21.7.08

ΖΩΗ ΚΑΙ ΖΩΔΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μεγάλο Αφιέρωμα στις Εκλείψεις του Αυγούστου
Έρευνα:
Για πρώτη φορά στα ελληνικά αστρολογικά δεδομένα, θα προσπαθήσουμε, στηριζόμενοι στην πτολεμαϊκή έρευνα από την Τετράβιβλο, που αφορά τις εκλείψεις, να υποδείξουμε γεγονότα τα οποία μπορούν να διαδραματιστούν στις χώρες που πλήττονται, βασικά, από την έκλειψη. Θα συμπεριλάβουμε αποσπάσματα από το 2ο βιβλίο της Τετραβίβλου του Πτολεμαίου, η οποία κυκλοφορεί μεταφρασμένη από τις εκδόσεις «Ηλίανθος», ώστε να γίνουν κατανοητές ορισμένες απόψεις σχετικές με τη διερεύνηση. Τα πτολεμαϊκά αποσπάσματα είναι σε πλάγια γραφή.
4.Μέθοδος για να γίνονται Ιδιαίτερες Προβλέψεις.

Ύστερα από αυτή την εισαγωγική εξέταση θα ήταν η επόμενη δουλειά ν’ασχοληθούμε σύντομα με τη διαδικασία των προβλέψεων, ….
Η πρώτη και πιο ισχυρή αιτία τέτοιων γεγονότων βρίσκεται στις συνόδους του Ήλιου και της Σελήνης κατά την έκλειψη και τις κινήσεις των αστέρων εκείνη την ώρα. Από την ίδια την πρόβλεψη, ένα μέρος είναι τοπικό•
Α) Σ’αυτό το μέρος πρέπει να προβλέψουμε για ποιες χώρες ή πόλεις υπάρχει σημασία στις διάφορες εκλείψεις.
Β) Μία άλλη κατηγορία της πρόβλεψης είναι χρονολογική• εκεί η ανάγκη θα είναι να προβλέψουμε το χρόνο των οιωνών και τη διάρκειά τους.
Γ) Ένα μέρος επίσης είναι γενικό• μέσα απ’αυτό πρέπει να καταλάβουμε με ποιες τάξεις θα έχει σχέση το γεγονός.
Και
Δ) τέλος υπάρχει η ειδική πλευρά, από την οποία θα διακρίνουμε την ποιότητα του ίδιου του γεγονότος...
Από την Ευγενία Σούρδη

Σκάνδαλα και Αποκαλύψεις...
Ο Αύγουστος μας κάνει ποδαρικό με μια ολική έκλειψη Ηλίου και μας προϊδεάζει για το τι πρόκειται να συμβεί σε κοσμικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο...

Επιρροή των εκλείψεων σε παγκόσμιο επίπεδο
Η ολική έκλειψη Ηλίου πραγματοποιείται την 1/8 στις 13.21 ώρα Ελλάδας στις 9ο 32΄ του Λέοντα. Είναι ορατή σε Καναδά, Σιβηρία, Κίνα, Γροιλανδία και Μογγολία. Όπως συμβαίνει με κάθε Νέα Σελήνη σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο γεγονότων που θα είναι πιο έντονα λόγω του ότι δεν πρόκειται για μια απλή Νέα Σελήνη αλλά για μια Ολική Έκλειψη Ηλίου!
Παρ’ όλο που μιλάμε για νέο κύκλο γεγονότων, στην πραγματικότητα πρόκειται για γεγονότα που ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα με τον Ήλιο, τον Ερμή και την Αφροδίτη στον Λέοντα και θα αποκορυφωθούν με την έκλειψη. Μερικά από τα θέματα που υπάγονται στην δικαιοδοσία του Λέοντα είναι οι αισθηματικές σχέσεις, τα χόμπι, οι διασκεδάσεις και οι διακοπές, τα παιδιά, ο αθλητισμός και η εκπαίδευση.
Στον χάρτη της έκλειψης σχηματίζεται αντίθεση Άρη-Ουρανού, μια όψη που έχει συνδεθεί με απρόβλεπτες και βίαιες καταστάσεις, με αεροπορικά – κυρίως – ατυχήματα αλλά και με επαναστάσεις και εξεγέρσεις. Η Αφροδίτη στον χάρτη της έκλειψης σχηματίζει αντίθεση με τον Ποσειδώνα και τρίγωνο με τον Πλούτωνα. Τόσο ο Πλούτωνας όσο και η Αφροδίτη σχετίζονται με τα οικονομικά, τις επενδύσεις και τα περιουσιακά στοιχεία. Η αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα αφορά κάποια οικονομικά ή ερωτικά σκάνδαλα που όμως θα βγουν στο φως καθώς η Αφροδίτη σχηματίζει τρίγωνο με τον Πλούτωνα...
[
Επιρροή των εκλείψεων στα ηλιακά ζώδια
Κριός
1/8. Ίσως είναι καιρός να καθίσετε να σκεφτείτε όσα σας προβληματίζουν στην συναισθηματική σας ζωή, να καταστρώσετε τα σχέδια για το μέλλον σας και να μην αδρανοποιείστε. Αν έχετε αποκτήσει ήδη μια δέσμευση με ένα πρόσωπο...
από την Ρένα Μεντάκη


