25.2.10

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μοίρες: 15-20

Κυρίαρχο πνεύμα: Ieiaiel

Επίκληση: Dominus custodit te: Dominus ptotectio tua super manum dexteram tuam.

Κυριαρχία: Τύχη, φήμη, διπλωματία, εμπόριο. Επηρεάζει τα ταξίδια και τις ανακαλύψεις. Προστατεύει από τις καταιγίδες και τα ναυάγια.

Θετικές όψεις: Πνεύμα που αγαπάει το εμπόριο, τις φιλανθρωπίες και τις φιλελεύθερες ιδέες.

Αρνητικές όψεις: Δουλεμπόριο, σκλαβιά, αρπακτική διάθεση και επιθετικότητα.


Μοίρα 16: Μοίρα του αναπάντεχου θριάμβου.

Το άτομο αυτό διακρίνεται για τον περιπετειώδη χαρακτήρα του! Του αρέσουν τα μακρινά ταξίδια, και οι θαλασσινές περιπέτειες σε αγριεμένους ωκεανούς. Αναζητά την τύχη του σε ξένα μέρη. Του αρέσει να ρισκάρει, είναι ατρόμητος, και του αρέσει η κάθε είδους περιπέτεια, μόνο για την εμπειρία. Διαρκώς βρίσκεται μπροστά στους κινδύνους που τους εκλαμβάνει ως μέρος του παιγνιδιού. Το ίδιο επικίνδυνα ρίσκα παίρνει και στις επαγγελματικές του υποθέσεις. Οι αναποδιές δεν του γίνονται μάθημα γιατί έχει τεράστια εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Το επάγγελμά του έχει συνήθως σχέση με την θάλασσα, (αρκετοί ναυτικοί έχουν τονισμένη αυτή τη μοίρα στο ωροσκόπιό τους). Εάν εν τω μεταξύ δεσπόζουν εδώ ο Κρόνος και ο Άρης, το άτομο γίνεται στασιαστής, ή αναπτύσσει ύποπτη συμπεριφορά σε σχέση με το κοινωνικό σύνολο. Οι πολύ άσχημες όψεις, δείχνουν τον κλέφτη, τον λωποδύτη, τον περιπλανώμενο και ιδιαίτερα άπληστο για χρήματα άνθρωπο.


Μοίρα 17: Μοίρα του Διαφωτισμού.

Σπουδαίος στοχαστής, πρόδρομος ιδεών, αναμορφωτής και ικανός σε όλους τους τομείς της επιστήμης. Εφευρέσεις, ανακαλύψεις, τέχνες, θρησκεία, φιλοσοφία, είναι γι’ αυτόν περιοχές έρευνας και μαθήσεως. Προικισμένος με ένα δυνατό χαρακτήρα, μεγάλη φυσική και σωματική ενέργεια και ικανότητα στην διαλεκτική, οπωσδήποτε θα εξελιχθεί σε μεγάλη προσωπικότητα και θα διακριθεί. Ωστόσο, λιγάκι επιρρεπής στις διασκεδάσεις και στις απολαύσεις, πρέπει να δείξει ιδιαίτερη προσοχή. Επίσης θα υποστεί αρκετές φορές τη ζήλια και τον φθόνο αρκετών αντιπάλων του, θα κάνει εχθρούς και θα πέσει θύμα ραδιουργιών ή παρασκηνιακών καταστάσεων. Αδύνατο σημείο του, η ίδια του η καλοσύνη και η ευσπλαχνία προς τους αδυνάτους. Αυτή την πλευρά του χαρακτήρα του θα την εκμεταλλευτούν πολλοί για να επωφεληθούν και να παίξουν άσχημα παιγνίδια εις βάρος του.
Για γυναίκα, κυριαρχεί η οκνηρία, η έλλειψη ενέργειας και πρωτοβουλίας και μία τάση να αφήνεται να παρασυρθεί από τις δυσκολίες αντί να τις αντιμετωπίσει θαρραλέα.


Μοίρα 18: Μοίρα της αδεξιότητας και ανικανότητας.

Εδώ συνυπάρχουν ταυτόχρονα η δειλία, η φοβίες και η έλλειψη σύνεσης.
Ενώ τα άτομα αυτά έχουν πολλές πρωτότυπες ιδέες, χαρακτηριστικό τους είναι ότι όλες ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, είναι μη πραγματοποιήσιμες, σαν χίμαιρες και μάλιστα σε σημείο που απειλούν να συντρίψουν την προσωπικότητα και να βυθίσουν το άτομο σε μελαγχολία για τα μη πραγματοποιηθέντα, που έτσι κι αλλιώς είναι άπιαστα όνειρα. Ο απλανής Wasat που δεσπόζει σ’ αυτή τη μοίρα και που είναι της φύσης του Κρόνου, προκαλεί σε βεβαρημένο και με δύσκολες όψεις ωροσκόπιο, καταστροφική διάθεση.

Μοίρα 19: Μοίρα της καλής εκτέλεσης.

Η Μοίρα δίνει συχνά ταξίδια και αγάπη για τα άλογα.
Όσοι γεννιούνται εδώ είναι άτομα με διπλή προσωπικότητα. Υπάρχει καλή φυσική εμφάνιση και ένας αέρας prestige. Άτομο προικισμένο, που ωστόσο εκδηλώνει έπαρση και αλαζονεία. Υπάρχει μεγάλη δόση διπροσωπίας σ’ αυτή τη μοίρα (σε ένα ωροσκόπιο με δύσκολες γωνίες) και λόγω αυτού του χαρακτήρα ελκύει απλοϊκά άτομα ως φίλους και συντρόφους. Στον αντίποδα, βρίσκεται η άλλη όψη του νομίσματος. Άτομα γεννημένα σ’ αυτή τη μοίρα, είναι προικισμένα με πολύπλοκο χαρακτήρα: Περνάνε από την ευχάριστη διάθεση στην αυστηρότητα, από την ηρεμία στη νευρικότητα, από την ενεργητικότητα και το κέφι, στη σοβαρότητα. Πάντως σ’ αυτή την περίπτωση διαθέτει αβρούς τρόπους και μια εκλεπτυσμένη συμπεριφορά. Πρέπει να σημειωθεί επίσης πως πολλά άτομα αυτής της μοίρας, γίνονται στρατιωτικοί ή μουσικοί. Το περίεργο είναι ότι γεννιούνται και με τις δύο αυτές κλίσεις που αργότερα κατορθώνουν να τις κάνουν να συνυπάρχουν ταυτόχρονα. Έτσι μπορούμε να δούμε κάλλιστα έναν στρατιωτικό – μουσικό! Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις η μοίρα δίνει έναν ξεχωριστό και ταλαντούχο βιρτουόζο ερμηνευτή.
Άλλες κατευθύνσεις: Καθηγητής Ωδείου, διευθυντής ορχήστρας, εξέχον μέλος μουσικής σκηνής κ.λ.π. Σε κάθε περίπτωση θα διακριθεί σε ανώτατα αξιώματα, στον μουσικό τομέα. Ο απλανής Castor που δεσπόζει στη μοίρα, (της φύσης Ερμή-Άρη), προικίζει το άτομο με εξυπνάδα επιδεξιότητα και ενεργητικότητα.


Μοίρα 20: Μοίρα της εξυπηρέτησης.

Ζωή αφιερωμένη στην κοινωνική προσφορά. Εάν είναι οικιακοί βοηθοί - ως υπηρετικό προσωπικό -, αποδεικνύονται αφοσιωμένοι και πιστοί. Εάν είναι γιατροί και νοσοκόμοι ασχολούνται διαρκώς με τους ασθενείς τους από μία φιλεύσπλαχνη και ανιδιοτελή προσωπική ανάγκη, και εάν είναι στρατιωτικοί, αγαπούν με πάθος την πατρίδα τους. Συνήθως έχουν κλειστό χαρακτήρα.
Ως υπάλληλοι θα κάνουν πάντα περισσότερα από όσα τους ζητούν να κάνουν, και ως αφεντικά, θα ακούσουν με προσοχή το πρόβλημα των ανθρώπων που δουλεύουν γι’ αυτούς. Επειδή το κύριο χαρακτηριστικό των ατόμων αυτής της μοίρας είναι με μια λέξη «η εμπιστοσύνη», θα τους δούμε σε θέσεις κλειδιά, όπως φύλακες μουσείων ή γκαλερί, εκτιμητές πολυτίμων λίθων ή έργων τέχνης, επόπτες ταμείων ή χρηματαποστολών. Επίσης υπάρχει και μία ροπή προς την στρατιωτική καριέρα, πράγμα το οποίο χαρακτηρίζει και την προηγούμενη μοίρα. Σε κάθε περίπτωση η 20η μοίρα, δίνει τον καλό φύλακα και φρουρό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

eimai toksotis k anypomonw gia thn dikh mas seira!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχω Σελήνη στη 18 μοίρα του Καρκίνου,και δεν περιγράφει αυτό που ζω.Γιατί;