24.3.09

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΤΑΥΡΟΣ

Μοίρες: 10-15
Άτομα ειλικρινή που τηρούν τις υποσχέσεις τους, συγχωρούν εύκολα, και παίζουν το ρόλο του ειρηνοποιού για τους γύρω τους.

Κυρίαρχο Πνεύμα: Aziel

Επίκληση: Reminiscere miserationum tuarum Domine, et misericordium tuarum quae a saeculo sunt.

Εξουσία: Πίστη, ειλικρίνεια και αποκατάσταση φιλίας.
Υπό άσχημες πλανητικές γωνίες: Μίσος, υποκρισία, ψευτιά.

Ιδιότητες των μοιρών:

Μοίρα 11: Εγωϊσμός και φιλοδοξία.
Τα άτομα αυτής της μοίρας στήνουν ολόκληρες οικονομικές αυτοκρατορίες. Συνήθως μιλάμε για «βασιλιάδες» βιομηχανιών πρώτων υλών, ιδιοκτήτες ορυχείων (συνήθως μεταλλωρυχείων) που γίνονται διάσημοι. Η συνηθισμένη τους φράση είναι: «το χρήμα δεν έχει μυρωδιά» πράγμα που σημαίνει πως καμία ηθική και καμιά δεοντολογία δεν δύναται να φρενάρει τη δίψα τους για τον πλούτο. Ο άνθρωπος αυτός γεννήθηκε για να φτάσει ψηλά, για να κερδίζει. Ακόμα κι αν γεννηθεί φτωχός, θα πλουτίσει χωρίς αμφιβολία γιατί οι περιστάσεις θα τον οδηγήσουν στο κέρδος και την απόκτηση χρήματος. Περιζήτητος για το πρεστίζ του αλλά και μισητός σε όλους!
Είναι παράξενο αλλά σ’ αυτή τη μοίρα έχουν γεννηθεί οι περισσότεροι αργυραμοιβοί, κερδοσκόποι, τοκογλύφοι, και λωποδύτες (όλα αυτά εάν το ωροσκόπιο προσβάλλεται από κακές όψεις των πλανητών).
Εάν οι όψεις είναι καλές, το άτομο δεν θα πλουτίσει βέβαια με αρπαγές αλλά πάντα θα υπάρχει ένα «νεανικό αμάρτημα» που θα αντιβαίνει στο ήθος και τη νομιμότητα.

Μοίρα 12: Αμοιβαιότητα και συναίσθημα.
Εδώ τα συναισθήματα κλίνουν περισσότερο προς την φιλία παρά προς τον έρωτα. Άτομα αυτής της μοίρας, άνδρες και γυναίκες είναι και παραμένουν συνήθως εργένηδες και άγαμοι. Καταδεκτικοί, αγαπούν την γαλήνη, την ομόνοια, την αρμονία, αλλά και τη μοναχική ζωή. Συμπαθητικοί χαρακτήρες, ψάχνουν για φιλίες με ανθρώπους που τους μοιάζουν. Το μέλλον προδιαγράφεται ευχάριστο γι’ αυτούς που η μόνη τους στενοχώρια είναι μήπως και δεν συναντήσουν ποτέ την «αδελφή ψυχή» που ψάχνουν αιωνίως.

Μοίρα 13: Εγωιστική κυριαρχία.
Στρυφνός, γκρινιάρης, δύστροπος, ευερέθιστος, μίζερος, «τσαντίλας». Πάντα του αρέσει να παίρνει τα αγαθά του πλησίον του. Συνήθως κυνηγά πράγματα μάταια, άνευ αξίας, στρεψοδικεί και παραμορφώνει σκόπιμα την αλήθεια, αγενής και μικροπρεπής, συχνά μεταχειρίζεται βρώμικα κόλπα, δόλια και ύπουλα προκειμένου να αποκτήσει αυτό που επιθυμεί. Παραμελεί τις δουλειές του και τις αποτυχίες του τις φορτώνει διαρκώς στους άλλους. Βίαιος, επιθετικός, γνωστός για τους καβγάδες του. Σ’ αυτή τη μοίρα βρίσκεται το άστρο Menkab που είναι της φύσης Κρόνου-Άρη αλλά επίσης και ο δυσμενής και κακοποιός αστέρας Mâchoire de la Baleine (στις 13º20΄ της μοίρας). Υπό την επίδρασή του, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις αγρίων ζώων που προκαλούν πληγές, τραύματα, επικίνδυνες δαγκωματιές (ιός της λύσσας), ασθένειες, διάφορα δυστυχήματα, καταστροφές και απώλειες.
Όταν το ωροσκόπιο προσβάλλεται από άσχημες πλανητικές γωνίες, το άτομο εκδηλώνει μανιακή επιθυμία κατοχής. Εάν δηλαδή δεν αποκτήσει αυτό που θέλει τρελαίνεται από ζήλια και αντιδρά άσχημα. Ο γάμος του δεν θα κρατήσει καθώς η μοιχεία είναι η πρώτη του επιλογή και όχι ο διάλογος.
Εάν η Αφροδίτη βρίσκεται σ’ αυτή τη μοίρα, εάν το γενικό ωροσκόπιο έχει καλές όψεις και καθώς υπάρχει εκεί κι άλλος αστέρας, ο Almach (13º 15΄) που είναι της φύσης της Αφροδίτης, τότε το άτομο αναπτύσσει καλλιτεχνικά ταλέντα, τιμές, κοινωνική άνοδο, αποδοχή και εξύψωση.

Μοίρα 14: Ειρήνη, συνδιαλλαγή, συμβιβασμός, συμφιλίωση.
Μοίρα του αποκρυφισμού, της πνευματικής ανέλιξης, της μύησης. Εδώ γεννιούνται δυνατές προσωπικότητες, ή τουλάχιστον έτσι φαίνονται, αλλά σε κάθε περίπτωση, το διαλλακτικό τους πνεύμα βάζει τα πάντα σε τάξη. Η μοίρα προσφέρει γόητρο και κύρος στο άτομο το οποίο αποπνέει μια ηρεμία και ξέρει να καταπραΰνει και να καθησυχάζει τους γύρω του. Εξασκεί μεγάλη επιρροή στο περιβάλλον του και όλοι τον αντιμετωπίζουν με σεβασμό. Η ευθύτητα του χαρακτήρα του, κάνει τους άλλους να τον θεωρούν δίκαιο, αντικειμενικό και αμερόληπτο.

Μοίρα 15: Μυστήριο, χαρακτήρας, πεπρωμένο, διαίσθηση.
Σιωπηλός, σοβαρός, με σώμα βαρύ, γερό και ρωμαλέο. Από νωρίς δείχνει ενδιαφέρον για την μελέτη των θρησκειών, των ξένων πολιτισμών, των απόκρυφων επιστημών και των αρχαίων τεχνών. Διαισθητικός, μελετηρός, διψασμένος για έρευνα και γνώση σε όλους τους τομείς. Άτομα γεννημένα σ’ αυτή τη μοίρα, ξεχωρίζουν εύκολα από το γεγονός ότι παραμένουν ερμητικά κλεισμένα σε μια στοχαστική σιωπή και δείχνουν να απομονώνονται από τον εξωτερικό κόσμο. Έχει πολυάριθμους φίλους και θαυμαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: