15.6.09

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μοίρες: 1-5

Κυρίαρχο πνεύμα: Iezalel

Επίκληση: Jubilate Deo omnis terra, cantate et exultate et psallite.

Κυριαρχία: Φιλία, πίστη, συμφιλίωση, καλές συζυγικές σχέσεις, γρήγορη αντίληψη.

Αρνητικές όψεις: Άγνοια, ψεύδος, σφάλματα.

Μοίρα 1: Ηρεμία, εμπιστοσύνη, προστασία, ασφάλεια.

Σ’ αυτή τη μοίρα, έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις εγκυμοσύνης διδύμων. Όσοι θα γεννηθούν στην πρώτη μοίρα των Διδύμων, αναπτύσσουν μία καταπληκτική σχέση με τα αδέλφια τους και τις αδελφές τους. Επίσης σ’ αυτή τη μοίρα εμφανίζεται ο αστερισμός της Καμηλοπάρδαλης. Το άτομο είναι πιθανόν να εξασκεί ένα επάγγελμα σχετικό με τα παιδιά, καθώς ο συγκεκριμένος αστερισμός συμβολίζει την μεγάλη υπομονή την φιλοσοφία, την πείρα και την αντοχή, χαρακτηριστικά των διδασκάλων, εκπαιδευτικών και όλων των συναφών επαγγελμάτων. Χαρακτήρας ειλικρινής, αξιαγάπητος, συμπαθητικός, ανοιχτός στην έρευνα και την παρατήρηση. Δημιουργεί εύκολα ειλικρινείς και πιστές φιλίες. Η πίστη τον χαρακτηρίζει και στους έρωτες και στις φιλίες.

Μοίρα 2: Μοίρα της ανδραγαθίας

Είναι αυτός που υιοθετεί το ρητό: «Προστατεύω και προστατεύομαι με νύχια και με δόντια», γιατί είναι πάντα οπλισμένος για τις αντιξοότητες της ζωής, είτε πρόκειται για προσωπικούς εχθρούς, είτε πρόκειται για εχθρούς της κοινωνίας ή της πατρίδας του. Διαθέτει ευγλωττία και μαχητικότητα. Πιθανά επαγγέλματα: Δικαστικός, δημόσιος κατήγορος, αστυνομικός, έχει έμφυτο ταλέντο να κρίνει να δικάσει αλλά και να καταδικάσει ή να τιμωρήσει τους ενόχους.

Μοίρα 3: Μοίρα της αρμονίας.

Μουσική των νερών, ψίθυροι του ανέμου στα κλαδιά, ήχοι της φύσης, ανεπαίσθητοι και σαγηνευτικοί, όλα αυτά που συναρπάζουν τους εραστές των Μουσών και των δημιουργών της Τέχνης. Σ’ αυτή τη μοίρα γεννιούνται μεγάλοι καλλιτέχνες. Ειδικά, ποιητές, μουσικοί και τραγουδιστές. Τα άτομα γεννιούνται με έμφυτη κλίση σ’ αυτές τις τέχνες, με μοναδικά χαρίσματα που συνιστούν τα μεγάλα ταλέντα. Οι χαρακτήρες αυτής της μοίρας είναι μποέμ, ανέμελοι, ξένοιαστοι, λιγάκι περιπλανώμενοι, περιπετειώδεις, ριψοκίνδυνοι, δεν πειθαρχούν, ακολουθούν μόνο τα καπρίτσια, την φαντασία και τις επιθυμίες τους.

Μοίρα 4: Μαχητικότητα και απληστία

Χαρακτήρας ζηλόφθονος που επιθυμεί πάντα τα ξένα αγαθά. Η προσωπική του φιλοσοφία είναι η απόκτηση οποιουδήποτε πράγματος επιθυμεί, με κάθε μέσον και κάθε κόστος. Μολονότι θα κάνει τα πάντα για να έχει ό,τι θέλει κάποια στιγμή θα ηττηθεί από πιο επιδέξιους ανταγωνιστές του και θα χάσει ό,τι με κόπο κατάφερε να αποκτήσει. Το άτομο το γεννημένο εδώ έχει την πεποίθηση πως όλοι οι άνθρωποι είναι αδαείς και ανόητοι εκτός από τον ίδιο, που υπερηφανεύεται για την εξυπνάδα του. Όμως, πιο εξελιγμένα πνευματικά άτομα γεννημένα στην 4η μοίρα των Διδύμων, ξέρουν να αξιολογούν καταστάσεις, γνωρίζουν τις δυνάμεις τους και αναπτύσσουν άλλα ηθικά χαρακτηριστικά με κυρίαρχη την μαχητικότητα και όχι την ανταγωνιστική (εκ δόλου συνήθως) συμπεριφορά.
Συνήθως τέτοια άτομα διαλέγουν στρατιωτική καριέρα. Η «κακή» συμπεριφορά, εξουδετερώνεται όταν το σύνολο του αστρολογικού χάρτη βρίσκεται σε κάποια ισορροπία. Η 4η μοίρα των Διδύμων, επηρεάζεται πολύ από το σύμπλεγμα των Υάδων και γι’ αυτό, αρχαιότεροι αστρολόγοι συνέδεαν αυτό το γεγονός με πολλά δάκρυα και απογοητεύσεις στη διάρκεια της ζωής τους, όσων γεννήθηκαν σ’ αυτή τη μοίρα στο γενέθλιο χάρτη τους. Τα βασικά χαρακτηριστικά πάντως είναι μια κάποια σκληρότητα στο χαρακτήρα, ανταγωνιστικές έως και εχθρικές τάσεις, μαχητικό πνεύμα που δεν διστάζει να κοντραριστεί. Επίσης πολλοί Δίδυμοι της 4ης μοίρας είναι υπερκινητικά άτομα.
Κίνδυνοι: Αρκετοί φέρουν τραύματα ή ουλές στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Θα προσβληθούν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους από πολύ υψηλό πυρετό, ή σοβαρή δηλητηρίαση. Έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις ατόμων της 4ης Διδύμων, προσβεβλημένων από κάποιο αφροδίσιο νόσημα, γι’ αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Μοίρα 5: Σεμνότητα, αξιοπρέπεια και ευγένεια.

Μεγαλόψυχα πράγματι τα άτομα της 5ης μοίρας των Διδύμων. Μορφωμένα, με υψηλή ποιότητα πνεύματος και ψυχής, μπροστά στα οποία, ο καθένας υποκλίνεται! Εκ φύσεως ευγενικός και γενναιόδωρος, ξέρει να κρίνει τους ανθρώπους και να διακρίνει τις αρετές και τις αξίες. Παίρνει γρήγορες ξεκάθαρες αποφάσεις, ακόμα και τις πιο δύσκολες ώρες. Σκέφτεται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Συγχωρεί τους εχθρούς του και τις αδικίες που διέπραξαν εις βάρος του και δεν παύει ποτέ να βοηθά τους αδύναμους που έχουν την ανάγκη του. Τυχερός στο επάγγελμά του, θα φτάσει στα υψηλότερα αξιώματα. Άτομα της 5ης μοίρας, γίνονται συνήθως καταπληκτικοί ζωγράφοι ή διπλωμάτες. Οι γυναίκες, γλυκές και έντιμες συνήθως διακατέχονται από το πνεύμα της αυτοθυσίας.

1 σχόλιο:

magika de spell είπε...

Εξαιρετικό!!! τύφλα να έχουν οι... "αστρολόγοι"! Τέτοια ακρίβεια....

Είμαι στις 2.54 μοίρες των Διδύμων. Παρατήρησα ότι μου ταιριάζει "γάντι" η παράγραφος που αναφέρεται στη δεύτερη μοίρα των Διδύμων (βρίσκω όμως κάποια χαρακτηριστικά (ως τάση περισσότερο παρά ως γεγονός όπως στη 2η μοίρα) και στην τρίτη μοίρα. Να υποθέσω ότι επειδή είμαι κοντά τσιμπάω και από εκεί κάτι; ή είναι τυχαίο;

Δε φαντάστηκα ποτέ ότι αυτές τις ιδιότητες τις έχω από τις μοίρες του Ήλιου μου, πίστευα ότι τα "δίνει" ο ωροσκόπος μου (Τοξότης)