4.10.09

4 Οκτωβρίου,Ημέρα των Ζώων,Ψηφίστε Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. να φύγουνε οι κότες


























Συναγερμός στο κοτέτσι της Α' Αθηνών.

Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από το κέντρο της πόλης και απλώνει τις φτερούγες του έτοιμο να πετάξει για πρώτη φορά. Είναι οι Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. του Νίκου Λούβρου, πρωτοποριακού ψυχαγωγού, εραστή και προστάτη των τεχνών, ψυχής και σώματος του ΒΟΟΖΕ COOPERATIVA και αρχηγού του κόμματος των Καπνιστικών Ομάδων για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση. Οι Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. χτύπησαν με μανία τα φτερά τους -κάπως αδέξια στην αρχή, λόγω μακρόχρονης παραμονής στο χώμα και καθήλωσης στην ωοτοκία- είναι όμως πλέον ώριμες για υψηλές πτήσεις και δικούς τους κανόνες στην ωοπαραγωγή.

Από αντίδραση στην αντικαπνιστική νομοθεσία, εκστρατεία και σκοπούμενη υστερία ξεσηκώθηκε ένα καπνιστικό κίνημα που γρήγορα μεταλλάχτηκε σε πολιτικό κόμμα. Οι Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. δεν είναι σώνει και καλά μανιώδεις καπνίστριες και το φάσμα πάνω από την Αθήνα δεν είναι σκέτα φούμαρα. Οι Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. δεν λένε κάπνιζε ή μην καπνίζεις, δεν λένε καν ότι κάποιος δεν δικαιούται να συστήνει το ένα ή το άλλο, λένε όμως ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να το επιβάλει. Η πολιτική πρόταση που συνελήφθη στο κοτέτσι αλλά εκπονήθηκε έξω από το κοτετσόσυρμα είναι να ανεβούμε κατηγορία στη διατροφική αλυσίδα αλλά και στην πολιτική συνείδηση και από κότες να γίνουμε Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.

Δεν πρόκειται για κήρυγμα ανυπακοής, κανείς δεν θέλει πολίτες ανυπάκουους, πόσω μάλλον Κ.Ο.Τ.Ε.Σ., είναι όμως έκκληση κατά της υποταγής, καθώς πολλοί θέλουν πολίτες υποταγμένους, πόσω μάλλον κότες. Αλλά πολίτες υποταγμένοι είναι όρος βαθιά αντιφατικός, οι πολίτες δεν μπορεί να καθηλώνονται και όσοι καθηλώνονται δεν μπορεί να λέγονται πολίτες. Πολίτες υποταγμένοι είναι κότες. Οι Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. αντιθέτως είναι πολίτες. Πάει να πει εκείνες κανονίζουν πότε θα λαλούν, πότε θα κακαρίζουν, πότε θα γεννούν αβγά και σε τι τιμή θα τα διαθέτουν.

Οι κότες από άκακα οικιακά πτηνά, εντατικής εμπορίας, σφαγής και αναπαραγωγής, ενίοτε ενδύονται το μυθολογικό περίβλημα, φορούν την πολεμική στολή, στολίζονται φτερούγες αετού και γερακίσια μάτια και ορμούν στους αιθέρες σαν Στυμφαλίδες Ορνιθες, ικανές να κατασπαράξουν ό,τι τις αδικεί και αποφασισμένες να αρπάξουν ίσα μερίδια στη ζωή και την ευτυχία.

Οι Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. γεννήθηκαν στο κέντρο των Αθηνών αλλά αίρουν την καταγωγή τους από τη Στυμφαλία λίμνη, λίγο νοτιότερα. Είναι μαχητικές, είναι έντιμες, είναι τσαμπουκαλούδες αλλά ντόμπρες, είναι συμπονετικές αλλά και ζόρικες, είναι φιλότεχνες, δημιουργικές και διανοούμενες, αλλά πίνουν και τα ποτάκια τους και πού και πού κάνουν και κανένα τσιγαράκι. Στην πραγματικότητα είναι όπως κάθε ΚΟΤΑ της προκοπής ονειρεύεται τον κανακάρη της. Οχι οικόσιτο, αλλά να βρίσκει μόνος την τροφή του, όχι οικότροφο και διαφεντευμένο αλλά αδέσποτο και ανεξάρτητο. Κάτι σαν κόκορα, δηλαδή. Ή, καλύτερα, κάτι σαν άνθρωπο.

Λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και χρημάτων οι Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. αύριο θα κατεβάσουν συνδυασμό μόνο στην Α' Αθηνών. Ευτυχείς οι εν λόγω δημότες. Θα είναι οι πρώτοι που θα τους δοθεί η ευκαιρία να ψηφίσουν Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. για να φύγουνε οι κότες.
jparaske@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: