4.12.09

Αναλυση του ωροσκοπιου του Αντωνη Σαμαρα νεου προεδρου της Ν.Δ

Αναδημοσιευση απο το αστρολογικο περιοδικο ΖΩΗ ΚΑΙ ΖΩΔΙΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2009 με την αδεια του εκδοτη Δημητρη Μελλου

Ανδρών ……. (και Γυναικών) Επιφανών Αστροανάλυση Από τον Βίκτωρα Γεράρδο

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ο γεννημένος στις 23/5/1951 υπουργός Πολιτισμού είναι μία αστρολογικά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση. Το γιατί, θα το αναλύσουμε στη συνέχεια, ας δούμε όμως καταρχήν τους πλανήτες του σε ποια ζώδια βρίσκονται:

(Ήλιος 0◦ Διδύμων)
(Ερμής 5◦ Ταύρου)
(Σελήνη μεταξύ 24◦ Τοξότη και 9◦ Αιγόκερω, ανάλογα την ώρα γέννησης
(Αφροδίτη 13◦ Καρκίνου)
(Άρης 0◦ Διδύμων)
(Δίας 6◦ Κριού)
(Κρόνος 25◦ Παρθένου)
(Ουρανός 7◦ Καρκίνου)
◦ (Ποσειδώνας 17◦ Ζυγού)
(Πλούτωνας 17◦ Λέοντα)

Το πρώτο που παρατηρούμε είναι η διασπορά του ωροσκοπίου σε ούτε λίγο ούτε πολύ 8 ζώδια (Κριός, Ταύρος, Δίδυμοι, Καρκίνος, Λέων, Παρθένος, Ζυγός, Τοξότης ή Αιγόκερως).
Αυτομάτως αντιλαμβανόμαστε το ενδιαφέρον για το οποίο έγινε λόγος, δεδομένου ότι εξ΄ ορισμού ο κύριος Σαμαράς είναι μία πολύπλευρη και αντιφατική προσωπικότητα. Αυτό θα ίσχυε και εάν αντί για πολιτικός με λαμπρές οικονομικές σπουδές, ήτανε λαδέμπορος, αγρότης ή βοσκός! Πάλι δηλαδή οι αντιφάσεις θα διαπερνούσαν εγκάρσια το ωροσκόπιό του. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκύπτει όμως από την πολιτική του ιδιότητα, διότι η ενασχόλησή του με τα κοινά επηρέασε και θα επηρεάσει –κατά τη γνώμη μου– όχι απλά το περιβάλλον του, αλλά το σύνολο της χώρας!

Δεν αποτελεί λοιπόν σύμπτωση το γεγονός ότι όντας νεότατος έγινε υπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Κ. Μητσοτάκη την άνοιξη του 1990, για να αποπεμφθεί από τον ίδιο τον Απρίλιο του 1992, επειδή διαφώνησε με την αλλαγή γραμμής της κυβέρνησης στο ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 1993, ουσιαστικά ανέτρεψε την κυβέρνηση για το ίδιο ζήτημα και συγκρότησε δικό του κόμμα, την «Πολιτική Άνοιξη» με την οποία και επανεξελέγη βουλευτής.

Η διαδρομή της Πολιτικής Άνοιξης τελείωσε την άνοιξη του 2004 όπου και ο κ. Σαμαράς επανήλθε στην Ν.Δ. επί προεδρίας του νυν πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, για να εκλεγεί ξανά βουλευτής το Σεπτέμβρη του 2007 (ενώ είχε διατελέσει ήδη ευρωβουλευτής της Ν.Δ.) και να τιμηθεί από τον πρωθυπουργό με το Υπουργείο Πολιτισμού στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Δεν πρόλαβε δε να ορκισθεί υπουργός και αμέσως πληθώρα δημοσιευμάτων τον «φέρει» ως αντίπαλο δέος της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη για την αρχηγία της Ν.Δ. οψέποτε ο πρωθυπουργός Καραμανλής αποφασίσει να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος. Συνεπώς το ειδικό βάρος του Αντώνη Σαμαρά για τα τεκταινόμενα του τόπου ήταν και παραμένει ιδιαίτερης σημασίας! Δεν παίζει ρόλο εάν τον συμπαθείς ή τον αντιπαθείς, είναι αδύνατον να σου είναι αδιάφορος και να τον αγνοήσεις. Ας δούμε λοιπόν τις όψεις που σχηματίζουν ο πλανήτες του:


(Ήλιος σύνοδο Άρη)

(Ήλιος τρίγωνο Κρόνο)

(Ήλιος εξάγωνο Δία)

(Ήλιος ενάμιση τετράγωνο Ποσειδώνα)

(Ερμής εξάγωνο Ουρανό)

(Ερμής τετράγωνο Πλούτωνα, έστω και οριακά)
(Αφροδίτη τετράγωνο Δία)
□ (Αφροδίτη τετράγωνο Ποσειδώνα)
(Αφροδίτη σύνοδο Ουρανό)
(Άρης τρίγωνο Κρόνο)
(Άρης ενάμιση τετράγωνο Ποσειδώνα)
(Άρης εξάγωνο Δία)
(Δίας τετράγωνο Ουρανό)
(Ποσειδώνας εξάγωνο Πλούτωνα)

Νομίζω ότι όσες και όσοι ασχολείστε με την αστρολογία ήδη θα έχετε διαπιστώσει ότι τα όσα γνωρίζουμε για τον βίο και την πολιτεία του βουλευτή Μεσσηνίας «εγκρίνονται και επαυξάνονται» από τις πλανητικές του όψεις. Η γρήγορη άνοδος, η δημοφιλία, η ακραία συμπεριφορά, η προσήλωση στις αρχές του που χαρακτηρίστηκαν ως «εθνικιστικές», η διάψευση, η πτώση, η ανάκαμψη και τέλος η επιστροφή!

Δυναμικός, πεισματάρης, συντηρητικός και ριζοσπαστικός ταυτόχρονα, ιδεολόγος, ευαίσθητος, φίλος του λεπτού γούστου, απρόβλεπτος, ικανός και φιλόδοξος και κατά τη γνώμη μου αμετανόητος για τις βασικές επιλογές του, ο Αντώνης Σαμαράς μας φανερώνει σαν ανοιχτή βεντάλια τι σημαίνει να είσαι Δίδυμος με τον Άρη σε σύνοδο με τον Ήλιο κατά συνέπεια εξωστρεφής, κοινωνικός, δημοφιλής και μαχητικός, ενώ παράλληλα ο Ήλιος κάνει τρίγωνο με τον Κρόνο τροφοδοτώντας σε με ωριμότητα, αντοχή, αξιοπρέπεια και φιλοδοξία, ενώ παράλληλα -ο Ήλιος πάντα- κάνει ενάμιση τετράγωνο με τον Ποσειδώνα εμπλουτίζοντας τον χαρακτήρα σου με ευαισθησία, ιδεαλισμό, αγάπη στις τέχνες, αλλά και πιθανά με ψευδαισθήσεις ιδεολογικές, περίσσιο πάθος και φανατισμό. Δεν είναι, κατ΄ εμέ, τυχαίο ότι σπουδαίοι ποιητές όπως ο Οδυσσέας Ελύτης ήτανε φίλοι του. Ούτε πως τη μέρα που αποπέμφθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλευρό του ήτανε ο κορυφαίος τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς. Και οπωσδήποτε στο πάθος με το οποίο υπερασπίστηκε το όνομα της Μακεδονίας παίζει μεγάλο ρόλο ότι είναι δισέγγονος της μεγάλης μας συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα που έγραψε βιβλία για τους αγώνες του Ελληνισμού στο Βυζάντιο και στη Μακεδονία και η οποία τη μέρα που μπήκανε οι Γερμανοί στην Αθήνα τον Απρίλη του 1941 αυτοκτόνησε, μην αντέχοντας να ζήσει κάτω από τη γερμανική κατοχή! Εάν λοιπόν προσθέσουμε το τρίγωνο του Άρη με τον Κρόνο και το ενάμιση τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα, θα συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια συνηθισμένη περίπτωση πολιτικού που άλλα πιστεύει και άλλα κάνει. Ο Σαμαράς είναι –κατά τη γνώμη μου πάντα– άνθρωπος με άποψη την οποία θα υποστηρίξει με κάθε τίμημα. Αυτό εξάλλου είναι που τον καθιστά πολιτικά γοητευτικό για κάποιους και επικίνδυνο για κάποιους άλλους!
Βεβαίως οι άνθρωποι αλλάζουμε μεγαλώνοντας, επανεξετάζουμε τις επιλογές μας και προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Το ερώτημα όμως είναι τι συνιστά για τον καθένα από εμάς λάθος και τι όχι. Όσον αφορά τον κ. Σαμαρά έχω την υποψία ότι τα λάθη που ενδεχομένως χρεώνει στον εαυτό του είναι περισσότερο στους χειρισμούς, τακτικής δηλαδή παρά στρατηγικής.
Διακινδυνεύω δε δύο προβλέψεις:
α) Εάν μείνει στο υπουργείο Πολιτισμού έστω για λίγα χρόνια, θα αφήσει έργο, γιατί είναι από τους λίγους που βρέθηκαν σε αυτό το «πόστο» και έχουν γνώση και αγάπη για το αντικείμενό του.
β) Είτε έτσι είτε αλλιώς η επιστροφή του δεν έχει συγκυριακό χαρακτήρα. Ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι τα προσεχή χρόνια στο επίκεντρο των εξελίξεων στοιχίζοντας και πάλι ένθεν –και κακείθεν– «φίλους» και «εχθρούς». Άρα –καλά να ‘μαστε όλοι– θα επανέλθουμε στην περίπτωσή του μοιραία και αναπόφευκτα!
Υ.Γ. Αξίζει τον κόπο να ρίξουμε μια ματιά σε τρεις καθοριστικές ημερομηνίες για την πολιτική καριέρα του Αντώνη Σαμαρά.
α) 11/4/1992 ορκίζεται υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο Δίας βρίσκεται στις 3◦ Καρκίνου και ο Ουρανός στις 9◦, ενεργοποιώντας το γενέθλιο τετράγωνο Δία (6◦ Κριού)- Ουρανού (7◦ Αιγόκερω), όψη που ως γνωστόν φέρνει αιφνίδιες αλλαγές και ήταν μεγάλη έκπληξη ότι έγινε υπουργός Εξωτερικών ένας μόλις 39 ετών πολιτικός.
β) 14/4/1992 αποπέμπεται από την κυβέρνηση. Ο Κρόνος ήταν 16◦ Υδροχόου σε αντίθεση με τον Πλούτωνα του Σαμαρά 17◦ Λέοντα και ο Δίας 5◦ Παρθένου σε τρίγωνο με τον Ερμή του Σαμαρά 5◦ Ταύρου και τετράγωνο με τη Σύνοδο Ήλιου - Άρη. Ήταν δηλαδή μία αποπομπή που σηματοδότησε ένα καινούργιο ξεκίνημα μιας και έφυγε δημοφιλέστερος από όταν μπήκε στην κυβέρνηση. Ήταν ουσιαστικά η αφετηρία για να ιδρύσει την «Πολιτική Άνοιξη».
γ) 7/1/2009 η μέρα που ορκίστηκε υπουργός Πολιτισμού. Ο Δίας ήταν 0◦ Υδροχόου σε τρίγωνο ακριβείας με τη σύνοδο Ήλιου - Άρη 0◦ Διδύμων του νέου υπουργού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: