20.9.09

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μοίρες: 20-25

Κυρίαρχο πνεύμα: Lauviah

Επίκληση: (προηγείται νηστεία) Domine Deus noster quam admirabile est nomen in universa terra.

Κυριαρχία: Υψηλές επιστήμες, θαυμαστές ανακαλύψεις, αποκαλυπτικά όνειρα.
Πνεύμα: Λάτρης της μουσικής και της ποίησης, της λογοτεχνίας και της φιλοσοφίας.

Αρνητικές όψεις : Αθεΐα.


Μοίρα 21: Αμεριμνησία, ξενοιασιά.

Η μοίρα δίνει την αγάπη για τα σπορ και την διασκέδαση. Λίγο αργόσχολος και χασομέρης από χαρακτήρα, χωρίς να ασχολείται με σπουδαία και σημαντικά πράγματα. Μερικές φορές μοιάζει να μην ενδιαφέρεται για το τι σημαίνει γύρω του, δείχνοντας έτσι προς τα έξω έναν χαρακτήρα ασυνείδητου ατόμου. Συνήθως δειλός και ανήσυχος, ή ακόμα και φοβητσιάρης. Τα άτομα αυτά αντιδρούν με τρόμο σε ξαφνικούς ήχους, που τους θεωρούν συχνά ως παραφυσικά φαινόμενα (φαντάσματα, πνεύματα κ.λ.π.) αλλά ωστόσο έχουν ταυτόχρονα και μια μεγάλη δόση περιέργειας. Σ’ αυτή τη μοίρα επιδρά ο αστέρας Capella (20.52΄) ή Αίγα, που είναι της φύσης Άρη-Ερμή γι’ αυτό και η ανησυχία (Άρης) μαζί με την περιέργεια (Ερμής).

Μοίρα 22: Μοίρα της Τέχνης και της Ευτυχίας.

Περισσότερο καλοί στη θεωρία παρά στην πράξη. Πνεύμα καλλιεργημένο που αναζητά το ωραίο σε όλες του τις εκφάνσεις, ακόμα και μέσα στη φύση. Αγαπούν την αρμονία και είναι τα άτομα που λατρεύουν τους περιπάτους στη φύση μόνο και μόνο για να ρεμβάσουν και να αντλήσουν κάθε δυνατή ομορφιά που ξεδιπλώνεται εμπρός τους. Είναι η μοίρα που γεννά καθαρούς καλλιτέχνες. Ό,τι ωραίο υπάρχει στον κόσμο, το γεννημένο σ’ αυτή τη μοίρα άτομο, είναι ικανό να το μετουσιώσει σε ποίηση, σε ζωγραφική, σε τραγούδι, ή σε μουσική σύνθεση. Άτομα γλυκά, αξιαγάπητα, γενναιόδωρα που αγαπούν την ειρήνη και την ηρεμία κι έχουν την ικανότητα να την δημιουργούν γύρω τους.
Οφείλουν ωστόσο να προσέχουν πολύ την όρασή τους, διότι το νεφέλωμα Lucis μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα μάτια. Επίσης να μην εκτίθενται στην υγρασία γιατί μπορεί να τους βλάψει προκαλώντας οξείες ασθένειες. Σε ένα πολύ βεβαρημένο ωροσκόπιο με άσχημες όψεις, μπορεί να υπάρξει κίνδυνος βίαιου θανάτου.


Μοίρα 23: Μοίρα της απομόνωσης.

Άτομο ευαίσθητο και μυστικοπαθές. Αυτή η μοίρα προαναγγέλλει πολλές αλλαγές και μια περιπετειώδη καριέρα. Θα γνωρίσει όλες τις μεταστροφές της τύχης και θα έχει μια ζωή γεμάτη περιπέτειες και απρόοπτα. Δυστυχώς υπάρχει κίνδυνος να σπαταλήσει τις καλές ευκαιρίες της τύχης. Στα γεράματά τους πολλά άτομα αυτής της μοίρας μένουν μόνα κι εγκαταλελειμμένα, ξεχασμένα όχι μόνο από γνωστούς και φίλους αλλά κι από τα ίδια τους τα παιδιά. Κίνδυνος ατυχήματος ή ακόμα και θανάτου ένεκα πτώσης από μεγάλα ύψη, ή συντριβής. Επίσης διατρέχει τον κίνδυνο να ποδοπατηθεί κατά τη διάρκεια μιας γιορτής, ή μιας δημόσιας εκδήλωσης, συνεπεία ξαφνικού πανικού.

Μοίρα 24: Μοίρα της εξάπλωσης.

Υπάρχει μια παιδικότητα στον χαρακτήρα αυτών των ατόμων. Καλόκαρδοι, ευτυχισμένοι, παιχνιδιάρηδες, χαρούμενοι, γοητευτικοί, τσαχπίνηδες. Τους αρέσει να περιποιούνται τους φίλους τους αλλά προσέχουν περισσότερο την επιφάνεια παρά το βάθος. Ευχάριστοι συνομιλητές μα και υπέροχοι ομιλητές, αυθόρμητοι και έντιμοι, τηρούν τις υποσχέσεις τους, κάνουν ό,τι πουν. Άτομα της πλούσιας προσφοράς και της χαράς. Αυτή η μοίρα έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για όσους γεννήθηκαν εδώ.

Μοίρα 25: Μοίρα της πνευματικής καλλιέργειας.

Ανώτερη ευφυΐα, πνεύμα εξαιρετικά προικισμένο, ισχυρή φαντασία, σε σημείο του να μπορεί να μαντεύει τις εξελίξεις όλων των γεγονότων πριν καν συμβούν. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της μοίρας για τα άτομα της οποίας, λέξεις όπως διασκέδαση και κοσμικότητα είναι κενές περιεχομένου, αφού η πραγματική τους ευτυχία βρίσκεται στην εσωτερική τους ζωή και την φιλομάθειά τους. Όμως δεν είναι ούτε εγωϊστές ούτε μισάνθρωποι. Όταν ο έρωτάς τους προς την μελέτη τους εξασφαλίσει πνευματικές κατακτήσεις, από επιστήμες που λατρεύουν – ιδίως την φιλολογία – τότε με μεγάλη τους ευχαρίστηση θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία των άλλων για να μεταδώσουν τις γνώσεις τους, γιατί τους αρέσει να μοιράζονται όλες τις πνευματικές πηγές πλούτου. Σ’ αυτή τη μοίρα γεννιούνται διδάσκαλοι και παιδαγωγοί, διακεκριμένοι φιλόλογοι και μελετητές με συγγραφική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: