28.12.08

Οι σαλτιμπάγκοι της Mayo school of Pseftology

Μια εντελώς τυχαία μικρή ερεύνα που έκανα πρόσφατα σχετικά με το πόσοι από αυτούς που δηλώνουν ότι έχουν μια άρτια αστρολογική εκπαίδευση και σαν απόδειξη φέρουν τον τίτλο του απόφοιτου γνωστών αστρολογικών σχολών του εξωτερικού και συγκεκριμένα της Mayo, έφερε εκπλήξεις στην επιφάνεια. Κανένα από τα επτά άτομα, τα οποία σε διαφημίσεις τους σε περιοδικά και fora, που ισχυρίζονταν ότι ήταν απόφοιτοι της συγκεκριμένης σχολής, κατείχε το δίπλωμα. Μερικοί είχαν το θράσος να εμφανιστούν μόνο στα προκαταρκτικά μαθήματα της σχολής, παρ όλα αυτά διαφημίζονται ως κάτοχοι του διπλώματος. Και το ερώτημα είναι αν η λυπηρή αυτή πραγματικότητα διαμορφώθηκε μέσω ενός κοινωνικού κατεστημένου που θέλει τον αστρολόγο να φέρει τρανταχτά διπλώματα ως απόδειξη των γνώσεων του η αν ο ίδιος ο αστρολόγος διαμόρφωσε αυτή την άθλια πραγματικότητα. Και αν είναι έτσι, τότε γιατί οι συγκεκριμένοι δεν φρόντισαν να το αποκτήσουν, αφού το έχουν καημό να το κοτσάρουν δίπλα στο όνομα τους, αλλά προτιμούν, μερικοί δεκαετίες ολόκληρες, να εξαπατούν το ελληνικό κοινό. Όπως και ναχει όμως, μια νέα πραγματικότητα διαγράφεται σιγά αλλά σταθερά, θα επικρατήσουν αυτοί που έχουν να δώσουν νέα πράγματα και όχι χιλιοειπωμένες βαριεμαι-μεχρι-αυτοκτονιας-προβλεψεις και ο χώρος για τους μέτριους θα στενέψει απειλητικά.











11 σχόλια:

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Τα γνωστα σουργελα εχουν μαμουιδες πτυχια απο καποιον τυπο που πουλουσε πτυχια το 1985 στην πλατεια Βικτωριας μονο 50000 παλιες δραχμουλες.

_ είπε...

Συμφωνώ με την κριτική και πράγματι για γέλια είναι όλοι αυτοί. Κυρίως η αγία τριάδα της Αστρολογίας...να μην λέμε ονόματα όλοι τους ξέρουν. Δεν συμφωνώ βέβαια με την αισιοδοξία σου ότι μια νέα πραγματικότητα διαγράφεται αργά αλλά σταθερά. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αν μιλάμε για την τηλεόραση βέβαια, γιατί εκ των πραγμάτων, η τηλεόραση καταπίνει την προσωπικότητα, όχι μόνο τον δέκτη (τηλεθεατή), αλλά και τον πομπό (παρουσιαστή). Τα ίδια περίπου θα συνέβαιναν οποιοσδήποτε Αστρολόγος κι αν ήταν στη θέση τους. Τις καλύτερες προθέσεις να είχε και την πιο υψηλή παιδεία, θα γινόταν ένας ακόμα clown στο βωμό της τηλεθέασης.

Ανώνυμος είπε...

Ποιον εννοείτε?
Αυτόν που έχει την περίφημη σχολή μαιμού cosmic patterns?
Εχουμε γεμίζει με σαβούρες και απάτες και το θέμα είναι πολύ μεγάλο και σοβαρό.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ανώνυμα σχόλια δέχεστε σήμερα ;
Μαιμούδες δεν ξέρω αν είναι τα πτυχία όλων αυτών, για μερικών διάσημων την αχαριστία όμως δεν έχω αμφιβολία. Ξεχνάνε την προσφορά των άσημων πολύ εύκολα...

Ανώνυμος είπε...

Μα, Δημητρη, το κραξιμο δεν εχει να κανει επειδη καποιοι εμφανιζονται σε εκπομπες, φανταζομαι αν ο καθενασ μασ ειχε την ευκαιρια η το μεσο θα το εκανε. Εχει να κανει ΜΟΝΟ με το οτι ψευδονται ασυστολα και καταφευγουν στην απατη, διαφημιζοντας κατι το οποιο δεν κατεχουν. Ειναι ακριβως το ιδιο με εναν δικηγορο η εναν γιατρο, που ενω διεκοψε τισ σπουδες, ισχυριζεται οτι τελειωσε το Γεηλ, το Χαρβαρντ η το Πανεπηστημιο Αθηνων, οντας κατοχος του διπλωματος. Η απατη εγκειται στην λεξη τελειωσε και διπλωμα! Οι γνωσεις, αν εχει η δεν εχει, ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Fanny-Banny μην αναφερεις διπλωμα και ιατρικη γιατι θα γινεις κακια με εναν και μοναδικο.....

Ανώνυμος είπε...

Ουρανιτσα, με ποιον καλε?

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια οκ τι να λεμε τωρα. Τα παντα ολα γινονται σε αυτη την χωρα. Οσο δεν γινονται πιστοποιημενες εξετασεις αυτο θα υφισταται. Αλλη θα λεει την ελλαδα πως ειναι Ταυρος και αλλος πως ειναι Αιγοκερως!!!

Ραδαμανθυς

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Fanny-Banny αστο καλυτερα γαιτι κυκλοφορουν και μαγια.....

Ανώνυμος είπε...

παιδια "θα σας στειλω τα μαγια με courier"ο τιτλος ενος βιβλιο δωρου απο την εφημεριδα, κοσμο του Επενδυτη. και απο οτι με πληροφορισε η Οφιουχος, ηταν διαφορετικο βιβλιο σε καθε παγκο. και απο εκει που το πηρα δεν δεν υπηρχε αλλο. το λεει δεν περιγραφεται. η καλυτερη σχολη σχολη για απατεωνες μαγους και μεντιουμ, το τι λεει ειναι αλλο πραγμα. μεχρ και νομικες συνταγες, διννει ο συγραφεας, που ανακατευει πολλα, δημοσιευμενα σε εφημεριδες, γεγονοτα και περιοχες εντος ης αττικης οπου εχουν εξοχικη κατοικιαμ καποια μεντιουμ. Κ αι βεβαια, το πρωταγβνιστικο στορυ, γινεται που αλλου στην Βορειο Ελλαδα, και τα πιο σημαντικα γεγονοτα, που αλλου στην Θεσσαλονικη!

Ανώνυμος είπε...

John, δεν κανεις και μια αποστολη για εξωτερικο? ποιος ειναι ο συγγραφεας? Να τονισω εδω οτι το σχετικο αρθρο ΔΕΝ αναφερεται στην κ. Μπηλιου, την οποια εγω τουλαχιστον δεν εχω ακουσει ποτε να ισχυριζεται οτι περασε απο τη Μαyo. Τωρα οποιος γνωριζει περισσοτερα, ας πει. Αναφερεται ΜΟΝΟ σε αυτους που ισχυριζονται κατοχοι διπλωματων της συγκεκριμενης σχολης αλλα δεν ειναι.