21.10.09

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μοίρες: 25-30

Κυρίαρχο πνεύμα: Galiel

Επίκληση: Judica me Domine secundum justitiam meam et secundum innocentiam meam super me.

Κυριαρχία: Δικαιοσύνη και όλες οι νομικές υποθέσεις.

Άτομο που αγαπά την αλήθεια και την δικαιοσύνη. Χαρακτήρας ακέραιος, έντιμος, που ξέρει να κρίνει ορθά.
Σύνηθες επάγγελμα: Δικαστικός, νομικός.

Αρνητικές όψεις: Σκανδαλώδεις δίκες, αδικία, χυδαιότητα.


Μοίρα 26: Μοίρα της αμφισβήτησης.

Φύση λαϊκή, χωρίς ευγένεια τρόπων, χωρίς την απαιτούμενη γνώση του σαβουάρ βίβρ. Θα έλεγε κανείς πως ψάχνει διαρκώς αιτίες για καβγάδες.
Γκρινιάρης, δύστροπος, ευερέθιστος, μίζερος και στρυφνός. Ζηλόφθονος, εκδικητικός και οξύθυμος τις περισσότερες φορές, δύσκολα διατηρεί κοινωνικές σχέσεις και φιλίες. Συνήθως αφήνεται να παρασυρθεί από πολιτικά πάθη. Είναι ο τύπος του φανατικού οπαδού κάποιου πολιτικού κόμματος. Μπλέκεται σε βίαιες και επικίνδυνες περιπέτειες. Σε ένα ισορροπημένο ωροσκόπιο, ο αστερισμός του Μεγάλου Κυνός που βρίσκεται κοντά σε αυτή τη μοίρα, προσδίδει κάποιες ποιότητες χαρακτήρα, όπως πίστη και συγκροτημένη σκέψη. Όμως σε ένα ωροσκόπιο με δύσκολες όψεις, έχει παρατηρηθεί, τα άτομα που γεννιούνται σ’ αυτή την μοίρα να κινδυνεύουν θανάσιμα από δάγκωμα σκυλιών, ή από τσιμπήματα και δηλητηριώδη δαγκώματα άλλων ζώων, (φιδιών, σκορπιών, κ.λ.π.).

Μοίρα 27: Μοίρα της θλίψης και της μελαγχολίας.

Και για τα δύο φύλα αυτή η μοίρα, προαναγγέλλει λύπες, δυσμένεια, ατυχία, άγχος, ή ακόμα και χάσιμο της περιουσίας από άστοχες οικονομικές κινήσεις. Οι άνδρες που γεννιούνται εδώ, είναι πολύ αρρενωποί, ρομαντικοί και μελαγχολικοί. Έχουν αδύναμες πλευρές του χαρακτήρα τους και συνήθως κάνουν ένα δυσαρμονικό γάμο ή έχουν στο παρελθόν τους υποστεί μια μεγάλη ερωτική απογοήτευση. Ο αστερισμός του Μονόκερου (Licorne) που βρίσκεται στις 27 των Διδύμων επηρεάζει όσους γεννήθηκαν εδώ και τους μεταδίδει την αγάπη για ταξίδια, τις μετακινήσεις και τις αλλαγές και τις ωραίες περιπέτειες.
Οι γυναίκες αυτής της μοίρας, θα αντιμετωπίσουν θλίψη από ερωτικές αυταπάτες, και θα κάνουν λάθη στην εκλογή συζύγου. Τις περισσότερες φορές ο γάμος θα ακολουθηθεί από έναν οδυνηρό χωρισμό. Όμως, μετά από αυτόν, η ζωή θα φέρει όμορφες στιγμές και πολλές ευκαιρίες για καλλίτερα πράγματα, ειδικά εάν ο Δίας ή η Αφροδίτη είναι κοντά στη συγκεκριμένη μοίρα.

Μοίρα 28: Μοίρα της αφθονίας.

Η μοίρα σημειοδοτεί την γονιμότητα. Δεν είναι τυχαίο το ότι πολλοί γονείς γεννημένοι εδώ γεννούν δίδυμα, ή έχουν πολυμελή οικογένεια. Ευχάριστη ατμόσφαιρα, υγεία, και ένα είδος αιώνιας νεότητας είναι τα δώρα αυτής της μοίρας. Τα άτομα έλκονται από την απλή ζωή της εξοχής αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μένουν αμόρφωτα και ακοινώνητα. Είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες, έχουν ευγενικά συναισθήματα και πλατειά μόρφωση. Πολλοί «θεϊκοί και καταπληκτικοί αστρολόγοι» έχουν γεννηθεί εδώ, ειδικά εάν ο Δίας είναι κοντά σ’ αυτή τη μοίρα.
Προσοχή εάν κάνει σύνοδο ο Άρης, γιατί υπάρχει κίνδυνος φωτιάς, κεραυνού ή σοβαρών εγκαυμάτων. Εάν η μοίρα βρίσκεται ακριβώς στο μεσουράνημα μαζί με τον Δία, προαναγγέλλει τίτλους και αξιώματα, τιμές και μεγάλη τύχη.

Μοίρα 29: Η μοίρα της διανοητικής σύγχυσης και του διασκορπισμού.

Όποιος γεννιέται σε αυτή τη μοίρα, ποτέ δεν ξέρει τι πραγματικά θέλει. Άστατος, ευμετάβλητος, ευεπηρέαστος, αλλάζει πολύ εύκολα γνώμη και ιδέες. Ασχολείται με παράδοξα πράγματα που ευθύς τα παρατάει για να κάνει κάτι άλλο. Γενικά είναι πεσιμιστής και αδύναμος χαρακτήρας. Συχνά κατακλύζεται από σκοτεινές και μελαγχολικές ιδέες που του δηλητηριάζουν τη ζωή. Είναι παντού και πουθενά κυνηγώντας πάντα χίμαιρες. Σε ωροσκόπιο με πολύ δύσκολες όψεις, κινδυνεύει από βίαιο τέλος καθώς σ’ αυτή τη μοίρα βρίσκεται και ο σταθερός αστέρας Menkalinam που είναι της φύσης Άρη-Ερμή.

Μοίρα 30: Μοίρα του καιροσκοπισμού.

Άτομο ικανό να πραγματοποιήσει τους στόχους του ιδιαίτερα στον πολιτικό τομέα. Τραχύς στους τρόπους, σκληρός και στυγνός, δεν θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει ακόμα και βαναυσότητα προκειμένου να πετύχει αυτό που έχει ως όραμα. Οι ίντριγκες είναι η προσωπική του φιλοσοφία, προκειμένου να φτάσει εκεί που θέλει. Είναι το άτομο που διατάζει και απαγορεύει. Που τιμωρεί σκληρά χωρίς τύψεις. Σε ένα καλό ωροσκόπιο είναι το άτομο που θα κάνει παρέα με καλυτέρους του και έντιμους για να πάρει από αυτούς στοιχεία που μετά θα αφομοιώσει. Όμως σε ωροσκόπιο με άσχημες όψεις θα είναι ο «μοναχικός κι επικίνδυνος λύκος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: