27.10.09

Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις από 26/10 έως 1/11


Της Ματίνας Πάτζαλη
Στα Προσεχώς του συμπαντικού Σινεμά: Ο Κρόνος μπαίνει στον Ζυγό, που σημαίνει δώδεκα διαφορετικές επιρροές, δώδεκα είδη εξελίξεων και δώδεκα ξεχωριστά σενάρια. Αλλά και μόνο ένα για τους δώδεκα παίκτες: they ll have to play by the rules!

Κριός Η Αφροδίτη με τον Ήλιο στον όγδοο οίκο, σας προτρέπει σε ηδονιστικές ενασχολήσεις με άτομα που όταν σας πλησιάζουν κόβονται τα πόδια σας, η αναπνοή βαραίνει και το σώμα μουδιάζει. Διανύετε μια περίοδο ωριμότητας όπου σημαντικές αποφάσεις παίρνονται αλλά δεν ξέρετε πώς να τις ανακοινώσετε. Η ακμή του έβδομου οίκου σας σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, λέει ότι δεν υπάρχουν χλιαρά ούτε ρηχά ερωτικά παιχνίδια, αλλά μέσα από την προσπάθεια σας για κυριαρχία και έλεγχο, κάνει την πτώση προς τα κάτω να μην έχει πάτο και την άνοδο να θυμίζει εκτόξευση πυραύλου. Απολαύστε τη διαδρομή και περιμένετε να δείτε που θα σας βγάλει.

Ταύρος Το νιώθετε και εσείς ότι είναι πια ώρα για σοβαρές συζητήσεις, αν και ποτέ ο διάλογος δεν ήταν το δυνατό σας όπλο, σημαίνει ότι τα τριξίματα στην αισθηματική σας ζωή, ενόχλησαν και τα δικά σας τα αυτιά. Ο Άρης στον τέταρτο οίκο, φερνει θέματα με το σπίτι, τη μετακόμιση, με χαλασμένα υδραυλικά και τσαντισμένους γονείς που θα γίνουν εφιάλτης. Αλλά ξέρετε τι είναι αυτό που δεν αντέχετε; Ότι νιώθετε πως ο άλλος είναι τόσο επώδυνα απαραίτητος που σας κάνει να συμπεριφέρεστε σαν αλκοολικός σε απεξάρτηση. Ναι, συμβαίνει ακόμα και στους Ταύρους!

Δίδυμοι Δυναμικοί με συνέχεια και διάρκεια, με επιθυμίες για ολοκλήρωση, όπως τις αντιλαμβάνεται ο καθένας σας, μέσα από έρωτες, παιδιά και προσπάθεια για κάτι σπουδαίο, είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Ναι, ευτυχισμένες σχέσεις διάρκειας μπορεί τον τελευταίο καιρό να μην υπάρχουν, υπάρχουν όμως ερωτικά σκάνδαλα, διαβολικές συμπτώσεις, ακατανίκητοι πειρασμοί και ελξη για το καινούργιο και το προκλητικό. Ό,τι πρέπει για να μένετε σε φόρμα. Ετοιμαστείτε για καταστάσεις που παρουσιάζονται με τυμπανοκρουσίες αλλά στο τέλος θα αποδειχτούν πιο άδειες και από μια σαπουνόφουσκα.

Καρκίνος Ο Κρόνος εισέρχεται στον Ζυγό, στον τέταρτο σας οίκο, που σημαίνει ότι η ανάγκη σας να θεσπίσετε τα όρια σας, γεωγραφικά και διανοητικά, μπορεί να αποδειχτεί η Αχίλλειος Πτέρνα σας, ενώ η ασφάλεια που νομίζετε ότι δημιουργήσατε ίσως είναι ψευδαίσθηση, σαν την Όαση του περιπλανώμενου στην έρημο. Ένας δικός σας χώρος, ένα επιστέγασμα έρωτα, η δημιουργία η η διάλυση ενός οικογενειακού αλλά και επαγγελματικού οικοδομήματος, μπορεί να είναι κάποια από τα πολλά της εποχής που έρχεται. Συνεχίζω: Η οικογένεια γίνεται περιοριστική και πιεστική, γιατί η εικόνα που έχει φτιάξει για εσάς με τίποτα δεν συμπίπτει με αυτό που βλέπουν, οι γονείς είναι δυσαρεστημένοι, η αρραβωνιαστικιά πιεστική και ο πατέρας επιμένει να σας πάρει στη δουλειά για να σας ελέγχει. Ο Κρόνος όμως σας αφήνει και επιλογές: αποκοπή από τις ρίζες η τιτανική σύγκρουση!

Λέων Με τον Άρη στο ζώδιο σας είναι σαν να βγαίνετε από μια κουραστική κούρσα/ κατάσταση /πόλεμο /μάχη με τους άλλους η τον ιδιο σας τον εαυτό, έτοιμοι να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας, αυτές που θα σας κάνουν να δράσετε, να αντιδράσετε και να αποδράσετε εκεί όπου η θηλιά σφίγγει και οι απαιτήσεις γίνονται Έβερεστ, τη στιγμή που εσείς καλείστε να το ανεβείτε με σατέν παπουτσάκια μπαλαρίνας. Αν δεν προσγειωθείτε και δεν πάψετε να είστε συναισθηματικά junkie, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τo Sin City του μυαλού σας. Στα επόμενα δυόμισι χρόνια κάποιοι από σας θα κυνηγήσουν χίμαιρες, άλλοι θα βρουν τον έρωτα του οποίου η αναζήτηση τόσο τους κούρασε και άλλοι θα καταλάβουν ότι το να μπορείς να καταφεύγεις σε μια αγκαλιά για να βρεις περίθαλψη, είναι ευλογία. Και μην ξεχάσετε ποτέ: Το πετσί του Λέοντα είναι πολύ πιο διαμπερές και ευάλωτο από ότι φαίνεται.

Παρθένος Υπάρχουν στη ζωή σας άτομα που έχουν ανάγκη μια εξήγηση και εσείς υποχρέωση να την δώσετε. Όχι, τα ψέματα, οι ανακρίβειες και οι υπεκφυγές δεν ανήκουν στις καθαρές κουβέντες. Πόσο βαριά είναι η σκιά του Κρόνου που φεύγει από πάνω σας άραγε; Γνωρίζετε τη γενναιοδωρία κάποιων, βρίσκετε νέους τρόπους να βγάλετε χρήματα και με τον Κρόνο να μπαίνει στον δεύτερο οίκο σας εφαρμόζετε το παράδειγμα του μερμηγκιού στη ζωή σας. Άλλωστε ποτέ δεν χωνέψατε τη νοοτροπία του τζίτζικα. Είναι ίσως σημαντικό να κάνετε μακροπρόθεσμα σχέδια, να μην δεσμευτείτε οικονομικά και να πληρώσετε τα χαμένα στοιχήματα. Α, και να εξασφαλίσετε λέμβο διάσωσης σε περίπτωση που το καράβι βουλιάξει- οικονομικά μιλώντας!

Ζυγός Καλώς τα δεχτήκατε! Με τον Κρόνο να βρίσκεται στην ακμή του πρώτου σας οίκου, σημαίνει ότι τα επόμενα δυόμισι περίπου χρόνια, οι αποφάσεις θα έχουν συνέπειες, τα ανεμομαζώματα θα είναι με όλη τη σημασία της λέξης διαβολοσκορπίσματα, οι ευθύνες περισσότερες από τις χαρές και οι επιπόλαιες κινήσεις θα εξαργυρώνονται άμεσα. Αλλά: εκεί που κοπιάσατε θα υπάρξει ανταμοιβή, εκεί που λειάνατε τις ικανότητες σας θα αναπτυχθούν ταλέντα και εκεί που ήσασταν διαθέσιμοι και ανθρώπινοι, θα βρείτε συμμάχους με το παραπάνω. Ο Άρης σε καλή όψη με τον Κρόνο φρενάρει τη φόρα σας, ώστε να αποφύγετε τη φάκα να μη σας στραπατσάρει το πόδι. Θυμηθείτε ότι ξεκινάει μια περίοδος που θα εχει μια και μόνη κατάληξη: η απογραφή θα είναι επίπονη αλλά αυτό που στο τέλος μένει, δεν θα είναι το κατακάθι αλλά το απόσταγμα.

Σκορπιός Το σκηνικό διαγράφεται ως εξής: Ο Άρης σε δύσκολη όψη με τον Ήλιο σας και αυτός στη συνέχεια σε θετική με τον Πλούτωνα, ενώ ο Κρόνος χώνεται στον πιο δύσκολο για εσάς οίκο: σαν μια επικίνδυνη δύναμη στο υποσυνείδητο, που ζητά να βγει και να πάρει σάρκα και οστά στη ζωή σας, βρίσκοντας διέξοδο στις λεωφόρους του επαγγελματικού αγώνα, με τη μοιραία υποχρέωση να πρέπει να κλείσετε αυτό τον κύκλο, η ο,τι αφήσατε στη μέση. Η σπίθα που ανάβει η όψη του Άρη με τον Ήλιο, μετατρέπεται σε θερμοκρασία ηφαιστείου, κάνοντας την ιδιοσυγκρασία σας ακόμα πιο εκρηκτική. Μην: 1) δώσετε ελπίδες εκει που δεν υπάρχουν 2) αδικήσετε τους άλλους, 3) πληγώσετε, ακόμα και αν στο παρελθόν έχετε οι ίδιοι συντριβεί κάτω από τα παπούτσια τους.

Τοξότης Στη διάρκεια της παραμονής του Κρόνου στον δέκατο οίκο σας, είχατε την ευκαιρία να γίνετε αυτόφωτοι. Βγαίνετε από μια διαδρομή δυόμισι ετών, της οποίας τα ίχνη είναι ακόμα φρέσκα: είτε ήταν κουραστική σαν κάρο που τραβάει ανηφόρα σε λασποδρομο η απλά έμειναν ανάλαφρες, δροσερές πατημασιές πάνω στην άμμο. Αφήνοντας λοιπόν ο Κρόνος τον οίκο αυτό και περνώντας στον ενδέκατο, παράλληλα με τη θετική όψη του με τον Άρη από τον ένατο σας οίκο, θα περιορίσει τη δουλειά σας σε αυστηρά πλαίσια, μαθαίνοντας σας να ζωγραφίζετε πάνω στο καμβά και όχι να τραβάτε απλά άχαρες πινελιές έξω απ αυτόν, νιώθοντας στο πετσί σας τον όρο Σπαρτιάτικη πειθαρχία. Τα επόμενα δυόμισι περίπου χρόνια η δικαιοσύνη θα αποδείξει θριαμβευτικά πόσο αφόρητα σκληρή μπορεί να είναι ακόμα και με εσάς, τα Παιδιά του Τύχης, η ένταξη σε ομάδες, καθώς και οι όροι Team work και Team spirit μπορεί απλά να βγάλουν στο υπέρμετρο την ιδιοσυγκρασία Λουκυ Λουκ από μέσα σας, συνεχίζοντας μοναχικοί αλλά και τζογαδόροι καβαλάρηδες του ζωδιακού.

Αιγόκερως Με τον Κρόνο να εισέρχεται στον φυσικό του οίκο, έχετε όλο τον καιρό- για την ακρίβεια δυόμισι χρόνια- να προετοιμάσετε το επαγγελματικό ρινγκ, να καταστρώσετε σχέδια, να κάνετε τόσα πολλά λάθη ώστε κάθε φορά να γκρεμίζεστε και πάλι να αναρριχάστε, να ξαναγλιστράτε, να ξαναπέφτετε, να δείτε να βγαίνουν καρποί από τους κόπους σας, σαν τα άνθη στα δέντρα, η και όχι. Και μην αμελήσετε να προωθήσετε τον εαυτό σας, την πειθώ σας, τα ταλέντα, τις ικανότητες. Ένα όμως δεν θα μπορέσετε να κάνετε την περίοδο που έρχεται: να εμπιστευτείτε. Καλές δυνάμεις.

Υδροχόος Με τον Δια σε ορθή πορεία πάλι στο ζώδιο σας, είναι σαν ένα τοπίο μετά τη καταιγίδα: ο ουρανός καθαρίζει και η ορατότητα είναι εξαιρετική επιτρέποντας σας να βλέπετε μέχρι το τέλος του ορίζοντα. Όσον αφορά την είσοδο του Κρόνου στον Ζυγό, στον ένατο σας οίκο, μπορεί μεν να μην ακουστούν και βεγγαλικά εορτασμού, αλλά το γεγονός ότι αφήνετε πίσω σας τους οικονομικούς λαβύρινθους, τον μπερδεμένο μίτο της Αριάδνης που δεν βοήθησε και πολύ να βρείτε το δρόμο και τις δοσοληψίες-Λερναίες Υδρες, θα έχετε την ευκαιρία να δείξετε σε όλους ότι μπορείτε να ξεκινήσετε και να φέρετε σε πέρας μια δουλειά με αξιοζήλευτη αξιοπιστία, μένοντας πιστοί όχι μόνο στις αρχές σας, αλλά και προσγειωμένοι. με τα πόδια σας να έχουν επαφή με το έδαφος. Μην παίζετε τον Δικαστή στις εκκεντρικές στάσεις ζωής των άλλων. Άλλωστε το κοστούμι του ρέμπελου θα το ξαναφορέσετε μόλις ο Κρόνος εγκαταλείψει τον ένατο οίκο σας.

Ιχθείς Πολλοί βγαίνετε από μια πολύ δύσκολη σχέση, αφήνοντας πίσω σας τη λεηλασία του Κρόνου στον οίκο αυτό. Με πλανήτες στον δωδέκατο οίκο σας, ξεκινάει αθόρυβα μια διαδικασία αυτοθυσίας, συγχώρεσης για τους άλλους και μετάνοιας εκεί που νομίζετε ότι σφάλατε. Είστε στη φάση που μπορείτε να μετακινήσετε βουνά με το βλέμμα, σαν πρωταγωνιστής σε ταινία Poltergeist, αλλά αυτή η –στην ουσία- έντονη συναισθηματική φόρτιση, προέρχεται από απογοητεύσεις συναισθηματικές και επαγγελματικές. H δουλειά συνοδεύεται από ζόρια, εμπόδια και άγχη και όταν οι προσπάθειες αποδεικνύονται ανεπαρκείς, τότε ο τομέας που βάλλεται είναι η υγεία σας. Ψυχική και σωματική. Κάντε αποτοξίνωση, ξεφορτωθείτε τα συναισθηματικά μπάζα και επιδοθείτε σε meditation και pushups. Και όλα αυτά τη στιγμή που η Αφροδίτη στον όγδοο οίκο ζητά δράμα, κλάμα και κάρμα!
*Mayo school of astrology

Δεν υπάρχουν σχόλια: