ΑΚΟΥΩ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΙΩΠΩ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΑΡΩΛΟΓΟΣ.ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΩ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΥΤΑ ΕΚΕΙ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ ΜΟΥ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ URANIALAB ΠΑΠΑΚΙ GMAIL.COM .
4.1.09
Επιφανής ρώσος καθηγητής προβλέπει...το τέλος των ΗΠΑ
Ο 50χρονος Πανάριν δεν είνια μια τυχαία προσωπικότητα.Πρώην αναλυτής της KGB , είναι ο πρόεδρος της Διπλωματικής Ακαδημίας του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.Καλείται συχνά σε δεξιώσεις στο Κρεμλίνο, παραδίδει μαθήματα σε φοιτητές, εκδίδει βιβλία και εμφανίζεται συχνά στα ΜΜΕ ως ειδικός στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις.
Aλλά, η αστήριχτη του πρόβλεψη έρχεται να ενισχύσει την πάγια στάση του Κρεμλίνου έναντι της Ουάσιγκτον,καθώς όλα τα τελευταία χρόνια έχει επιρριφθεί στην αμερικανική πολιτική κάθε μεγάλο πρόβλημα στον κόσμο, από τις συγκρούσεις στη Μ.Ανατολή μέχρι την παγκόσμια οικονομική κρίση. Με την πρόβλεψή του, ο Πανάριν έρχεται να ενισχύσει την άποψη του κρεμλίνου πως η Ρωσία καταφέρνει να σταθεί στα πόδια της ως παγκόσμια υπερδύναμη, μετά μία περίοδο παρακμής στη δεκαετία του '90, εποχή που όλοι περίμεναν πως η αχανής αυτή χώρα θα διασπώταν υπό το βάρος της οικονομικής και πολιτικής χρεωκοπίας.
O κύριος Πανάριν, ένας ευγενικός κοντοκουρεμένος άνδρας, επιμένει πως δεν αντιπαθεί τους Αμερικανούς.Αλλά, προειδοποιεί πως το μέλλον τους θα είναι ζοφερό.
"Αυτή τη στιγμή, οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είνια μεγάλες" ,δηλώνει. "Κάποιοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν αυτήν την κατάσταση" προσθέτει. "Αν όμως θέλουμε να μιλήσουμε λογικά, τότε αυτό δεν είναι το καλύτερο σενάριο για τη Ρωσία."Αν και η Ρωσία θα αποκτούσε μεγαλύτερη δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο,τονίζει πως η οικονομία της θα υπέφερε, καθώς αυτή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το δολάριο και το εμπόριο με τις ΗΠΑ.
Ο κύριος Πανάριν αναμένει πως η μαζική μετανάστευση, η οικονομική κατάρρευση και η ηθική παρακμή θα φέρουν το ερχόμενο φθινόπωρο εμφύλιο πόλεμο και καταστροφή του δολαρίου.Προβλέπει ακόμη πως μέσα στο 2010 οι ΗΠΑ θα διαμελιστούν σε 6 κομμάτια, με την Αλάσκα να περιέρχεται και πάλι στον έλεγχο της Ρωσίας.
Εκτός από την αυξανόμενη προβολή του από τα ρωσικά ΜΜΕ,τα οποία τελούν υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του Κρεμλίνου, οι απόψεις του Πανάριν συζητιούνται έντνα από ειδικούς. Ακόμη, παρουσίασε τις απόψεις του σε στρογγυλή τράπεζα στο Υπ.Εξωτερικών. Οι σπουδαιότερες σχολές Διεθνών Σχέσεων τον έχουν φιλοξενήσει για διαλέξεις. Κατατη διάρκεια εμφάνισής του στο κκρατικό κανάλι Rossiya, το κνάλι προέβαλε εικόνες με άστεγους σε συσσίτιο σούπας στη Νέα Υόρκη, ενώ εκείνος ανέπτυσσε τις απόψεις του. Το ίδιο πρόγραμμα προβλήθηκε και στο αγγλόφωνο κρατικό κανάλι Russia Today.
Για το Βλαντιμίρ Πόζνερ,τηλεοπτικό σχολιαστή, οι προβλέψεις του Πανάριν που θυμίζουν σκηνές της Αποκάλυψης ανταποκρίνονται πλήρως στο αίσθημα αντιαμερικανισμού που κυριαρχεί στη σημερινή Ρωσία και που "είναι πολύ δυνατότερο από ό,τι στη Σοβετική Ένωση."
Ο ίδιος,όπως και άλλοι σχολιαστές, δε συμμερίζονται τις απόψεις του Πανάριν. "Οι σοβαροί άνθρωποι δεν αναπτύσσουν παλαβές απόψεις" λέει ο Σεργκέι Ρογκόφ, διευθυντής του κρατικου Ινστιτούτου Αμερικανικών και καναδικών Μελετών.Συμπληρώνει πως οι προβλέψεις του Πανάριν είναι εντελώς αβάσιμες.
Στο βιογραφικό του κυρίου Πανάριν, περιλαμβάνεται θητεία στην KGB και εμπειρία που θα ζήλευαν πολλοί Ρώσοι αξιωματούχοι. Το γραφείο του στο κέντρο της Μόσχας βρυθει από εθνική υπερηφάνεια, καθώς το κοσμούν σύμβολα της FSB, του διαδόχου της KGB, όπως και αγαλματίδια αετών, τοου συμβόλου της τσαρικής Ρωσίας.
Ο καθηγητής ξεκίνησε την καρι´ερα του στην KGB το 1976. Στη μετασοβιετική εποχή, ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Πολιτική Επιστήμη, μελέτησε την οικονομία των ΗΠΑ και εργάστηκε στη FAPSI, την τότε υπηρεσία εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας. Έκανε μελέτης για τον πρώην πρόεδρο Μπόρις Γιέλτσιν, τονίζοντας πως οι πληροφορίες που περιλαμβάνονταν σε αυτά κρίθηκαν ως “σημαντικές".
Το Σεπτέμβριο του 1998 παρακολούθησε συνέδριο στο Λινζ της Αυστρίας με θέμα τον πόλεμο της πληροφορίας, τη χρήση της πληροφορίας ως μέσο για να πληγεί κάποιος εχθρός. Ήταν εκεί που πρωτοπαρουσίασε την άποψή του πως η Αμερική θα καταρρεύσει ως το 2010, ενώπιον 400 συνέδρων.
"Θυμάμαι ακόμα την έκπληξη πολλών, όταν έδειξα πώς θα διαμελιζόταν η Αμερική,πατώντας το κουμπί ενός υπολογιστή" θυμάται. Όπως ίσως αναμενόταν,οι περισσότεροι τον αντιμετώπισαν με σκεπτικότητα.Αλλά, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, ήταν πολλλοί εκείνοι που του ζήτησαν αντίγραφο του χάρτη της διαμελισμένης Αμερικής μετά το τέλος της διάλεξής του.
Ο Πανάριν λέει πως προβλέψεις του βασίζονται σε στοιχεία αναλυτών της FAPSI.Σύμφωνα με αυτά, προβλήματα στην οικονομία, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τη δημογραφία θα επιφέρουν πολιτική και κοικωνική κρίση στις ΗΠΑ. Όταν η κατάσταση δυσκολέψει πολύ, οι πιο εύπορες πολιτείες θα κατακρατήσουν τις ενισχύσεις της ομοσπονδιακ´ης κυβέρνησης και θα αποσκιρτήσουν από τις ΗΠΑ.Η κοινωνική αναταραχή θα μεγαλώσει και θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος.Εκείνη τη στιγμή θα επέμβουν ξένες δυνάμεις και οι ΗΠΑ θα διαμελιστούν με βάση την εθνική προέλευση
Έτσι, στην Καλιφόρνια θα σχηματιστεί αυτό που εκείνος αποκαλεί "Δημοκρατία της Καλιφόρνια", ως τμήμα της Κίνας ή ως κράτος υπό στενή κινεζική επιρροή.Το Τέξας θα είναι η καρδιά της "Δημοκρατίας του Τέξας", την οποία θα αποτελούν πολιτείες που θα προσαρτηθούν στο Μεξικό ή θα βρεθούν στη σφαίρα της μεξικανικής επιρροής. Η πόλη της Ουάσιγκτον και η Νέα Υόρκη θα γίνουν κομμάτια της "Ατλαντικής Αμερικής", η οποία ίσως γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Ο Καναδάς θα αρπάξει κάποια από τα βόρεια κράτη, τα οποία θα συγκροτήσουν την"Κεντρική Βορειοαμερικανική Δημοκρατία".Για τη Χαβάη,, πιστεύει πως θα γίνει προτεκτοράτο της Ιαπωνίας ή της Κίνας, ενώ η Αλάσκα θα περιέλθει στη Ρωσία.
"Είναι λογικό να ζητήσει η Ρωσία την Αλάσκα, αφού αυτή αποτελούσε κομμάτι της Ρωσικής Αυτοκρατορίας." Το γραφείο του κοσμεί φωτογραφία δορυφόρου με το Βερίγγειο Πορθμό ππου χωρίζει σαν λεπτή κλωστή την Αμερική από την Αλάσκα. "
Το ενδιαφέρον για τη θεωρία του ξαναζωντάνεψε όταν δημοσιεύθηκε το Δεκέμβρη άρθρο του στην Ισβέστια. Σε αυτό, επανεπιβεβαίωσε τη θεωρία του, αποκάλεσε το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ “επιχείρηση πυραμίδα” και προέβλεψε πως η Κίνα και η Ρωσία θα γίνουν οι μεγάλες δυνάμεις του χρηματοπιστωτικού τομέα, παραγκωνίζοντας την Αμερική.
Για την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, γράφει πως όσο και αν οι Αμερικανοί ελπίζουν πως θα κάνει ένα θαύμα, είναι πολύ απίθανο να πετύχει κάτι τέτοιο.
Στο άρθρο του, αναφέρθηκε ακόμη και στην αντίδραση του Λευκού Οίκου στις προβλέψεις του. "Αρνούυμαι να σχολιάσω", είχε δηλώσει η Ντάνα Περίνο, εκπρόσωπος τύπου του προέδρου Μπους, ξεσπώντας σε γέλιο.Για τον Πανάριν, αυτή η αντίδραση της κυρίας Περίνο είναι τεράστιας σημασίας. "Ο τρόπος που άρθρωσε την απάντησή της έχει μεγάλη σημασία",γράφει .
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου