27.5.09

Ζωδια και διατροφη-Λεοντας

Ο Λέων πρέπει να κάνει μια δίαιτα που να είναι υψηλή σε πρωτεϊνες και αρκετά χαμηλή σε ζάχαρη και άμυλο. Τελευταίες επιστημονικές μελέτες τείνουν να υποστηρίξουν την άποψη ότι κεκορεσμένα λίπη επίσης παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της αρτηριοσκλήρωσης (σκλήρυνση και στένεμα των αρτηριών).

Επειδή ο Λέων έχει από τις κοσμικές καταστάσεις προδιάθεση για καρδιακές παθήσεις και συγγενείς ανωμαλίες, είναι φρόνιμο γι΄αυτόν ν΄αποφεύγει να προσθέτει στοιχεία τέτοια όπως υπερβολικό βάρος, άγχη και ακατάλληλη δίαιτα. Προειδοποιητικά σημάδια ότι πρέπει να καλυτερέψει τις συνθήκες της ζωής του είναι το εύκολο λαχάνιασμα, ένας οξύς σύντομος πόνος κάτω από τα πλευρά, ζαλάδες, ναυτία και τάση για έμμετο.

Τροφές που προσφέρουν αρκετές πρωτεϊνες και βοηθούν στο να διορθωθεί τυχόν κακή κυκλοφορία περιέχουν το άπαχο κρέας, κυνήγι, πουλερικά, γιαούρτι, τυρί, αυγά και φασόλια σόγιας.

Το φωσφορικό μαγνήσιο είναι το ανόργανο άλας του Λέοντα. Είναι απαραίτητο για ανάπλαση της νευρικής ενέργειας, κάτι που ο Λέων ξοδεύει τόσο σπάταλα και για να δυναμώσει τους μυς και την κατασκευή του σκελετού. Επίσης τονώνει το πεπτικό σύστημα και την ενέργεια, βοηθά στον σχηματισμό του λευκώματος στο αίμα και κρατά στο φυσιολογικό επίπεδο την κυκλοφορία του αίματος.

Πολύτιμες πηγές αυτού του άλατος είναι τα μύγδαλα, σίκαλη, μαρούλι, μήλα, δαμάσκηνα, σύκα, λεμόνια, καρύδα, αγγούρια, βατόμουρα, καρύδια και κρεμμύδια.

Οι Λέοντες σπάνια κάνουν πράγμα που είναι καλό, αν σκεφτείτε τα κακά αποτελέσματα που θα έχουν ν΄αντιμετωπίσουν αν το κάνουν. Παρ΄όλ΄αυτά, το κόκκινο κρασί με το δείπνο είναι καλό εάν γίνεται με μέτρο.

Οι βιταμίνες που είναι πιο απαραίτητες για το ζώδιό σας είναι η η C και η Ε. Όταν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να τις παίρνετε από φυσικές πηγές μάλλον παρά συνθετικές. Η βιταμίνη C βρίσκεται στα εσπεριδοειδή φρούτα, στις ντομάτες, στο νεροκάρδαμο, πεπόνι και φράουλες. Σε κανονικές περιπτώσεις η ανάγκη του οργανισμού για βιταμίνη E, μπορεί να ικανοποιηθεί εάν περιληφθούν στην δίαιτα σιτάρι, μαρούλι και φυτικό λάδι (ιδιαίτερα λάδι από σόγια).

Θεραπευτικά βότανα που έχουν σχέση με τον Λέοντα είναι ο άνιθος, το μάραθο, ο μαϊντανός, ο δυόσμος και το αγριοράδικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: