29.5.09

Μοιρες,μοιρες απο τον Κωστα Λεφακη...μοιρες...

Στο αστρολογικο περιοδικο ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ που κυκλοφορει εχει ενα μικρο δωρακι για σας,αστρολογικου περιεχομενου.Ο Κωστας Λεφακης γραφει τα χαρακτηριστικα καθε μερας του χρονου,αρα και του γενεθλιου ηλιου σας.Μια ιδεα που εχει γινει θεσμος στο εξωτερικο,εδω και χρονια,ηλθε και στην Ελλαδα.Δεν ξερω αν ειναι πρωτοτυπη δουλεια,αλλα κατι προσθετει στην ελληνικη βιβλιογραφια, που ετσι και αλλιως ολοι κανουν χαρτοκοπτικη και λογοκλοπη...



13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα τι κουβέντες είναι αυτές, επίτιμε;
Είναι δυνατόν οι φωστήρες της ελληνικής αστρολογίας να ...αντιγράφουν και να μην παράγουν πρωτογενή θέματα;
Απαπα, φωτιά θα πέσει και θα σε κάψει...

Ώρες ώρες πάντως, τους λυπάμαι τους καημένους, που δεν έχουν πιάσει το μήνυμα και συνεχίζουν να ζουν στην κοσμάρα τους, θεωρώντας ότι όλος ο κόσμος τρώει κουτόχορτο και ότι είναι οι μόνοι που έχουν πρόσβαση σε κείμενα και βιβλία από την αλλοδαπή...

Ανθρωπάρια έρμαια της μικρότητάς τους, που ανάθεμα και αν μπορούν να ξεφύγουν από τον μικρόκοσμο που χτίσανε και εγκλωβίστηκαν μέσα τους, που αδυνατούν να συλλάβουν στοιχειώδεις αστρολογικές έννοιες σε σχέση με τους προσωπικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς και τρόπους.

Αν οι ίδιοι δεν μπορούν να δουν την αλλαγή που έχει συντελεστεί, αλλά και την επερχόμενη, το "μα, ο βασιλιάς είναι γυμνός!" θα ηχήσει πολύ άσχημα στα αυτιά τους...και δεν θα φταίει κανένας κόλακας, παρά μόνο η δική τους υπεροψία και ματαιοδοξία.
Δ. Μ.

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Δυστυχως η αντιγραφη καλα κρατει και το καρπουζι μαπα.Ολοι αντιγραφουν τους ξενους και στην εποχη του διαδικτυου ολα ανακαλυπτονται,ευτυχως.Δεν εχουν και παιδεια,οχι μονο αστρολογικη αλλα και γενικοτερη.Αντε να δουμε τι θα κανει ο συλλογος, που ειναι στα σκαρια,για την αντιγραφη και τα σχετικα.Κοντος ψαλμος αλληλουια...
Μου εδωσες και μια ιδεα.Να βγαλω ενα βιβλιο με ολες τις δημοσιευσεις στο ιστολογιο μου,πρωτοτυπες ΟΛΕΣ,και να το πουλαμε,τρελλα φραγκα και μετα με ξυπνησε η εικονικη πραγματικοτα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ....που με κατηγορει για ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ....ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΟΛΕ ΣΟΜΠΡΕΡΟΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΜΠΑΛΕΡΟΣ...

john bardopoulos είπε...

Να πω κάτι, θα με παρεξηγήσετε το ξέρω, αγαπητοί
Δ.Μ. και Ουρανιτσα, δεν ειστε πετυχημενες ξαννννθεεεεςςςςςς,
Έχετε δει τι γίνεται στα κανάλια, Άλφα, και τα λοιπά. Θέλουνε μόνο πετυχημένες ξαννννθεεεεςςςςςς γιατί αυτές πουλάνε, αυυυυυυυυυυυυτέςςςςςςςςςςς φέρνουν ακροαματικότητα.
Μπούρδες. Τη πίτα την έχουν μοιρασμένη και την διαφημίσει σίγουρη. Το θέμα είναι τι θα έρθει στον καναλαρχη και τα λοιπά. Να μην σας κουράζω, αυτά τα ξέρω από την κόρη παραγωγού εκπομπής που είναι χρόνια στην τηλεόραση. Να το ξαναπώ, τα έσοδα τα έχουν δεδομένα, είτε λίγα είτε πολλά θα βγουν τα έξοδα. Το θέμα είναι ότι θέλουν επιτυχία για να ανεβάσουν την τιμή, ακόμα και την AGB μπορούν να κατευθύνουν για να τσιμπάνε οι διαφημιστές και να δίνουν περισσότερα χρήματα. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούν να μάθουν γιατί κλείνουν τα περιοδικά, πέφτουν οι ακροαματικότητες. Αλλά ξέχασα, αυτοί όλοι τους, ξέεεεεεεεεεροοοοοοοοοοουυυυυννννννννννν τι θέλει ο κόσμος και που δίνει το ενδιαφέρον του. Το ξέεεεεεεεεεροοοοοοοοοοουυυυυννννννννννν πραγματικά γιαυτο χάνουν την μπάλα από τα ποδιά τους.

Ανώνυμος είπε...

Παντου τα ιδια ειναι και θα ειναι παντα. Αυτος που εχει το μαχαιρι εχει και το καρπουζι και μοιραζει αναλογα τις φετες. Το θεμα ειναι πως και στην τηλεοραση αλλα και στον Τυπο ειναι τα ιδια. Τελος παντων δεν θα πω περισσοτερα αφου ειμαστε ολοι μεσα στην καλη χαρα πως ολα περνουν υπεροχα
Ραδαμανθυς

Ανώνυμος είπε...

Ρε Γιάννη, φταις. Για την ακρίβεια, και εσύ φταις, αφού δεν περνάει "ξανθό" από δίπλα σου και σε απόσταση 50 μέτρων που να μην του δώσεις σημασία...
Αυτά βλέπουν και οι "αρμόδιοι" και μας γεμίζουν με τέτοιες....
Δ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Mr. Bardopoulos,
μην μπερδευετε την ποιοτητα με τη μαζικη προσφορα και το μαρκετινγκ. Η τηλεοραση ειναι ενα προιον που εχει σκοπο να βγαζει μονο κερδος. Επισης ειναι αναλογο του γουστου και του διανοητικου επιπεδου ενος λαου.
Οι εκπομπες ας πουμε αστρολογιας δεν πρεπει να ειναι λιγοτερο καθηλωτικες απο μια βραδια οσκαρ. Πολυ γκλαμουρ, πολυ ξανθο, θεματα αναλαφρα που μπορει να χωνεψει η Λιτσα η κομμωτρια απο το Περαμα και η κ. Βαρβαρα απο το Αιγαλεω. Το να βγει ο Ρομπερτ Χαντ στη θεση της Μπηλιου και να λεει για αρμονικες, θα ειχε παταγωδη αποτυχια. Οποιος σημερα εχει καταλαβει το παιχνιδι, βγαινει κερδισμενος.

John Bardopoulos είπε...

Δ.Μ.

Λες γιαυτο να μην με ακούνε. Θα το ξαναδώ, δεν αποκλείεται να έχεις δίκιο. Με έχει παρατήσει και η γκόμενα μου. Άστα μαύρα χαλιά. Είμαι και 46, παχύς και δεν βλέπομαι, πάω για τσάι πια και συμπάθεια. Μαύρα χαλιά δηλαδή.

Fanny – Banny

Δεν συγχέω τίποτα. Το ξανθές, είναι άλλη υπόθεση, αλλά να ξέρεις κάτι αν μιλήσουμε για αρμονικές και βέβαια θα πιάσει η οποία εκπομπή πάτο και μάλιστα θα κάνει και γεώτρηση. Το θέμα είναι τόσο πολύ απλό, που μια ξανθιά δεν μπορεί να το καταλάβει. Δεν ξέρει τι να προσφέρει, γιατί είναι ξανθιά. Και σε πληροφορώ αν ο Hand έκανε εκπομπή και ήθελε να κάνει τη διάφορα. Θα μίλαγε για όλα και θα είχε επιτυχία. Και ξέρεις γιατί, ο Hand δεν είναι φωτοτυπικό μηχάνημα. Το θέμα είναι να θέλεις να κανείς την διάφορα, και να μην είσαι προϊών φωτοτυπικού μηχανήματος. Αλλά εκτυπωτικής μηχανής. Μπορεί τα νέα φωτοτυπικά να έχουν ποιότητα και να δίνουν και διπλώματα δεν παύουν όμως να είναι φωτοτυπίες. Δηλαδή να στο κάνω πιο απλά. Πας να πάρεις ένα σουβλάκι και με τα 2,5 € μπορεί να πάρεις το σουβλάκι από την γωνία, αν τώρα με τα ίδια λεφτά μπορείς να φας το σουβλάκι σου στην απέναντι γωνία που είναι το Χιλτον ή ο Αστέρας, τι θα προτιμήσεις; Το σουβλάκι είναι προϊών παραγωγής. Η παροχή αστρολογίας είναι πνευματικό έργο. Που μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αναπαραχθεί σωστά από τα φωτοτυπικά μηχανήματα. Όταν έστειλα συστημένες επιστολές σε κανάλια. Με γειώσανε κανονικά, γιατί έχουνε «αστρολόγους προέδρους σωματείων». Στην επόμενη σαιζόν, ξεκινάει η κ. Μπιλιού το φωτοτυπικό μηχάνημα της ή αν θέλεις το σουβλατζίδικο στην γωνία. Εγώ είμαι εκτυπωτική μηχανή ή αν θέλεις Χιλτον και Αστέρας. Με την διάφορα ότι εγώ στην κομμώτρια μου της λέω μεν ξανθά να μου τα βάφει μπας και γράφω καλύτερα. Αυτή η λυσσάρα τα βάφει γκρίζα, ώρα τελευταία έμαθα ότι ζηλεύει μην τυχών τα φτιάξω με καμία εκρηκτική ξανθιά. Ή ακόμα πιο απλά δεν είμαι κονεδιαρης σαν τις ξανθές.



Μπορεί να βρεις αυτήν την άποψη μου πολύ εριστική, εγωκεντρική, εμπαθής. Αν θυμάσαι σε κάποιες απαντήσεις σε αυτό το bog έχω πει ότι παλιότερα υποτιμούσα τον εαυτό μου ή αν θέλεις κράταγα χαμηλό προφίλ. Τώρα δεν τον υποτιμώ, ή αν θέλεις όταν χρειάζεται τα δίνω μετρητά στο χέρι να μην χρωστάω κιόλας. Και ξέρεις γιατί; Η αιτία είναι τα δυο συνέδρια που έκανε ο Γαζής, και το ένα που βοήθησε μου ανοίξανε τους ορίζοντες, μην σκεφτείς όμως ότι ήθελε να μου άνοιξη τα μάτια.
1. το 2000, Στάθηκα ίσος προς ίσος δίπλα στην MIRTI, έκανε θετικά σχόλια για μένα στον Robert Hand. Την ομιλία ο που έκανα δεν μπορούσε να την κάνει η ίδια. Ο Θωμάς με παραγκώνισε για να μιλήσει μια κύρια που το αποφάσισε τελευταία στιγμή «που ήξερε ότι θα πέσει το χρηματιστήριο, αλλά δεν το λέμε στον κόσμο για να μην πανικοβληθεί». 2. το 2001, με τα λίγα αγγλικά που ξέρω, που δεν τα ξέρω καλά γιατί έχω και φτωχό λεξιλόγιο. Συμπέρανε σε παρακαλώ ότι δεν έχω τις γνώσεις να κάνω «φωτοτυπίες από αγγλικές γνώσεις». Μπόρεσα και εξήγησα κάποια πράγματα στο σύζυγο της Tessier. Ο οποίος τα βρήκε πολύ ενδιαφέροντα και μπροστά μου τα μετέφερε στην γυναίκα του. Το αν τα κατάλαβε ή όχι δεν με ενδιαφέρουν. Και να σου τελειώσω, όταν έλεγα, το 2001, ότι το χρηματιστήριο θα πάει και κάτω από τις 3000 μονάδες, κάποιοι με βγάλανε τρελό, και ότι δεν ξέρω τι λέω, στις 1450 μονάδες έψαχνα να τους βρω. Αλλά κανένας δεν θυμόταν το τι έλεγα το 2001. γιατί να ανοίξω τα μάτια άλλων, πες μου σε παρακαλώ; Αυτά, και φιλάκια σε όσους μπουν στο κόπο να διαβάσουν το εμπαθές αυτό κείμενο.
Γιάννης Μπαρδόπουλος www.astropro.gr

Ανώνυμος είπε...

Ειρήνη υμίν
Παίζει και μπόλικος Ποσειδώνας αυτήν την περίοδο, μην το ξεχνάμε :)

Δ. Μ.

fanny-banny είπε...

Mr. Bardopoulos,
Min mou ta les apla, den eimai ksanthia.
Epeidi den mporw apo edw pou eimai na grapsw ellinika tha einai periorismeni apantisi.
Stin astrologia ektipwtes den yparxoun pia!
mono fwtotypika.
Poies douleies htan prwtotypies, posa keimena ksereis pou den itan apo metafrash, alla kainourgies anakalypseis?
Epeidi aneferes kai tin Tessier i opoia tygxanei na einai Germanida pou zei sti Gallia, den einai kati allo apo ena eksypno proion markeing!
To oti kapoia pragmata einai fwtotypies den simainei omws oti sterountai endiaferontos. Ti perimeneis, parthenogennesi stin Astrologia?
eisai polla xronia sto xwro
tha eprepe na ksereis kalytera.
Thesi gia tous romantikous den yparxei.
Tha epanelthw...

john bardopoulos είπε...

ρομαντικος επαψα να ειμαι και περιμενω καλοπροεραιτα

Ανώνυμος είπε...

Mr. Bardopoulos,

χειμμαρος ειστε..

Νομιζετε οτι αυτοι που τωρα ειναι στη δημοσιοτητα, λογω εμπομπων που εχουν αναλαβει, αποφασιζουν
και τι θα δειξουν? Σαφως και η γραμμη που ακολουθειται ειναι
μελετημενη, ωστε να περναει αμεσα,απλα, σε ενα κοινο Forrest Gumb ..
Επειδη εφερες το παραδειγμα με τα
σουβλακια και με τον Αστερα,
απο τη στιγμη που θα ειναι σουβλακι δε με νοιαζει που θα το φαω, ειτε μου το σερβιρει η Μπηλιου, ειτε ο Hand.
Να ηταν διαφορα σουβλακι με φιλετο, να το καταλαβω, δυο διαφορετικα πραγματα.
Και με το χερι στην καρδια:
αν ερχοταν ο χ καναλαρχης και σου ελεγε, κ. Μπαρδοπουλε, σε θελω για μια αστρολογικη εκπομπη, αλλα
θα ακολουθησεις γραμμες πεπατημενες, αυτες που ακολουθουν ολες οι πρωινατζουδες, αλλα
η αμοιβη σου θα ειναι καθολου ευκαταφρονητη, πακετο με το γκλαμουρ που δινει η δικη σου εκπομπη, τι θα εκανες?
Γιατι υπαρχει και μια προκαταληψη εναντιον οποιου παρει μια πρωτοβουλια στο χωρο..
π.χ. Μεταφραζει καποιος κατι,
ααα, τον γελοιο, απο μεταφραση το πηρε..!!
δεν ασχολειται κανεις με την ξενη βιβλιογραφια?
ααα,τον αγραμματο...

Μα η Αστρολογια πια ΔΕΝ εχει νεα θεματα να δωσει..
αυτο που μπορει να γινει ειναι να
ανυψωθει ο πηχης απλα στη ηδη υπαρχουσα θεματολογια,
παντα οσον αφορα βιβλιογραφια γιατι οσον αφορα τηλεοραση
θα ηταν ουτοπια να έλπιζαμε βελτιωση..
απο πλευρας κοινου παντα..

john bardopoulos είπε...

«Και με το χέρι στην καρδια:
αν ερχοταν ο χ καναλαρχης και σου ελεγε, κ. Μπαρδοπουλε, σε θελω για μια αστρολογικη εκπομπη, αλλα
θα ακολουθησεις γραμμες πεπατημενες, αυτες που ακολουθουν ολες οι πρωινατζουδες, αλλα
η αμοιβη σου θα ειναι καθολου ευκαταφρονητη, πακετο με το γκλαμουρ που δινει η δικη σου εκπομπη, τι θα εκανες?
Γιατι υπαρχει και μια προκαταληψη εναντιον οποιου παρει μια πρωτοβουλια στο χωρο..
π.χ. Μεταφραζει καποιος κατι,
ααα, τον γελοιο, απο μεταφραση το πηρε..!!
δεν ασχολειται κανεις με την ξενη βιβλιογραφια?
ααα,τον αγραμματο...

Μα η Αστρολογια πια ΔΕΝ εχει νεα θεματα να δωσει..
αυτο που μπορει να γινει ειναι να
ανυψωθει ο πηχης απλα στη ηδη υπαρχουσα θεματολογια,
παντα οσον αφορα βιβλιογραφια γιατι οσον αφορα τηλεοραση
θα ηταν ουτοπια να έλπιζαμε βελτιωση..
απο πλευρας κοινου παντα.»
Με το παραπάνω κείμενο σου έγραψες. Μάλιστα όσοι το διαβάζουν θα λένε ότι το έχουμε στήσει. Να τους πω ότι δεν σε ξέρω ούτε κατ εικόνα, και εσύ είσαι ακόμα πιο τυχερή γιατί δεν χάνεις και τίποτα. Και βέβαια δεν έχει να δώσει τίποτα. Η αστρολογία. Αυτό είναι που ξέρουν οι ξανθές. . Να σου πω μετά και ένα ανέκδοτο. Η προκατάληψη είναι γιατί όλες-οι πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι-ες. Το θέμα είναι; Και πως το αποδεικνύουνε. Ξέρεις πως, θα σου πω. Αν όντας ερχόταν ο Χ καναλαρχης και έλεγε ότι είπες. Και βέβαια, θα ακολουθούσα την πεπατημένη. Ο λόγος είναι ότι ο Χ καναλαρχης δεν ξέρει ή έστω έχει μια συγκεκριμένη άποψη. Που αν προσπαθήσεις να την γυρίσεις έχεις χάσει από χέρι. Εκεί που καναλαρχης θα αρχίσει να χάνει την μπάλα και να κερδίζεις εσύ και η αστρολογία είναι όταν θα αρχίσεις να «εκτίθεσαι» σε προβλέψεις που δεν μπορούν να που όλοι οι άλλοι. Και όταν σε ανακαλύψουν (σαν την Αμερική, θυμήσου αν είσαι μεγάλη: νοούν μαντισον όπως Αμερική) οι ενδιαφερόμενοι, που δεν έχουν ξαναδεί επιτυχίες από αστρολόγους- και διαπίστωση τη χρυσωρυχείο έχει θα αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά.. το θέμα θα προκύψει όταν θα προσπαθήσει να σε πείσει ότι η «ξανθιά που τον συνοδεύει» γράφει καλύτερα και θα πρέπει να προωθηθεί αυτή. Έχεις την εντύπωση ότι μια ξανθιά αστρολόγος της τιβι αδίκως περίμενε κάτω από τις σκαλωσιές του πασοκ για να φύγει με τον σκηνοθέτη που θα την μάθαινε το πώς να μιλάει και να γράφει καλύτερα στην κάμερα. Εν κατακλείδι, για μένα η αστρολογία έχει πάντα κάτι να δώσει αρκεί να ξέρεις σε βάθος τι προσφέρεις, και όντως το θέμα είναι και η θεματολογία που λες. Δηλαδή, να συμπεράνω ότι όσοι βγαίνουν στο γυαλί επειδή είναι ξανθές-οι και δεν ξέρουν αστρολογία και δεν έχουν να πουν τίποτα άλλο, πρέπει αυτοί να κυβερνάνε.; Το κέρδος δεν έρχεται από την ποσότητα, αλλά από την ποιότητα. Ποιότητα, που καλύπτει όλες τις ανάγκες του υπάρχοντος κοινού. Και εφόσον οι τηλεαστέρες δεν έχουν τις γνώσεις για να προσφέρουν τίποτα σε ότι κάνουν ας αφήσουν άλλους να καλύψουν τις ευρύτερες κοινωνικές ανάγκες. Από αυτήν την κάλυψη των αναγκών νέος κόσμος θα ενδιαφερθεί να μπει στο κύκλο και στο αστρολογικό περιβάλλον. Αλήθεια θα είναι όλοι απατεώνες, καθυστερημένοι ή χαζοί; Για παρατήρησε σε παρακαλώ όλες τις παρουσίες στην τιβι. Όλοι-ες λένε το ίδιο πράγμα. Αληθεια από που μαθανε, ολοι αυτοι οι "εγκυροι" αστρολογια, ποιος πιστοποιει τις γνωσεις που εχουν. Ενώ το Χιλτον και ο Αστέρας μπορεί να προσφέρει και ποιότητα με φιλέτο. Να τελειώσω, όχι σαν την Πετρουλα. Όσοι είναι σήμερα δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα νέο;. Έχεις δει πουθενά καμία έγκυρη ερευνά, κάτι νέο από «τους εγκυρους κ' έμπειρους;». είχα πολλές συζητήσεις τις τελευταίες μέρες.

Τελειώνοντας να σου πω ότι δεν θέλω από εδώ να ανοίγω τα μάτια τυχαίων ανθρώπων, από κοντά και φιλικά ότι θέλεις.

Γιάννης.


Το ανέκδοτο:
δυο ξανθές στην παράλια:
1η ξανθιά: λένε ότι ο ήλιος μαυρίζει καλύτερα τον Αύγουστο γιατί είναι στο ζώδιο του Λέοντα.
2η ξανθιά: αλήθεια! Τότε θα πάω να τον αγκαλιάσω,
1η ξανθιά: τι λες θα σε κάψει!
2η ξανθιά: τι λες χρυσό μου, θα πάω βράδυ που είναι και πιο ερωτικός και του γούστου μου!!!!!!

fanny-banny είπε...

χα, χα..καλο το ανεκδοτακι..

ευτυχως που βαφω καστανες
τις ριζες μου,
ο κοσμος ειναι πια σκληρος
με τις ξανθες..

την καλημερα μου και ευχαριστω..