28.4.09

Ζωδια και διατροφη Καρκίνος


Οι Καρκίνοι είστε γνωστοί για την μαγειρική σας δεινότητα και την περηφάνεια σας για τα επικούρεια γεύματά σας. Αυτό το ταλέντο εκτιμάται πολύ από δικούς και φίλους που είναι πάντα πρόθυμοι ν΄απολαύσουν ένα γεύμα μαζί σας.

Το πρόβλημα είναι ότι δε θα σας αρέσει να μαγειρεύετε μόνον αλλά και να τρώτε. Και οι περισσότεροι αγαπάτε τα πλούσια φαγητά, τα παγωτά και τα γλυκά γενικά. Πρέπει να προσπαθήσετε να ελέγχετε την τάση σας για φαγητό που μεγαλώνει όταν είστε νευριασμένοι ή άσχημα συναισθηματικά. Να θυμάστε ότι το στομάχι και το πεπτικό σύστημα είναι το αδύνατό σας σημείο. Μη το φορτώνετε.

Πρέπει ν΄αποφεύγετε τη ζάχαρη, το άμυλο και τα λιπαρά. Οι περισσότεροι Καρκίνοι αρχίζετε να παίρνετε βάρος από σχετικά νεαρή ηλικία κι έχετε μια προδιάθεση να «φουσκώνετε» πράγμα που οφείλεται σε κατακράτηση υγρών από το σώμα.

Η βάση της δίαιτάς σας πρέπει να είναι οι πρωτεϊνες και να συμπεριλαμβάνει μια ποσότητα θαλασσινών για να παίρνετε αρκετό ιώδιο. Ακόμη, χρειάζεστε ποικιλία από φρούτα και λαχανικά, κυρίως φρέσκα πράσινα.

Το ανόργανο άλας του Καρκίνου είναι το φθοριούχο ασβέστιο. Η έλλειψη αυτού του συστατικού προκαλεί φλεβίτιδες, κιρσούς, χαλάρωση των μυώνων, αδυνάτισμα της δράσης και χάλασμα των δοντιών.

Άφθονο φθοριούχο ασβέστιο έχουν τ΄ακόλουθα φαγητά : γάλα, τυρί και γιαούρτι, λαχανίδα, νεροκάρδαμο, κόκκινο λάχανο, κόκκινη κολοκύθα, κρεμμύδια, πορτοκάλια, λεμόνια, κρόκος του αυγού, σταφίδες και ψωμί σίκαλης.

Ένα εξαιρετικό φαγητό για τους Καρκίνους που προσέχουν το βάρος τους είναι το εξής : ψιλοκομμένο κρεμμύδι ανακατωμένο με ανθότυρο και σπόρους από σέλινο αλειμμένο με μια φέτα από ψωμί σίκαλης.

Μερικά από τα βότανα που είναι ωφέλιμα στο ζώδιο είναι το πετρόχορτο, άσπρη παπαρούνα, ανεμόχορτο, άγρια σάλβια, γλυστρίδα και δενδρολίβανο.

Δεν είναι άσχημο να ενισχύσετε τη δίαιτά σας με βιταμίνη Ε και Β –complex. Φυσικά είναι καλύτερα να παίρνετε τις βιταμίνες από φυσικές πηγές κι όχι από συνθετικά χημικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: