήλιος στο γενέθλιο ωροσκόπιο, είναι σε πτώση ή αδυναμία, μπορεί να υπάρχει μεν προσωπική δύναμη και θάρρος, αλλά αδυναμία να επιβληθούν και να κυβερνούν. Σ’ αυτή τη θέση γίνονται θηράματα και πέφτουν θύμα της κολακείας των επιτηδείων. Ένα άλλο χαρακτηριστικό όσων γεννήθηκαν στην μοίρα αυτή είναι ότι προσέχουν όχι μόνο την φυσική τους εμφάνιση, αλλά και την δημόσια εικόνα τους. Οι περισσότεροι διακρίνονται για την κομψότητά τους και το ωραίο γούστο τους.
Πολλοί από αυτούς ασχολούνται με εξωτικά σπορ, όπως κυνήγι, ή με την εξημέρωση αγρίων ζώων. Άλλοι γίνονται διάσημοι καλλιτέχνες, που αγαπούν περισσότερο την τέχνη της γλυπτικής και την αναπαράγουν σε μάρμαρο, χαλκό ή γρανίτη. Ο αστερισμός της Ύδρας εδώ, αναπτύσσει τα συναισθήματα και τα πάθη εις βάρος της ηρεμίας και της γαλήνιας χαράς της ζωής. Μερικές φορές το άτομο που γεννήθηκε σ’ αυτή τη μοίρα ενδιαφέρεται για τη ναυσιπλοΐα. Επίσης, με τον υγρό αυτό αστερισμό να υπερέχει εδώ, έχουν παρατηρηθεί επαγγέλματα και υψηλές θέσεις που έχουν σχέση με την θάλασσα όπως, ναύαρχοι ή υπουργοί Ναυτιλίας.

Μοίρα 2: Μοίρα της αμφιταλάντευσης.

Άτομο αμφιταλαντευόμενο, υπερβολική νευρικότητα, συχνή αλλαγή γνώμης. Η μοίρα αυτή στον ωροσκόπο δίνει σκούρο χρώμα στην επιδερμίδα ... Όμως πολλές φορές επίσης, σκοτεινιάζει και τη ζωή, λόγω αδυναμίας του χαρακτήρα, γιατί το πνεύμα, έχει μια ανικανότητα στο να αποφασίζει. Η λογική χάνεται στα πάθη και οι φαντασιώσεις της στιγμής, γίνονται ανόητες ελπίδες πέρα από κάθε μέτρο.
Το άτομο εκδηλώνει αδυναμία και αναποφασιστικότητα, ενώ εύκολα παραδίδεται στις ιδιοτροπίες της μοίρας. Συχνά ζει παράξενες περιπέτειες με συνεχείς διακυμάνσεις της τύχης, ενώ τα τολμηρά και ριψοκίνδυνα σχέδιά του, μπορεί να καταστρέψουν ό,τι έχει αποκτηθεί.
Ένα ωροσκόπιο με δύσκολες όψεις, είναι πιθανό ότι θα θέσει σε κίνδυνο το άτομο που ταξιδεύει. Υπάρχει ο κίνδυνος πνιγμού ή ο κίνδυνος να βυθιστεί το πλοίο αν ταξιδεύει κανείς δια θαλάσσης. Με καλύτερες όψεις, πάντα υπάρχει η απειλή ενός ναυαγίου που όμως το άτομο σώζεται ως εκ θαύματος την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, το μέλλον είναι ανοιχτό ακόμα και σε αυτόν που έχει πιο έντονες επιδράσεις από «κακούς» πλανήτες γιατί εδώ παραδόξως, η τύχη παίζει έναν σπουδαίο ρόλο. Πολλά άτομα αυτής της μοίρας, διέτρεξαν τον κίνδυνο να αρρωστήσουν από μόλυνση των υδάτων επειδή το υγρό στοιχείο είναι εδώ πολύ τονισμένο. Όμως τελικά, στα περισσότερα ωροσκόπια, οι καλές θέσεις των πλανητών μπόρεσαν να νικήσουν και να εξουδετερώσουν τις κακές επιρροές.

Μοίρα 3: Μοίρα της ηθικής αδυναμίας.

