11.1.10

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μοίρες: 5-10

Κυρίαρχο πνεύμα: Pahaliah

Επίκληση: Domine libera animam meam a labiis iniquis et a lingua dolosa.

Κυριαρχία: Θρησκεία, θεολογία, ηθική, αγνότητα, ευλάβεια, ευσέβεια.

Αρνητικές όψεις: Θρησκοληψία, αθεΐα, αποστασία, αρνησιθρησκία, ελευθεριότητα.


Μοίρα 6: Μοίρα της απόλυτης ισχυρογνωμοσύνης.

Εδώ χρειάζεται προσοχή στην ανατροφή ήδη από την παιδική ηλικία. Η μοίρα δίνει άγρια ένστικτα και απότομους τρόπους στην συμπεριφορά. Εάν αυτό αγνοηθεί, είναι δυνατόν να αναπτυχθεί ένας διεφθαρμένος χαρακτήρας με τον εγωισμό και την σκληρότητα σε έξαρση. Την κακή αυτή συμπεριφορά, την επιδεικνύει κυρίως στους πιο αδύναμους κάνοντάς τους να πονούν. Πολύ αγαπημένο τους σύνθημα το: «Ουαί τοις ηττημένοις».
Εκδικούνται και αντεκδικούνται και δεν διστάζουν σε ακραίες καταστάσεις να υποβάλλουν τους άλλους σε βασανιστήρια. Τέτοια άτομα όμως δεν ανέχονται τον πόνο στον εαυτό τους. Η συγκεκριμένη μοίρα, είναι η μοίρα πολλών μελών της Ιεράς Εξέτασης. Τα άτομα αυτής της μοίρας δεν διακρίνονται ιδιαίτερα για την ευφυΐα τους.

Μοίρα 7: Μοίρα της διανοητικής αστάθειας.

Διανοητικός παραλογισμός, μωρολογία, υπερβολές, ανικανότητα λογικής σκέψης. Όλα αυτά, αναλόγως των πλανητικών θέσεων. Άτομα με ιδιοτροπίες και παραξενιές που εμπαίζουν, χλευάζουν και περιφρονούν τους άλλους. Συχνά όμως ευνοημένοι από την τύχη, με καλή κοινωνική θέση και πλούτο, απασχολημένοι με τη δουλειά τους και αρκετά σνομπ. Σε ένα ισορροπημένο ωροσκόπιο χωρίς δύσκολες όψεις, η μοίρα αυτή όπου δεσπόζει ο αστέρας Alhena (της φύσης Ερμή-Αφροδίτης), δίνει τον αιρετικό καλλιτέχνη, τον πρωτοπόρο, που θα ανάψει την δάδα ενός νέου καλλιτεχνικού ρεύματος, μιας καινούργιας τάσης στην Τέχνη.


Μοίρα 8: Μοίρα της αυτοεγκατάλειψης.

Ενσυνείδητα ή ασυνείδητα, η γυναίκα αυτής της μοίρας, επαναλαμβάνει το μύθο της Εύας που έχασε τον επίγειο παράδεισο. Πράγμα που σημαίνει ότι παρασύρεται και ενδίδει σε κάθε είδους πειρασμό. Επιδεξιότητα, οξύνοια, σαγηνευτική πονηριά, είναι οι τρεις κυρίως τρόποι που οι άνθρωποι αυτής της μοίρας χειρίζονται τις καταστάσεις. Στην πραγματικότητα τίποτα δεν τους τρομάζει. Ξεπερνούν εύκολα κάθε εμπόδιο, με λεπτούς και έξυπνους χειρισμούς. Έχουν πλούσια συναισθήματα, ενώ στη φύση τους υπάρχει και μια πολύ προχωρημένη ηθική που θεωρείται σκανδαλώδης από το κοινωνικό σύνολο. Οι άνδρες που γεννήθηκαν εδώ, απειλούνται ή απειλήθηκαν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, από κάποια εκδικητική γυναίκα και παγιδεύτηκαν από αυτήν.


Μοίρα 9: Μοίρα της κρυφής ικανοποίησης.

Ήσυχα άτομα, φίλοι του καθήκοντος και λάτρεις των απλών τρόπων ζωής. Βρίσκουν ευχαρίστηση ακόμα και στα πιο απλά και καθημερινά πράγματα. Καλόκαρδοι, ολιγαρκείς, υπομονετικοί, μετριόφρονες και σεμνοί, ξέρουν καλά πώς να διαχειρίζονται τις επιθυμίες τους χωρίς να ξεπερνούν το μέτρο. Έξυπνοι, με πνεύμα δραστήριο, επιδέξιοι να τα βγάλουν πέρα σε κάθε είδους δουλειά. Δεν προορίζονται να γνωρίσουν τη μεγάλη δόξα, αλλά περιστοιχίζονται πάντα από καλούς φίλους, ενώ χαίρουν άκρας εκτίμησης στο περιβάλλον τους. Σε «βεβαρυμένα» ωροσκόπια, κάποια άτομα αυτής της μοίρας γεννήθηκαν με κάποια αδυναμία, ή αναπηρία, ή αρρώστια. Με άσχημες όψεις στο γενέθλιο ωροσκόπιο, κινδυνεύουν από ακρωτηριασμό ή έχουν εκτεθεί σοβαρά σε έναν κίνδυνο που θα μπορούσε να τους κοστίσει ανάλογα.

Μοίρα 10: Μοίρα της γενναιοδωρίας και της δύναμης.

Αυτή η μοίρα, δίνει πολλές ευκαιρίες για τύχη, ευτυχία, περιουσία και πλούτη. Πνεύμα ανοιχτό, άτομο εργατικό, που μπορεί εύκολα να προσαρμοσθεί σε κάθε είδους περιβάλλον και εργασία. Άτομο πολύ δίκαιο, και από τη φύση του δυνατό, πολύ ισορροπημένο, που τίποτα δεν κάνει και δεν αφήνει στην τύχη. Πάντα προσεκτικά προετοιμασμένο, ξέρει ακριβώς τι ζητάει και τι πρόκειται να πράξει. Ικανό στο να διευθύνει μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και να χειρίζεται σπουδαίες υποθέσεις όχι μόνο προσωπικής φύσης, αλλά και συλλογικής. Καλοδιάθετος πάντα, έχει μια τάση να προστατεύει τους γύρω του. Οι ικανότητές του και η καλή του ενέργεια, θα τον κάνουν αξιαγάπητο στο περιβάλλον του, χαρίζοντάς του την εκτίμηση και τη στοργή των φίλων και της οικογένειάς του. Σε ωροσκόπιο που υπερισχύει ο Άρης μαζί με τον Κρόνο κοντά σε αυτή τη μοίρα, χρειάζεται προσοχή στα ατυχήματα από φωτιά ή από πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: