27.8.08

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ-6

΄Ηλιος-Κρόνος

Ψυχολογικές δομές

΄Ηλιος: αισθητήρια όργανα (σώμα)διαδικασία προσδιορισμού ταυτότητας,πατέρας (φιγούρα εξουσίας) εγώ

Κρόνος: Σιγουριά, ασφάλεια. Δευτερεύουσα διαδικασίά:ρεαλιστικές αρχές, υπερ εγώ συνείδηση-τιμωρία, διαδικασία ταξινόμισης (προτεραιότητες) κατανομώ χρόνου. Καλά προσαρμοσμένη προσωπικότητα

Διαδικασία ανάπτυξης

Παιδική ηλικία: Πιστός και αφοσιωμένος στην πατρική φιγούρα υπακούει στην τιμωρία που του επιβάλλεται από την φιγούρα εξουσίας από το φόβο της εγκατάλειψης και γι΄αυτό διαμορφώνει ισχυρή σύνείδηση και σύστημα αξιών. Ο νέος μαθαίνει ότι η (σιγουριά) ασφάλεια ταυτίζεται με τον χρόνο που ξοδεύεται με τους άλλους όταν τον χρειάζονται.

Ενηλικίωση: Τώρα ελεγχόμενος και πειθαρχιμένος ο ενήλικος αισθάνεται ασφαλής.

΄Εχει και σακεί συνεχή εξουσία. Μαθαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να μη βιάζεται (εξάσκηση) για να τελειοποιήσει τις δυνατότητες του για ολοκλήρωση,λύνει τα προβλήματα του με υπομονή και αποφαστιστικότητα. (επιμονή).

Εκδηλώσεις συμπεριφοράς

1. Προνοητικός, τίμιος, με καλούς τρόπους

2. Υψηλό επίπεδο ηθικών αξιών

3. Αυτοπειθαρχία και υπεύθυνος απέναντι στους άλλους

4. Παραγωγικός, ακριβής και αποτελεσματικός στη δουλειά του


Πιθανά προβλήματα προσωπικότητας

Διαδικασία ανάπτυξης

Παιδική ηλικία:Υποφέρονται από ένα πατέρα υπερβολικά περιοριστικό το παιδί αρχίζει να φοβάται την αντεκδίκηση. Αισθάνεται ότι δεν αξίζει τίποτα και ποτέ δεν έχει το συναίσθημα ότι είναι επαρκής. Γι΄αυτο η εξουσία ταυτίζεται με την απόρριψη, την ενοχή και την υποχώρηση.

Ενηλικίωση: Οι απαγορεύσεις και οι στερήσεις κάνουν το άτομο να αισθάνεται ότι δεν αξίζει αντααμοιβή και το φορτώνουν ενοχές. Η απόκτηση των αγαθών που επιθυμεί σημαίνει για το άτομο ότι πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια, στρέφεται στην σκληρή δουλειά και σπαταλά υπερβολικό χρόνο. Γίνεται απαισιόδοξος, μοιρολάτρης φοβάται να σπάσει τη ρουτίνα, απογοητεύεται, γίνεται άκαμπτος και μοιραία παρατείται.

Εκδηλώσεις συμπεριφοράς

1. Δυσαρεστημένος, νευρικός απέναντι στη αλλαγεί, φοβάται το μέλλον.

2. Αισθάνεται ότι δεν έχει αρκετά προσόντα και δεν αξίζει

3. Ανίκανος να αναπτύξει πρωτοβουλία, βρίσκει δικαιολογίες, αναβάλλει και γίνεται τεμπέλης

4. ΄Εχει περίεργες ιδέες σε λάθος χρόνο, υποφέρει από συνεχείς κρίσης που ξεπερνούν τον έλεγχο του. Πάντα προσπαθεί να ανταπεξέλθει και συναντώνται δυσκολίες στην έκφραση βιώνει απογοητεύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: