25.5.09

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΤΑΥΡΟΣ

Μοίρες: 25-30

Κυρίαρχο πνεύμα: Hahaiah

Επίκληση: Ut quid Domine recessisti longe despicis in opportunitabitus in tribulationne.

Κυριαρχία: Όνειρα, κρυφά μυστήρια.

Χαρακτηριστικά: Χαλαρά ήθη, διακριτικότητα. Άτομα πνευματικά. Με κακές όψεις του ωροσκοπίου: Κατάχρηση εμπιστοσύνης, έλλειψη σύνεσης, ψεύδη.

Μοίρα 26: Αυθόρμητη καλοσύνη και απροσποίητη ευγένεια.
Οι γεννημένοι σ’ αυτή τη μοίρα, έχουν το πεπρωμένο του «ιεραπόστολου» και παντού απ’ όπου περνούν, θα αφήνουν τη σφραγίδα της εντιμότητάς τους. Είναι τα άτομα με γόητρο και κύρος. Και τα δύο φύλα χαίρουν άκρας εκτιμήσεως από τον περίγυρό τους ενώ ξέρουν να δημιουργούν μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα γύρω τους. Είναι ευγενικοί, καλόκαρδοι, φιλάνθρωποι, αξιαγάπητοι, προικισμένοι με ένα ανοιχτό και φιλοσοφικό πνεύμα. Είναι τα άτομα «μεσολαβητές» τα οποία θα συμβάλλουν στην ειρήνευση, την συμφιλίωση και την αποκατάσταση της φιλίας.
Άλλα χαρακτηριστικά: Ανεκτικότητα, ανοχή και αντοχή, επιείκεια, καρτερία. Πολλά άτομα αυτής της μοίρας είναι ανεξίθρησκα.

Μοίρα 27: Απόκτηση πλούτου.
Αυτή η μοίρα, υπόσχεται και πραγματοποιεί, μεγάλη απόκτηση πλούτου υπό την προϋπόθεση να μην υπάρχουν δυσμενείς πλανητικές επιδράσεις. Το άτομο θα πλουτίσει από την ενασχόλησή του με εφευρέσεις, θαυμαστές ανακαλύψεις, ή ακόμα και από την αναβίωση αρχαίων και ξεχασμένων θρησκειών που θα τις φέρει ξανά στο φως. Τα άτομα αυτής της μοίρας πάντως τα χαρακτηρίζει μια εκκεντρικότητα η οποία θα τους παράσχει και τον πλούτο.
Επίσης τα άτομα αυτής της μοίρας έχουν μία φυσική τάση να συμπεριφέρονται ευγενικά ενώ ο τρόπος ζωής τους, παρά τα πλούτη τους είναι αρκετά λιτός.

Μοίρα 28: Μοίρα της ανικανότητας.
Ακαταλληλόλητα και αναρμοδιότητα, είναι οι λέξεις κλειδιά γι’ αυτή τη μοίρα.
Θέτει υψηλούς στόχους που ποτέ δεν μπορεί να τους φτάσει, έχοντας μικρές ικανότητες. Άντρες και γυναίκες αυτής της μοίρας, εργάζονται πολλές φορές «επί ματαίω» και χωρίς κανένα όφελος. Εν τούτοις, τα άτομα πάντα αυτά αιθεροβατούν και βαδίζουν πάντα στο άγνωστο χωρίς κανένα ουσιαστικό εφόδιο. Έχουν ζωηρό και φιλόδοξο χαρακτήρα, αγνοώντας ωστόσο τον αληθινό δρόμο για να επιτύχουν. Γρήγορα ακολουθούν πτώσεις και απογοητεύσεις που τους αποδυναμώνουν και τους εξαντλούν.

