26.7.08

Η συμβολη της Αστρολογιας στο Ακαθαριστο Εθνικο Προιον

Στο περιοδικο Εικονες,ενθετο του Κυριακατικου ΕΘΝΟΣ,20-7-2008,δημοσιευτηκε μια ερευνα για την Αστρολογια.Ο Αρης Μυλωνας,αντιπροεδρος της Ελληνικης Αστρονομικης Ενωσης δηλωσε ότι το κρατος πρεπει να απογορευσει τους αστρολογους-μεντιουμ-χαρτορικτες-ταρατολογους κλπ.Εμεις συμφωνουμε αλλα ας δουμε το προιον που πουλανε τι φερνει στα ταμεια του κρατους.Μια ερευνα πριν δυο χρονια εδειξε ότι στην Ελλαδα υπαρχουν 15000 αστρολογοι-μεντιουμ κλπ.Ας υποθεσουμε ότι κάθε ενας από αυτους εχει 4 επισκεψεις ημηρεσιως,τοτε εχουμε 60.000 επισκεψεις.Αν κάθε επισκεψη χρεωνεται 50 ευρω τοτε αλλαζουν χερια 3.000.000 ευρωπουλα.Αν δουλευουν 300 μερες τον χρονο τοτε ο ετησιως τζιρος είναι 900.000.000.Τα ποσα που αναφερουμε είναι τα νομιμα που δηλωνουν στην εφορια.Η φορολογια για τους αστρολογους είναι 45%,το οποιο σημαινει ότι 400.000.000 μπαινουν στα κρατικα ταμεια από την Αστρολογια.Βεβαια τα ανωτερω είναι μια υποθεση εργασιας,γιατι επισημα στοιχεια δεν υπαρχουν.

Βεβαια αν καποιοι ηθελαν να καταργηθουν οι αστρολογοι,θα μπορουσαν να ελθουν σε επαφη με δημοσιογραφους και με την πλυση εγκεφαλου που θα εκαναν ηταν θεμα χρονου να πετυχουν τον σκοπο τους.Το ερωτημα είναι γιατι δεν το κανουν.Μα είναι απλα μαθηματικα και πολλα τα χρηματα που κερδιζουν οι δημοσιογραφοι από την Αστρολογια.Και εξηγουμε.Με τελευαιτα στοιχεια η δαπανη για διαφημηση Αστρολογικων υπηρεσιων στον εντυπο τυπο είναι 10.000.000 ευρω.Απο τα χρηματα αυτά ένα 20%,το περιφημο αγγελιοσημο,πηγαινει στα ταμεια των δημοσιογραφων.Και τα 2.000.000 ευρωπουλα από αστρολογους είναι μια καλη ενεση για τα ταμεια συνταξεως ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.Ετσι παιζεται το παιγχιδι και ολοι τρωνε από την πιτα Αστρολογοι-μεντιουμ κλπ.

Κανω μια προταση προς καθηγηταδες Οικονομικων Σχολων.Για δωστε μια διπλωματικη εργασια για να ερευνησει ολο το ανωτερω κυκλωμα και σιγουρα θα μεινετε με το στομα ανοικτο,από την οικονομια του χωρου αυτου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπολόγισε και τους τζίρους των 090, γιατί το συντριπτικό ποσοστό των διαφημιστικών σελίδων των αστρολογικών περιοδικών αφορά τέτοιες υπηρεσίες. Αν το κόστος προβολής των υπηρεσιών αυτών πλησιάζει τα 10.000.000, το λογικό είναι να υπάρχουν τουλάχιστον περισσότερα έσοδα, διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να διαφημιστούν. Από αυτά ο ΟΤΕ, ως ο κεντρικός πάροχος ΟΛΩΝ των εταιρειών τηλεηχοπληροφόρησης, εισπράττει πάνω από 30%. Το επίσημο κράτος δε, εισπράττει το 19% του Φ.Π.Α.
Έχουμε δλδ, πέρα από τους φόρους εισοδήματος, έσοδο για το κράτος και τον ευρύτερό του τομέα περισσότερο από 7.000.000 μόνο από τον κύκλο της διαφήμισης και των παρεχόμενων υπηρεσιών από αυτήν. Δεν είναι και άσχημα...
Δ. Μ.