9.10.09

Απομακρύνεται ο κίνδυνος σύγκρουσης της Γης με τον αστεροειδή Άποφις

Οι πιθανότητες ο γιγάντιος αστεροειδής Άποφις να συγκρουστεί με τη Γη το 2036 μειώθηκαν σημαντικά σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις της NASA.

Ο Άποφις, ο οποίος έχει μέγεθος όσο περίπου δυόμισι ποδοσφαιρικά γήπεδα, ανακαλύφθηκε το 2004. Τότε, χαρακτηρίστηκε δυνητική απειλή για τον πλανήτη μας. Οι πρώτες εκτιμήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τοποθέτησαν την πιθανότητα πρόσκρουσης του Απόφις στη Γη ως μια στις 45.000. Μάλιστα, ως πιθανή ημερομηνία σύγκρουσης οριοθετήθηκε η 13η Απριλίου 2036.

Ωστόσο, η νέα εκτίμηση της NASA υποβαθμίζει τον κίνδυνο. Οι πιθανότητες περιορίζονται σε μια στις 250.000, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Γαλλικό και Ρόιτερ.

Οι νέοι υπολογισμοί έγιναν από επιστήμονες του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης της NASA στην Καλιφόρνια. "Η βελτιωμένη εκτίμηση για την πορεία του αστεροειδή σημαίνει ότι ο Άποφις συνιστά μια ευκαιρία να τον μελετήσουμε επιστημονικά και όχι να τον φοβόμαστε" δήλωσε ο Ντον Γιέομανς, διευθυντής στη NASA του γραφείου παρακολούθησης των αντικειμένων που πλησιάζουν τη Γη.ENET

Δεν υπάρχουν σχόλια: