26.3.10

Μια απαντηση για το περιοδικο AstroPedia

Καταρχήν καλησπέρα σε όλους λογω του οτι δουλεύω στην εκδοτική που βγάζει διάφορα περιοδικά και σαφώς ενα απο τα περιοδικα που κράζετε είναι το AstroPedia.Nα αναφέρω λοιπόν οτι κανείς δεν σκεφτηκε και δεν είδε οτι εκτύπωθηκε στον Ομιλο Αντ1, που βγαζει τον Αστρολογο και οτι μπορει να εγινε και κάποιο σαμποτάζ!!! Λέω εγώ τώρα !!!! και λάθη που βγήκαν επιτηδες προς τα έξω οπως και πολλά αλλα που εχουν γίνει απο πίσω (γιατι παιζει διαφήμιση σε όλα τα καναλια εκτος του Αντ1) υπαρχουν πολλα λοιπον που δεν ξέρουμε και καλό είναι να μην κανουμε τους εξυπνους.Anyway δεν μπήκα σαν εκπρόσωπος ουτε σαν περιοδικο εδω μέσα,απλα το είδα και λέω την προσωπική μου γνώμη.Η Αυγερινου και η οποιαδήποτε αλλη η αλλος Αστρολόγος η οπως αλλιώς θέλει να αποκαλείται ο καθένας, απλά γράφουν και πληρώνονται γιαυτο!
Μπορείτε να κράξετε και καλά θα κάνετε αλλα ας δούμε και το δεύτερο και ξαναμιλάμε!Θα έχετε ολο το χρόνο να κράξετε...
Οσο για τον Εκδοτή αυτο το σχόλιο μονο ενας χωρις μυαλο θα μπορουσε να το σκεφτεί.Δηλαδή απαγορεύετε να είναι κάποιος απο την οικογενεια του? και είναι κακο που εβαλε διαφήμιση ο ανθρωπος.Την επόμενη φορα θα σας στείλω την εντολή διαφήμισης να παρουμε αδεια αν θα βάλουμε catering διαφήμιση η όχι!
Συμφωνω με τα ορθογραφικα και οτιδηποτε μπορει να βγει λάθος αλλα δεν συμφωνω να κράζουμε ονομαστικά διοτι εσεις όλοι βάζετε ενα NickName και μιλάτε.Αν θα θέλατε να μιλάτε ανοιχτα και επώνυμα στειλτε και κανενα δελτιου τύπου αλλα δεν βλέπω φώς.Μεινετε λοιπον πίσω απο την οθονη του υπολογιστη και στείλτε ανωνυμα την καθε μπούρδα που θα πει ο καθένας και ας αφήσουμε τους ανθρώπους με μυαλο να σκεφτούν και την δευτερή προσπάθεια ελπιζοντας σε κατι καλύτερο.
Για να κάνεις κριτική θα πρεπει να εισαι αξιος να δεχτείς.Το οτι εχετε ενα site και γράφετε δεν σας δίνει καμία δυναμη να λέτε οτι θέλετε,σκεφτειτε πως πρεπει να χρησιμοποιεισεται την δυναμη αυτη σωστά και οχι με κατηγορίες και αβασιμα στοιχεία.
Ελπίζω να εισαστε όλοι ενωμενοι και αγαπημένοι.
Ραντεβου στο δεύτερο τεύχος πιστεύωντας σε μία καλύτερη κριτική.
Στάθης Στρογγυλός

8 σχόλια:

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Αγαπητε κυριε.Ονομα εχω,Κορωνακης Δημητριος,επαγγελμα Μικροβιολογος και ερευνητης της Αστρολογιας για 40 χρονια.Συμβουλος εκδοσης του περιοδικου Αστροπολις και αρθρογραφια για αστρολογικα θεματα σε καποια περιοδικα.Αρα εχω την πειρα για τα εκδοτικα,μικρη αλλα υπαρχει.
Κριτικη κανω,γιατι δεν ανηκω σε κανενα εκδοτικο οικο,αρα λεω αυτα που πιστευω.Η ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ εκανε την εκτυπωση και την βιβλιοδεσια σε ενα ετοιμο προιον,που το παραδωσε το περιοδικο,αρα δεν εχει καμμια ευθυνη για το στησιμο.Οσο για τον κυριο Κουκη,μια υποθεση εκανα και βεβαια ο καθενας εχει το ελευθερο να κανει οτι θελει και μη το λαμβανετε σαν κακοηθεια.Για τα αλλα που γραφω οτι αυτος που εστησε το περιοδικο δεν ξερει αστρολογια δεν πηρα απαντηση,μονο την σιωπη σας.Περιμενω το δευτερο τευχος....

Ανώνυμος είπε...

Χα,χα...μάλλον κύριε Κορωνάκη αυτά που γράφεται τσούζουν και γιαυτό βγαίνουν απο το καβούκι τους.Δεν πειράζει γιατί η αγορά έχει το αισθητήριο του καλού και του ωραίου.

Επώνυμα Ελένη Καρδάση

Ανώνυμος είπε...

Και συνεχίζω..

Κάτι άλλο που θα έπρεπε να ξέρεις όμως, είναι το γεγονός ότι η σύνταξη, η σελιδοποίηση και όλες οι προεκτυπωτικές εργασίες, από ό,τι αναφέρεται και στην ταυτότητα του τεύχους, αφορούν εσωτερική υπόθεση της K&Y PUBLICATIONS.

Πράγμα που σημαίνει ότι σε αυτήν και μόνο σε αυτήν υπάρχει η ευθύνη για τις επιλογές των συντακτών, για το πώς και τι γράφουν αυτοί, για το αν διορθώνεται αυτό, για το πώς σελιδοποιείται το περιοδικό και γενικά πώς στήνεται. Και αφού έχουν γίνει όλες αυτές οι εργασίες, τότε πάει στο τυπογραφείο.

Ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος καταφέρθηκε κατά της εκτύπωσης (που μεταξύ μας, δεν είναι άσχημη). Το συγκεκριμένο προϊόν κρίθηκε αρνητικά από τους περισσότερους εδώ μέσα με βάση την ποιότητα των κειμένων, την εν γένει παρουσία και ήθος των αστρολόγων που προβάλλονται από αυτό καθώς για την αισθητική της σελιδοποίησης. Για πράγματα δηλαδή που ΔΕΝ αφορούν την εκτυπωτική εταιρεία.

Θες δεν θες, η αστρολογική κοινότητα είναι μικρή, πάνω κάτω όλοι μια έστω και μικρή αντίληψη για τους αστρολόγους που προβάλλονται την έχουμε και δεν συμπίπτει πάντα με την άποψη που έχει ο κόσμος που απλώς διαβάζει τα αστρολογικά περιοδικά. Άλλο η εικόνα και άλλο το είναι του καθενός.

Όσον αφορά τα κείμενά τους, είναι μια από τα ίδια, χωρίς ιδιαιτερότητα, πολύ απλοϊκά και ως θεματολογία έχουν αναλυθεί και παρουσιαστεί πάμπολλες φορές και σε άλλα περιοδικά και σε πολλές σελίδες στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά την αισθητική της σελιδοποίησης, σε πληροφορώ ότι, επειδή είναι και δουλειά μου, απέχει παρασάγγες όχι απλώς από κάτι υποφερτό και σύγχρονο, αλλά και από τους στοιχειώδεις κανόνες της γραφιστικής.

‘Οσον αφορά τον εκδότη και τις άλλες του δραστηριότητες (που έχει ή δεν έχει) ποσώς μας ενδιαφέρουν, ειδικά όμως όσον αφορά εμένα, σε προτρέπω να ανατρέξεις στο τι έγραψα στο σχόλιό μου για το περιοδικό για τους εκδότες που εκδίδουν εξειδικευμένα έντυπα χωρίς να έχουν κάποια γνώση του εξειδικευμένου αυτού αντικειμένου.

Εσύ ευελπιστείς ότι το 2ο τεύχος θα είναι καλύτερο, και το εύχομαι και εγώ, αλήθεια σου λέω.
Επειδή όμως είμαι αρκετά χρόνια στο χώρο του Τύπου (πάνω από 20), και πέντε πράγματα τα έχω δει, επίτρεψέ μου να σου πω έναν άτυπο κανόνα: αν η πρώτη επαφή με το κοινό δεν είναι αυτή που πρέπει και δεν υπάρξουν οι προσδοκώμενες πωλήσεις, πολύ δύσκολα κρατιέται το έντυπο, καθώς το 2ο τεύχος έχει ούτως ή άλλως μια πτώση τουλάχιστον 20%.
Το 3ο, πάνω κάτω άλλο τόσο.
Τουτέστιν, η κυκλοφορία του 3ου, που θα είναι και μάλλον η μέση κυκλοφορία που θα έχει από εκεί και πέρα, θα είναι τουλάχιστον 40% κάτω από αυτήν του 1ου τεύχους και με βάση αυτήν θα πρέπει να πορευθεί το έντυπο για να επιβιώσει.

Βάζουμε ένα στοίχημα ότι η 1η κυκλοφορία δεν θα είναι μεγαλύτερη από 3.000 (και πολλά λέω) τεύχη; Από εκεί και πέρα, κάνε μόνος σου τους υπολογισμούς…
Να είσαι καλά
Δ. Μ.

(Δημήτρης Μέλλος)

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Στάθη

Αρχικά να σου δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου να υπερασπίσεις ένα προϊόν που παράχθηκε από την εταιρεία όπου εργάζεσαι και που αποτέλεσε και αντικείμενο κριτικής από αυτές τις μπλογκοσελίδες.

Αν τα κίνητρά σου εκπορεύονται από το αίσθημα ευθύνης που έχεις απέναντι σε αυτήν, πολύ καλά κάνεις και το χαίρομαι, καθώς δείχνει να είσαι άνθρωπος ζωντανός και παθιασμένος, ευσυνείδητος και υπεύθυνος.

Θα μου επιτρέψεις όμως να εκφράσω κάποιες επισημάνσεις, που είμαι σίγουρος ότι θα προσθέσουν επιπλέον δεδομένα και θα σε βοηθήσουν να δεις την κατάσταση όπως πρέπει, δηλαδή σφαιρικά και όχι μόνο από το πρίσμα που οριοθετεί το υποκειμενικό συμφέρον που δημιουργείται από την δικαιολογημένη εξάρτησή σου με την συγκεκριμένη εταιρεία.

Αρχικά να σου πω ότι οι θεωρίες περί σαμποτάζ και άλλων δεν ευσταθούν. Η Νίκη Εκδοτική, όπως και κάθε εκτυπωτική εταιρεία είναι καθαρά κερδοσκοπική.
Αυτό σημαίνει ότι θέλει να έχει πελάτες και όχι να μην έχει. Πράγμα που σημαίνει ότι θα ήταν τελείως ενάντια στα συμφέροντά της να δημιουργήσει εσκεμμένως πρόβλημα σε κάποιον πελάτη της.

Ούτε η πρώτη θυγατρική ενός ομίλου είναι που τυπώνει έντυπα που θεωρούνται «ανταγωνιστικά» σε σχέση με κάποια άλλα που ανήκουν στη «μαμά» εταιρεία ούτε είναι η τελευταία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Τυποεκδοτική (θυγατρική εταιρεία του ΚΚΕ, η οποία τύπωνε π.χ. τον αστικό Ελεύθερο Τύπο, τυπώνει την αστική Απογευματινή, τυπώνει την εκφραστή της εκφυλισμένης αστικής τάξης Espresso, καθώς και άλλα έντυπα –εφημερίδες ή περιοδικά- που είναι ευθέως ανταγωνιστικά της ιδεολογίας που εκφράζει το ΚΚΕ) και η Ίριδα του ομίλου ΔΟΛ (που τυπώνει ένα ...κάρο ανταγωνιστικών εντύπων και ως προς τις εφημερίδες του ΔΟΛ και ως προς τα περιοδικά του).

Επειδή όμως, όπως σου είπα, είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, λειτουργούν έχοντας σαν βάση ότι οι ανταγωνιστές, αν πρόκειται να τυπωθούν, προτιμότερο είναι να τυπωθούν στο δικό τους μαγαζί, προκειμένου να κερδίσουν αυτοί από την εκτύπωση, και επιπλέον να γνωρίζουν καλύτερα τον ανταγωνιστή τους.

Συνήθως οι δικαιολογίες του στιλ «μας την έφερε το τυπογραφείο, για αυτό είναι χάλια το τεύχος» βγαίνουν για εσωτερική κατανάλωση και για εντός των τειχών ανύψωση του ηθικού. Αν θέλεις, έχω και για τέτοιες περιπτώσεις παραδείγματα, αλλά λέω να μην πλατιάσω (πολύ, τουλάχιστον).

John Bardopoulos είπε...

Αγαπητέ μου Στάθη, από ότι είδα δεν ήταν όλοι ανώνυμοι, και μην ξεχνάς ο φταίχτης είμαι εγώ, ………. ρώτησα σε ποια σελίδα χωράω. Να μην σε κουράζω, καλό είναι να ακούσεις της «κακές κριτικές» όπως σου είπε και ο Δ.Μ. στο πρώτο ποστ, και με βάση αυτές τις κακές κριτικές θα γίνετε, όλο και καλύτερο το περιοδικό. Που εύχομαι και εγώ να πάει καλά. Γιατί το εύχομαι, θα σου το πω ότι όσο πιο πολλά περιοδικά υπάρχουν τόσο και πιο πολύ αναπτύσσετε η αστρολογία. Και το κυριότερο, ξεχωρίζουν οι ποιοτικές εκδόσεις. Καλή επιτυχία και σου εύχομαι και εγώ καλές πώλησης διότι αυτές θα σας δείξουν αν όντος είσαστε σωστοί. Και εύχομαι να γιορτάσετε πολλά μα πολλά χρονιά έκδοσης.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φιλε σε λιγο θα μας πεις οτι σας σαμποταραν και οι Ελοχιμ. Κανεις δεν σχολιασε το τεχνικό μερος και νομιζω κανεις εκ των προαναφερωμενων ειπε για το χαρτί ή το μελάνι. Αλλωστε και οι Αρχαιοι σε παπυρους και σε πετρες εγραφαν αλλα εγραφαν αριστουργηματα.

Αληθεια η εξ Ιταλιας ορμωμενη αστρολογος γιατι δεν κανει μια προβλεψη πολιτικής αστρολογιας?

Ακης

Ανώνυμος είπε...

Εγω ειμαι της γνωμης παντως οτι τα λαθη ακολουθουν καθε επαγγελμα σε καθε τομεα, ειδικα στην αρχη της ενασχολησης με αυτο. Αν ξεψαχνιζουμε υπερβολικα τις αποπειρες των αλλων, απομακρυνομαστε απο την υποχρεωση να ειμαστε εμεις καλοι σε αυτο που κανουμε. Ας εχουμε περισσοτερη ανοχη γιατι παντα υπαρχει η ευκαιρια της βελτιωσης...

Στάθης Στρογγυλός είπε...

Καλησπέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις που ελαβα απο όλους εσάς.Οπως ανεφερα και στο παλαιοτερο ποστ που εκανα δεν εκπροσωπω την εταιρεια και δεν ήμουν ο αρμόδιος να απαντήσει,απαντησα καθαρα με δική μου προσωπική ευθύνη.Σιγουρα οι γνώμες σας μεταφέρθηκαν απο εμενα στην διεύθυνση και η απάντηση που πήρα ηταν η εξής.
"Επειδη είστε στο χώρο της Αστρολογίας ολοι σας ,είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικα και όλοι θα θέλαμε κατι καλυτερο απο την Αστρολογια, αν πιστεύετε οτι μπορειτε να προσφέρετε με καποιες κριτικές ή αλλαγές ή αποψεις είτε ακομα και δημοσίευση καποιου δικού σας αρθρου βασισμενο πανω σε αυτα που εσεις ξερετε και ασχολείστε ,ειμαστε εδώ να σας ακουσουμε και να συνεργαστούμε ολοι μαζί σε κατι καλύτερο.Οι καλυτεροι κριτές για εμας είστε ολοι εσεις.Αν δεν σας αρεσει κατι το αλλαζουμε διοτι όλοι εσεις φτιαχνετε τους κανονες κανενας αλλος.Τις καλυτερες ευχες για το Πάσχα - Νικόλαος Κούκης Εκδότης"

Αυτά ειπώθηκαν απο τον εκδότη σε εmail προς το θέμα του Blog.Να τονισώ οτι ο εκδότης είναι αρεστό πρόσωπο σε όλους μας και δεν έχει τύπους Εκδοτικής συμπεριφοράς άλλωστε είναι και νέος ανθρωπος και απαντάει πάντα σε οτι απασχολει την εταιρεια και το περιοδικο και θα δεχτει και οποιονδηποτε θελήσει και σε ραντεβού.
Προχωράμε στις 15 Απριλίου στην Εκδοση του 2ου τεύχους με περισσοτερη θεματολογια και πιο νεανικά θέματα. - Σ.Σ ASTROPEDIA