12ος Οίκος
Μυστικά – αυτοθυσία – ανιδιοτελής αγάπη.
Ο δωδέκατος οίκος είναι ο οίκος του μυστηρίου, αντιπροσωπεύει όλα όσα είναι μυστικά ή ιερά. Ονομάζεται και «οίκος αυτοκαταστροφής» προκαλώντας τον φόβο και την ανησυχία. Για πολλούς είναι ο πιο σκοτεινός, θολός αρνητικός και επικίνδυνος οίκος του ωροσκοπίου……..
…….Τα κύματα αφρίζουν και πετούν με δύναμη το αλμυρό νερό στον αέρα σε αμέτρητες σταγόνες. Ρουφούν διψασμένα τον Ήλιο και μετά, λες χορτασμένες από φως, αστράφτουν στα χρώματα της Ίριδας.
Εμείς μαγεμένοι και θαμπωμένοι, βλέπουμε τον κόσμο μέσα από ένα πέπλο. Κάπως έτσι είναι η ατμόσφαιρα του δωδέκατου οίκου. Χρώματα, ήχοι, ρευστότητα, διάθλαση, ασάφεια. Η βαρύτητα χάνει την δύναμή της και ξεφεύγουμε σε άλλους κόσμους, αόρατους, ονειρικούς, εξωπραγματικούς, άλλων διαστάσεων. Σε ένα Σύμπαν ακατανόητο από τον συνηθισμένο νου, που ερμηνεύει τα πάντα με την λογική σκέψη.
Εκεί υπάρχει άλλος κώδικας επικοινωνίας, μιλούν μια άλλη γλώσσα, την γλώσσα του συναισθήματος, των συμβόλων, των χρωμάτων, της μουσικής. Η ψυχολογία ονομάζει αυτόν τον κόσμο «συλλογικό ασυνείδητο» αλλά από την αυγή της ανθρωπότητας ήταν γνωστός σαν Παγκόσμια Ψυχή και Μεγάλη Μητέρα του Σύμπαντος…..
Από την Σταυρούλα Εξάρχου



Τρίγωνο Δία και Κρόνου στα ζώδια της Γης

Μία νότα αισιοδοξίας σε καιρούς χαλεπούς.
Σε μία δύσκολη εποχή, με πολλά προβλήματα σε όλους τους τομείς, αλλά ειδικά στην οικονομία και την καθημερινότητα, οι δύο πλανήτες προσφέρουν ένα αισιόδοξο μήνυμα, που συγκρατεί τα διαρκή σκαμπανεβάσματα και τις δυσκολίες της ζωής.
Ο Δίας, σε ανάδρομη φορά, πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Κρόνο που πλέον κινείται σε ορθή πορεία. Ο Δίας όπως γνωρίζουμε βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερω από την αρχή του έτους, ενώ ο Κρόνος είναι στην Παρθένο. Από τις αρχές του Αυγούστου πλησιάζουν ο ένας τον άλλο και μέχρι το τέλος του χρόνου θα βρίσκονται στην ευνοϊκή όψη του τριγώνου.
Ο Δίας σημαίνει επέκταση και επιδιώκει πάντα να προσφέρει τα μέγιστα, δίνοντας πληθωρικότητα στο ζώδιο μέσα στο οποίο βρίσκεται. Αλλά στον Αιγόκερω είναι σε πτώση. Οι απαιτήσεις γίνονται μέσα από περιορισμό, αυτή τη χρονιά. Η σκληρότητα εμφανίζεται όλο και πιο έντονη κυρίως από τη θέση των ισχυρών. Οι δυσκολίες μπορεί να φαίνονται ιδιαίτερα σκληρές και συχνά νιώθουμε πως συναντάμε έναν τοίχο που εμποδίζει την πορεία μας....
Από την Λίλιαν Σίμου

Θεόδωρος Τσουκάτος
Ο επονομαζόμενος και «Στρατηγός» λόγω της οργανωτικής του ικανότητας επανεμφανίσθηκε μετά από πολύ καιρό, αλλά αυτή τη φορά όχι ως τροπαιούχος αλλά ως μάρτυρας στο μέγα σκάνδαλο των ημερών, αυτό της «Siemens». Είναι φαίνεται στη μοίρα του κυρίου Τσουκάτου το να μην περνάει απαρατήρητος! «Βόμβα» χαρακτηρίστηκε η τσουκάτειος δήλωση από το σύνολο του Τύπου.
Διότι παραδεχόμενος ότι χρηματίστηκε με 1.000.000 γερμανικά μάρκα, τα οποία απέδωσε στο κόμμα του, δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ, άνοιξε τους «Ασκούς του Αιόλου» για το πολιτικό σύστημα. Καθότι «ο Στρατηγός» ήταν ο στενότερος συνεργάτης την επίμαχη περίοδο –Φλεβάρη 1999– του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη… Η δε δωροληψία άνευ παραστατικών είναι ποινικό αδίκημα. Έχουμε δηλαδή την παραδοχή ενός στελέχους πρώτης γραμμής ότι έβαζε στα ταμεία του κόμματός του «μαύρο χρήμα».
Ο ίδιος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν κράτησε για τον εαυτό του τίποτα. Ακούγεται λογικό δεδομένου ότι δεν είχε καμία κυβερνητική ιδιότητα, άρα του ταίριαζε ο ρόλος του μεσάζοντα παρά του φυσικού αποδέκτη των χρημάτων. Εν πάση περιπτώσει, τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Εμείς συνεπείς στην «αστροανάλυση ανδρών επιφανών» θα διερευνήσουμε το «αστρολογικό Πόθεν Έσχες» του πρώην βουλευτή, για να απαντήσουμε στο εύλογο ερώτημα: δικαιολογεί το ωροσκόπιό του τέτοιο σάλο;......
Από τον Βίκτωρα Γεράρδο



Το Μαγικό Ημερολόγιο
Εμείς, τα Άστρα και το Ημερολόγιό μας
Πολύ σημαντικό στοιχείο της εσωτερικής μας ζωής είναι να καταγράφουμε τις εμπειρίες και τις συνειδητοποιήσεις μας. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι γιατί μας βοηθάει να θυμόμαστε τις κυριότερες εμπειρίες μας αλλά και να μπορούμε να ανατρέχουμε σε αυτές για να βλέπουμε τις αλλαγές που έχουμε κάνει στην ζωή μας. Ο κυριότερος όμως λόγος που το κάνουμε είναι για να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες και τις συνειδητοποιήσεις μας με το Σύμπαν.
Το Μαγικό μας Ημερολόγιο (θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε και Προσωπικό Βιβλίο των Σκιών) θα ήταν πολύ καλό αν όχι να το φτιάξουμε οι ίδιοι να το διακοσμήσουμε και να το ενεργοποιήσουμε. Ο λόγος που επιλέγουμε να σας παραθέσουμε τώρα αυτή την συνταγή είναι γιατί ο Αύγουστος μας δίνει μια καταπληκτική ευκαιρία: τον θερινό, ξάστερο και χωρίς σύννεφα ουρανό του.
Έτσι, θα μας δώσει την ευκαιρία να καταγράψουμε την πρώτη μας εσωτερική εμπειρία με την φύση, και αυτή θα είναι η Ουράνια Μαγεία, που θα εξηγήσουμε στην συνέχεια πώς θα την πραγματοποιήσουμε. Ο σκοπός του Μαγικού Ημερολογίου δεν έχει να κάνει τόσο με την επίτευξη καθημερινών στόχων. Στην ουσία αποτελεί ένα καθημερινό μαγικό εργαλείο (όπως θα ήταν και ένα τελετουργικό μαχαίρι ή ένα ραβδί), το οποίο θα μας συντροφεύει σε όλη μας την ζωή...
Από την Ακαδημία ΨΧ

Και όπως πάντα, πλούσιες και αναλυτικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια, προβλέψεις με βάση την πορεία της Αφροδίτης, αφιέρωμα στο ζώδιο του μήνα (Λέων) για όλη την ηλιακή χρονιά, κινέζικο, ταρό, αριθμοσοφία και πολλά άλλα θέματα, σε 150 σελίδες ύλης!
(με βιβλιογραφία, εννοείται! )

4 σχόλια:

Dr.Φλάντζας είπε...

Αγαπητή κυρία Οφιούχα:

Ως δοκτωρας-αστρολόγός θα ήθελα να παραθέσω πώς σύμφωνως με το εξαβάλβιδο πεντάβιβλο του Dr.Sweggensluchnnenbiluggnsteiner (προσοχή είς την προφοράν μην τον μπερδέψομεν με τον Dr.Sweggensluchnnenbiluggnsteiner)
η εκληψις που θα προκλειθη είς σαρανταεπτά ετη απο σήμερα θα κρατήση σαραντα ημερες κε ενα ζεστό καλοκαιρινό απόγεμα.

Μετά θα κάνη ένα διαλλειμα δια κολατσό κε καφέ κε θα συνεχίση αλλες 37 φορές μέχρι να βαρεθή κε να κοιμηθή.

Καλό καλοκαίριον,
Dr.Φλάντζας

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Δρ ΦΛΑΝΤΖΑ ειναι προφανες οτι ξερεται αστρολογια,οσο ξερω αστροφυσικη.Αλλα ειναι ανηθικο να κανεται κριτικη σε θεματα που δεν γνωριζεται και δεν εχεται διαβασει και το αρθρο.Σαν χιουμορ καλο,αλλα ασχετο με την φιλοσοφια του ιστολογιου.Την επομενη φορα το σχολιο σας θα το ριξω στον Ατλαντικο με την διευθυνση ενος συνεργειου για να αλλαξεται τις Φλαντζες σας.

Dr.Φλάντζας είπε...

Αγαπητή κυριά Ουρανίτσα:

Χάιρομαι που γνωρίζετε την Αστροφυσικήν.
Επι του θέματος που μας απασχολή, κάντε ότι καταλαβαίνετε, μονον που την πραξην σας αυτη θα την θεωρήσω απο μερους σας κακόβουλην καθότι ολιγον χιούμορ δεν εβλαψε ποτε κανέναν. Κανής δεν ευτύχησε έχων σοβαρός είς αυτην την ζησην.

Αντιθέτως πισθεύω πως είναι ποιο γόνιμη μιαν ανταλαγήν πολιτισμικών αξιών μεταξύ ιστολογίων, αρα με μεγάλην μου χαραν να σας καλεσω κε είς το δικόν μου όποτε θελήσετε να αφήσετε καποιο αστρολογικον μυνημαν το οποιον θα έχετε την ευτυχίαν κε την ασφαλειαν πως θα το δείτε αναρτημένον.

".... Life is very short, and there's no time For fussing and fighting, my friend. ..." τραγουδούσανε τα Σκαθάριαν,
Dr.Φλάντζας

Ανώνυμος είπε...

M' αρέσει, μ' αρέσει :)
Δ. Μ.