Πνεύμα με αβέβαιες αρχές, διανοητική ανησυχία και αστάθεια, συσκότιση της συνείδησης, ελαστική συμπεριφορά, ήθος αμφιλεγόμενο, έλλειψη προκαταλήψεων στην συμπεριφορά και στα συναισθήματα. Το άτομο ρέπει ελαφρώς προς μια μορφή διαφθοράς και έχει την τάση να εκμεταλλεύεται όλους γύρω του. Όταν η Αφροδίτη έχει άμεση επαφή με αυτή τη μοίρα, τότε το άτομο σκέφτεται μόνο την καλοπέρασή του και την προσωπική του ευχαρίστηση. Αυτές οι προβλέψεις εξαρτώνται άμεσα από τις θέσεις των πλανητών. Έτσι, θα υπάρξουν άτομα αυτής της μοίρας, που η συμπεριφορά τους, θα προκαλέσει τον πόνο σε όσους τους έχουν προσφέρει την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους.
Άλλα ηθικά προβλήματα είναι η παραμέληση, η εγκατάλειψη, η έλλειψη εμπιστοσύνης, και η αστάθεια συμπεριφοράς. Ωστόσο, τα σύννεφα θα διαλυθούν για να δώσουν τη θέση τους στον ήλιο, εάν τα άτομα αυτά, κατανοήσουν το σκοπό της αγάπης, της φιλίας και της ζωής. Χρειάζεται μία ενδοσκόπηση για να αποφευχθούν οι κακές τάσεις αυτής της μοίρας. Τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να υπάρξει κάποια απειλή για την διανοητική λειτουργία, ή κάποιο ελάττωμα του εγκεφάλου, θα πρέπει όμως όλες οι όψεις των πλανητών στο γενέθλιο ωροσκόπιο να είναι ιδιαίτερα δυσμενείς ως προς αυτή την μοίρα για να συμβεί αυτό. Αυτό που συμβαίνει συνήθως, όταν ένας ανάδρομος Ερμής κάνει όψη, είναι, τα άτομα αυτά να αισθάνονται πνευματική κόπωση και αποπροσανατολισμό. Πολλοί ψυχίατροι και ερευνητές, όπως και εξειδικευμένοι εκπαιδευτές, μπορεί να έχουν γεννηθεί κάτω από αυτή τη μοίρα.

Μοίρα 4: Μοίρα της Σύνεσης.

Τα χαρακτηριστικά ενός αιλουροειδούς διαθέτουν τα άτομα αυτής της μοίρας. Ικανότητες ερευνητή, τεράστια υπομονή για τους σκοπούς τους, βαθύ και παρατηρητικό πνεύμα, πονηριά γάτας, ακολουθούμενη από αιφνίδιες και γρήγορες αποφάσεις.
Ανάλογα με το περιβάλλον, η επιτυχία μπορεί να προέλθει από τη διπλωματική καριέρα ή από οποιαδήποτε θέση ή εργασία απαιτεί υπομονή, ευελιξία, σύνεση και επιμονή. Το άτομο είναι ικανό στο να παίρνει πάντα γρήγορες και ώριμες αποφάσεις.
Μια δεύτερη κατηγορία των ατόμων της εν λόγω μοίρας μοιάζει με το ψάρι που κολυμπάει ανάμεσα σε δύο αντίθετα ρεύματα νερού και έχει την ικανότητα να βλέπει τον εχθρό του με την άκρη του ματιού του. Από ένα ορισμένο σημείο και μετά, το ψάρι όπως και η γάτα δείχνει σύνεση και προσοχή, πράγμα που σημαίνει πως ακόμα και ο χειρότερος διώκτης του, ή εχθρός του, το μόνο που θα καταφέρει να του προκαλέσει, είναι μόνο λίγες ασήμαντες βλάβες. Σε δυσκολότερο ωροσκόπιο υπάρχουν κάποια ελαττώματα, όπως: δειλό πνεύμα, ατολμία, αργές αποφάσεις, ή ανικανότητα, εξ’ αιτίας δισταγμού. Άλλα άτομα παραπαίουν ανάμεσα σε δύο λύσεις, ή νιώθουν πως βρίσκονται μεταξύ δύο ή περισσοτέρων φανταστικών κινδύνων. Πάντως σε γενικές γραμμές, όποιος γεννήθηκε σ’ αυτή τη μοίρα, είναι χαρακτήρας φρόνιμος και διπλωμάτης. Όλα τα οφέλη, προέρχονται χάρη στην καρτερικότητα.

Μοίρα 5: Μοίρα της οξυδέρκειας.

Με καλές όψεις, δηλώνει στρατηγικά χαρίσματα, μαχητική ζωή, αγάπη για τις επιστήμες και την τέχνη. Σε αντίθετη περίπτωση δείχνει έναν χαρακτήρα πανούργο.
Τάσεις για το καλό ή το κακό, υψηλή ή χαμηλή μόρφωση, ανάλογα με το περιβάλλον και τις όψεις του ωροσκοπίου. Εδώ υπάρχει μια πόλωση που ενδέχεται να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά.
Βεβαίως, δεν υπάρχει ανησυχία σε ένα ισορροπημένο ωροσκόπιο. Όμως, σε ιδιαίτερα δύσκολο ωροσκόπιο, δείχνει ότι ο περίγυρος, οι φίλοι, οι συνεργάτες, οι συνάδελφοι, ακόμη και οι γονείς, πρέπει πάντα να επαγρυπνούν όταν έχουν να αντιμετωπίσουν το άτομο αυτής της μοίρας, γιατί είναι πάντα έτοιμο να υπερασπιστεί τα προσωπικά του ενδιαφέροντα αλλά και τα συναισθήματά του με νύχια και με δόντια. Θα έχει πάντα το πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους του και θα χρησιμοποιεί έξυπνο ανταγωνισμό. Ο τρόπος που συζητάει όταν νιώθει πως αδικείται είναι αρκετά δεικτικός έως και επιθετικός. Ορισμένες φορές φαίνεται να ωθείται από απληστία η οποία θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της περιουσίας του, ακόμη και αν πρέπει να πατήσει πάνω από τους άλλους.
Αλλά σχεδόν όλοι τον συγχωρούν γιατί είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό πρόσωπο που δεν μπορεί να κριθεί με τα συνηθισμένα μέτρα, και γιατί επιδεικνύει φοβερές ικανότητες που αναπτύσσονται υπέροχα. Άλλωστε διαθέτει και λαμπρό μυαλό. Όταν θέλει να ερευνήσει κάτι, τίποτα δεν τον σταματά. Δεν του είναι δύσκολο να ανακαλύψει πράγματα κρυφά, η να αναγνώσει κώδικες που για άλλους αποτελούν άλυτους γρίφους. Λατρεύει τα αρχαία μυστήρια τη σύγχρονη επιστήμη και τα αστυνομικά προβλήματα. Είναι διορατικός, εμπνευσμένος, προικισμένος με στερεή σκέψη και νοημοσύνη, διακριτικός κι ερωτευμένος με τη γνώση.
Σε ένα εξαιρετικά «δύσκολο» ωροσκόπιο, συναισθήματα όπως ο φθόνος, η ζήλια, η εξαπάτηση, η άδικη κριτική, και το ψέμα, είναι πολύ συχνά φαινόμενα. Φρονεί ότι ο στόχος επιτυγχάνεται με την απάτη. Η νοημοσύνη αν και είναι αρκετά ισχυρή, είναι πολύ επιρρεπής σε κακίες ή αδυναμίες και ενδίδει εύκολα σε επαίσχυντες πράξεις, όπως: αποπλάνηση, μερικές φορές τάσεις για κλοπή ή απάτη με ψεύτικες υποσχέσεις ή ψευδείς δηλώσεις, ή κάνοντας κατάχρηση εξουσίας, μπορεί να καταδικάσει ακόμα και αθώους.
Για μια γυναίκα, αυτή η μοίρα σε ακριβές τετράγωνο ή αντίθεση με δυσμενείς πλανήτες, μπορεί να είναι συνώνυμη με την ατίμωση ή την βαθύτατη θλίψη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όλο για τα άλλα ζώδια γράφετε εμείς οι σκορπιοί είμαστε εντελώς έξω απ τα ενδιαφέροντάσας?

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Θα ελθει η ωρα σας....