ΑΚΟΥΩ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΙΩΠΩ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΑΡΩΛΟΓΟΣ.ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΩ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΥΤΑ ΕΚΕΙ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ ΜΟΥ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ URANIALAB ΠΑΠΑΚΙ GMAIL.COM .
10.10.08
Jean Marie Gustave Le Clezio - Ο νέος Νομπελίστας Κριός και Υδροχοός
Στον Ζαν-Μαρί Γκουστάβ Λε Κλεζιό το βραβείο Νόμπελ.
Εκτοπίζοντας τρανταχτά ονόματα που θεωρούνταν φαβορί για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, όπως Ροθ, Κούντερα και Μουρακάμι, o Ζαν-Μαρί Λε Κλεζιό είναι ο φετινός νικητής της μεγαλύτερης λογοτεχνικής διάκρισης στον κόσμο.
Πρόκειται για συγγραφέα με μεγάλο έργο και σίγουρα ένα από τα χρυσά ονόματα της γαλλικής μυθιστοριογραφίας. Ως μεγάλος ταξιδευτής, τα βιβλία του Κλεζιό αναφέρονται στις πολυπολιτισμικές συνθήκες και στις μαγικές εικόνες απ’ όλο τον κόσμο που φώτισαν το έργο του. Εχει γράψει σχεδόν τα πάντα - από νουβέλες μέχρι μυθιστορήματα, δοκίμια, εθνολογικά βιβλία.
Ανήκει σε εκείνη τη σχολή των θεωρητικών μετά τον Μάη του ’68 που προσπάθησαν να συναρμόσουν τα διαφορετικά επίπεδα σκέψης και τα διαφορετικά πεδία σε ένα διαφορετικό, ανατρεπτικό σύνολο. Μαζί με τους συνοδοιπόρους του Ζιλ Ντελέζ και Μισέλ Φουκώ (οι οποίοι, ωστόσο, έφυγαν νωρίς) ο βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας θεωρείται ως ένας από τους τελευταίους θιασώτες της ριζοσπαστικής γαλλικής σκέψης. Και σίγουρα εκείνος που κατάφερε ύστερα από 23 ολόκληρα χρόνια να φέρει το Νόμπελ Λογοτεχνίας στη χώρα του.
Της Τίνας Μανδηλαρά (Πρώτο Θέμα.
Κριός με ωροσκόπο Υδροχόο και Σελήνη στους Διδύμους, ριζοσπαστικός, πνευματώδης και ανθρωπιστής, αποτύπωσε τις ευαισθησίες του στο χαρτί αριστοτεχνικά, με τον Ουρανό στον 3ο οίκο.
Η Σύνοδος Ηλιου - Δία συνέβαλε στην αναγνώριση που ήρθε δικαίως.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
www.arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον
που απαγορευθηκε στην ελλαδα λογω της αισθησιακοτητας του και των ποιητικων καινοτομιων που εφερε στη νεοελληνικη λογοτεχνια
Δημοσίευση σχολίου