23.12.09

Τι λένε τα άστρα...για τον Γιώργο Καπουτζίδη

Λέων με Σελήνη στον Κριό σε αντίθεση με τον Ουρανό, χαρακτηρίζεται από ...υψηλόβαθμη δημιουργικότητα με πρωτοποριακές τάσεις και τη ...μόνιμη άρνηση του να δεσμευτεί σε παρωχημένα σχήματα.
Τα τετράγωνα του Ουρανού με τον αστρικό Ήλιο και (ως αστρικού) με την Αφροδίτη, έρχονται να βάλουν το κερασάκι στην ...τούρτα του σουρεαλισμού, στον οποίο αρέσκεται να «εκπαιδεύει» το κοινό του.
Και ως γνήσιος «Ουράνιος» τύπος διαθέτει μια ιδιαίτερη ακτινοβολία, κρατώντας όσες/ους τον θαυμάζουν, τόσο κοντά, όσο και ...μακριά.
Η αντίθεση της Αφροδίτης με το Δία συμβάλλει σε μια πιο ανάλαφρη αντιμετώπιση της πραγματικότητας, κάτι που έχει αντίκτυπο στις δημιουργίες αλλά και στην προσωπική του ζωή.
Πρακτικά είναι αδύνατον να «μαντρωθεί» σε συμβατικά σχήματα κι αν τυχόν αυτό συμβεί ...κατά λάθος, τότε θα βάλλει τη δική του ξεχωριστή πινελιά.
Η καλλιτεχνική του προδιάθεση προκύπτει από το τετράγωνο του αστρικού Ποσειδώνα με τον Ήλιο. Παράλληλα, η σύνοδος του τροπικού Ποσειδώνα με τον αστρικό Δία, υποδηλώνει την ικανότητα του να παίζει σε πολλές «πληκτροστοιχίες» και του αφήνει ανοικτό το δρόμο για μια δημιουργική παρέμβαση σε όλο το φάσμα των τεχνών.

Το πιο «δύσκολο» σημείο του χάρτη του είναι η σύνοδος του Ερμή με τον Άρη στο Λέοντα, αφού η συγκεκριμένη όψη αυξάνει κατακόρυφα τον εγωισμό και την «αίσθηση προσβολής».
Η συνεχεια εδω

1 σχόλιο:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Μου αρέσει ο Καπουτσίδης.
Διαθέτει εξαιρετικό χιούμορ, είναι ανατρεπτικός και ευπροσήγορος.
Και πολύ δυναμικός!

Astrocat