Μοίρα 29: Μοίρα της τυραννίας και της ακολασίας.
Τυραννία, ιδιοτροπία, ζωώδη ή κτηνώδη ένστικτα, λαγνεία, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά. Εδώ θα συναντήσουμε δεσποτικούς άνδρες και δεσποτικές γυναίκες, χωρίς ηθικές αναστολές με τάσεις βίας. Συχνά εγωιστές και εγωίστριες αρέσκονται στην επιβεβαίωση της δύναμής τους. Το δεσποτικό αυτό πρόσωπό τους το δείχνουν ανεξαιρέτως σε παιδιά, αδύναμους ανθρώπους ή άτομα που βρίσκονται στις υπηρεσίες τους (υπηρέτες, υφισταμένους, κ.λ.π.).
Υπάρχει επίσης μια προδιάθεση για ελευθεριάζουσα συμπεριφορά χωρίς ηθικές αρχές. Ενίοτε οι άνδρες οι γεννημένοι σ’ αυτή τη μοίρα και με άλλες σχετικές δυσμενείς γωνίες πλανητών, εμφανίζουν θηλυκά χαρακτηριστικά στους τρόπους και στις κινήσεις τους. Αγαπούν τις μεταμφιέσεις, τα αρώματα, τις περούκες, και κάνουν ακραία πράγματα με το σώμα τους (φανταχτερά τατουάζ, τρυπήματα σε κάθε απόκρυφο και μη μέρος του κορμιού τους).
Ασέλγεια, λαγνεία, ακολασία, χυδαιότητα, κραιπάλη, είναι γι’ αυτούς λέξεις που προκαλούν ευχαρίστηση παρά λέξεις ανύπαρκτου ήθους. Το περίεργο είναι πως πάρα πολλά άτομα αυτής της μοίρας, έχουν μία ιδιαίτερα σύντομη ζωή της οποίας το νήμα κόβεται πολύ νωρίς. Εάν η Σελήνη σε αύξηση προσεγγίζει αυτή τη μοίρα κατά τη στιγμή της γέννησης, το άτομο θα προσβληθεί από ευλογιά, ή θα υποστεί τραυματισμούς στο πρόσωπο από ατύχημα, ή τύφλωση συνεπεία πυρετού, ή με πολύ κακές όψεις, βίαιο θάνατο. Σελήνη στον 4ο Οίκο, (συν, πλην, μία μοίρα ανοχή με όψη τετραγώνου ή αντίθεσης προς τη συγκεκριμένη μοίρα, σημειοδοτεί ότι οι κίνδυνοι προέρχονται από το νερό. Ο Κρόνος, στην ίδια θέση, (4ο), δείχνει θάνατο από πτώση ή θάνατο μέσα στα ερείπια γκρεμισμένου κτηρίου.
Σελήνη στον 7ο Οίκο, πάντα με κακές όψεις, δείχνει βίαιο θάνατο από πνιγμό σε πλημμύρα.
Στο Μεσουράνημα, θα έρθουν τιμές στη ζωή του ατόμου που όμως θα καταστραφούν εξ’ αιτίας του αντίθετου φύλου.
Σε ένα ισορροπημένο ωροσκόπιο, η παρουσία, της Αφροδίτης, του Δία, του Άρη και Ερμή, θα δείξει απλώς χαρούμενους άντρες και γυναίκες που διασκεδάζουν ίσως λίγο υπερβολικά, αλλά χωρίς όλες αυτές τις κακές επιρροές και τάσεις.

Μοίρα 30: Μοίρα της απόλαυσης.
Εδώ έχουμε έναν εκλεπτυσμένο Συβαριτισμό. Υπάρχει η ανάγκη για την χλιδή και το άτομο το εκδηλώνει έντονα αυτό, χωρίς όμως να γίνεται προκλητικό ή εγωκεντρικό. Άτομα αυτής της μοίρας, εκτιμούν ιδιαίτερα κάθε πολυτέλεια. Ό,τι έχει να κάνει με λούσο και αφθονία είναι οι πρώτες επιλογές. Αγαπούν την τελειότητα και την ομορφιά. Τους αρέσει να ζουν σε πολυτελή προάστια και θα διάλεγαν για τον εαυτό τους πανάκριβες κατοικίες με επίσης πανάκριβα έπιπλα. Τα άτομα αυτής της μοίρας είναι αρκετά γενναιόδωρα με τους φίλους τους αλλά και με όσους τα υπηρετούν ή είναι υφιστάμενοί τους. Η τύχη είναι πάντα μαζί τους και τους χαμογελά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: