7.11.08

Πολιτική αστρολογία-Ομπάμα: γνήσιος ηγέτης ή εικονική πραγματικότητα;


Ο Ομπάμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει κλέψει εντυπώσεις και συμπάθειες εντός και εκτός Αμερικής. Ειδικά εμείς οι Έλληνες ευελπιστούμε να βρούμε στο πρόσωπό του έναν άνθρωπο που θα λύσει όλα τα προβλήματα που έχουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλα αυτά όμως είναι ευσεβείς πόθοι και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Όταν είσαι πλανητάρχης υπακούς πάντα στους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς, οι οποίοι τις περισσότερες φορές έχουν βάθος χρόνου. Τα παιχνίδια εξουσίας δεν είναι ευχολόγια αλλά συμφέροντα, πίσω από τα οποία κρύβονται τρισεκατομμύρια δολαρίων που διαχειρίζονται διάφορα λόμπι και πολυεθνικές. Αν και δύσκολο, όπως θα αντιλαμβάνεστε, εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια αστρογεωπολιτική ανάλυση του χάρτη του Ομπάμα με τη μέθοδο της αστροχαρτογραφίας, πνευματικό «παιδί» του Αμερικανού αστρολόγου Jim Lewis.

Οι περιοχές γύρω από την Κασπία Θάλασσα μέχρι τη Σαουδική Αραβία περικλείονται από τις αστρογεωπολιτικές γραμμές Κρόνου-Άρη και Ποσειδώνα-Άρη. Αυτές οι περιοχές μάς δείχνουν πολέμους στη διάρκεια των οποίων θα εμπλακούν και μυστικές υπηρεσίες διαφόρων κρατών.

Ας αναλύσουμε όμως πρώτα τις περιοχές από τις οποίες περνά ο Άρης του Ομπάμα. Σύμφωνα με μια μελέτη του Jim Lewis, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «American Astrologer» το 1978, ο Άρης όλων των Αμερικανών πρόεδρων, από τον Τρούμαν μέχρι σήμερα, δείχνει τις περιοχές του πλανήτη με τις οποίες οι ΗΠΑ είχαν ή θα έχουν μια στρατιωτική εμπλοκή. Ο Άρης του Ομπάμα, λοιπόν, περνά από το Ιράν και τη Ρωσία. Και οι δύο αυτές περιοχές θα σημειώσουν έντονη κινητικότητα. Το Ιράν, βέβαια, συνδέεται με τη Ρωσία με την απόκτηση του πυραυλικού συστήματος S-300, που είναι ο φόβος και ο τρόμος των αμερικανικού Πεντάγωνου, μια και δεν το πιάνει καμία δυτική τεχνολογία ανίχνευσης. Βέβαια την κατάσταση μπορεί να σώσει η διέλευση της Αφροδίτης από το Ιράκ, έτσι ώστε οι όποιες διαφωνίες (δες πυρηνικό πρόγραμμα) να λυθούν, στο μέτρο του δυνατού, σε διπλωματικό επίπεδο. Σε περίπτωση ωστόσο ένοπλης σύρραξης, αυτή θα είναι μικρής διάρκειας. Τα λάθη του Ιράκ μάλλον είναι παρελθόν.

Στα Βαλκάνια, τώρα, έχουμε τη διέλευση του Πλούτωνα από Ελλάδα, Αλβανία, Κόσοβο και Σκόπια. Αυτή η διέλευση αποτελεί μια ένδειξη ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση της περιοχής, δεν χωρεί όμως καμία αμφιβολία πως κάποιοι θα μείνουν δυσαρεστημένοι. Βέβαια κανείς δεν μπορεί μετά βεβαιότητας να έχει τον τελευταίο λόγο με τον Πλούτωνα, αλλά είναι ένα σημείο που σε συνδυασμό με τις ελάσσονες αστρογεωπολιτικές γραμμές Πλούτωνα-Σελήνης μπορεί κάποιος να είναι κάπως αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα. Με την ίδια φιλοσοφία αντιμετωπίζεται και το Κυπριακό.

Όσον αφορά την Τουρκία, έχουμε διέλευση της Σελήνης στο μεσουράνημα, που δείχνει μια φιλική αντιμετώπισή της από τον Ομπάμα, αλλά με κάποια όμως καχυποψία. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε και τον Άρη, που δεν κάνει και τόσο φιλικό το μεσουράνημα, αλλά και την αρνητική στάση της Τουρκίας στον πόλεμο με το Ιράκ, που δεν επέτρεψε την ελεύθερη διέλευση των αμερικανικών στρατευμάτων - κάτι που οι Αμερικανοί στρατηγοί δεν το ξεχνούν. Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι από τον Τρούμαν και μετά κάποιοι πλανήτες περνούν από την Τουρκία, η οποία έχει θετική σε σχέση με την Ελλάδα αντιμετώπιση από τους Αμερικανούς προέδρους. Και αυτό βέβαια η Τουρκία το οφείλει στην τεράστια έκτασή της, μια και όλο και κάποιος πλανήτης διελαύνει πάνω από αυτήν, ενώ η Ελλάδα με τη μικρή της έκταση είναι δύσκολο να έχει πάντα κάποιον διελαύνοντα πλανήτη που θα άλλαζε υπέρ της ίσως κάποια δεδομένα.

Η Μέση Ανατολή περικλείεται από τις αστρογεωπολιτικές γραμμές Σελήνης και Άρη. Δηλαδή οι εχθροπραξίες δεν θα σταματήσουν και ο πατριωτισμός ορισμένων κρατών θα είναι δυστυχώς η έκφραση του Άρη, είτε με πολέμους είτε με βίαιες αντιδράσεις μικρής διάρκειας, αλλά και υπό την πίεση της Σελήνης, που θέλει εκδίκηση. Έτσι ο φαύλος κύκλος του αίματος μάλλον δεν κλείνει, αλλά επεκτείνεται. Και στην επέκτασή του αυτή αξιοσημείωτος είναι και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Αιγύπτου στα δρώμενα της Μέσης Ανατολής.

Όσο για την Ασία, έχουμε τη διέλευση του Ήλιου πάνω από την Κίνα. Αυτό σημαίνει ότι οι σχέσεις των δύο χωρών μπαίνουν σε έναν νέο κύκλο συνεργασιών και βοήθειας, καθώς η πολιτική που θα ακολουθήσει ο Ομπάμα θα έχει θετικό αντίκτυπο στο τεράστιο έλλειμμα των τρεχουσών συναλλαγών με την Κίνα. Η πολιτική του για την Κίνα μάλλον θα εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες που υπάρχουν στη χώρα, οι οποίες δεν αποκλείεται να την οδηγήσουν σε μια κρίσιμη καμπή για την ιστορία της.

Ας δούμε, όμως, και τι θα κάνει ο Ομπάμα στο εσωτερικό της χώρας του. Η διέλευση του Ουρανού και της Σελήνης από την πρωτεύουσα της Αμερικής δείχνει ένα πρόεδρο που θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον μέσο Αμερικανό. Το γεγονός ότι ο Δίας και ο Κρόνος περνούν από τις κεντρικές πολιτείες της Αμερικής καταδεικνύει ότι σε αυτές τις πολιτείες θα εφαρμόσει αρχικά το πρόγραμμά του, το οποίο αν πετύχει εκεί, θα κερδίσει σε εμπιστοσύνη και σε δημοφιλία και τις υπόλοιπες πολιτείες. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτές τις πολιτείες ο υποψήφιος πρόεδρος απολαμβάνει και τη μεγαλύτερη δημοτικότητα, γεγονός καθόλου τυχαίο σύμφωνα και με τους κανόνες της αστροχαρτογραφίας. Υπομονή, λοιπόν, μέχρι τις αμερικανικές εκλογές, για να δούμε και τα αποτελέσματα, τα οποία σίγουρα θα σχολιάσουμε από αυτήν εδώ τη στήλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: