12.6.08

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ LIFO

Στις πανελλαδικές κυκλοφορίες περιοδικών Μαρτίου, άξια αναφοράς είναι η σταθεροποιηση του «Status» (στα 14.824 τεύχη), η εκτίναξη του «Young» (στα 59.000), η γενική ανθοφορία των περιοδικών με ωροσκόπια (αν και ένα σχετικό free press πήγε άπατο), και δυο διαπιστώσεις: ότι το «Penthouse» έφτασε στη στροφή το «Playboy», ενώ το «Max» πουλάει πια περισσότερο από το «Nitro» (22.212 έναντι 21.040)


Τα ανωτερω γραφει η σημερινη εκδοση της LIFO.
Το πληρες κειμενο εδω
Ο συντακτης ειτε ειναι ασχετος με τον τυπο ειτε το εγραψε με ανωθεν εντολη.Το ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ δεν κυκλοφορει απο τα πρακτορεια τυπου,αλλα εχει δικο του δικτυο διανομης,οπως αλλωστε και το LIFO.Κυκλοφορησε τον Μαρτιο το ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ και εφυγε μεσα σε ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ,για να εχει μια εγκυρη ενημερωση ο συντακτης του κειμενου.Ξερω οτι το ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ εχει γινει κοκκινο πανι για πολλους εκδοτες free-press,γιατι φερνει κατι νεο και ανατρεπτικο και χαλαει την πιατσα,πολλα τα ευρωπουλα απο τις διαφημησεις.Ολη η συντακτικη ομαδα ειναι συνεργατες απο το παρεθλον με πειρα σε αστρολογικα περιοδικα και βεβαια με μια γλωσσα και στυλ που εχει δοκιμαστει στον εντυπο τυπο τουλαχιστον 20 χρονια.Δεν ηλθαμε σαν ραπανακια,αλλα σαν ενα κηπος που τον καλλιεργουμε τακτικα με αγνα βιολογικα υλικα και εχουμε και μεθοδους οργανικης καλλιεργιας με σπορους που δεν εχουν παθει μεταλαξη απο το main stream της καταναλωτικης κοινωνιας.Ειμαστε οι εαυτοι μας και δεν εκφραζουμε την σχιζοειδη κουλτουρα της εποχης.Μας εχει μπολιασει ο Αλαν Λιο,μας κλαδευει τακτικα ο ανθρωπισμος του Μαγιερ και μας κανει διανομη ο Τζανσκυ και ο Ντειβινσον.Σε καθε τευχος γινομαστε καλυτεροι.Θελετε δεν θελετε το ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ θα γινει ενα περιοδικο που θα το περνουν ολοι γιατι απλα κανουμε το κεφι μας και περναμε καλα.Οταν κυκλοφορησει και το αλλο περιοδικο που σχεδιαζω,να ειστε σιγουροι οτι θα σκασει βομβα στα θεμελια του εντυπου τυπου.Μεχρι τοτε να ειστε καλα να χυνετε την χολη σας,αλλα εμεις εκει θα κανουνε το καρμικο μας καθηκον για την θεραπεια της χοληδοχολιθιασης ΣΑΣ.

ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ

Απο την μαγευτικη παραλια του Σιμου στην Ελαφονησου πινω ενα τσιπουρακι στην υγειας ΣΑΣ και παω για μπανιο...........................μπαι............

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οπως έχω ξαναδηλώσει, προσωπικά η LIFO μου αρέσει.
Και φυσικά δεν θα πάψει να μου
αρέσει, επειδή η love company υπογράφουσα, έκανε κριτική.
Εκείνο που δεν μου αρέσει καθόλου όμως, είναι ο τρόπος.
Μέσα στο άρθρο αναφέρονται περιοδικά που πωλούνται στα περίπτερα των οποίων αμφισβητώ και τα νούμερα αυτά που δίνονται.
Το ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ πώς μπορεί να μετρηθεί σε αναγνωσιμότητα αφού είναι free - press περιοδικό?
Ξέρουν εκείνοι κάτι παραπάνω από εμάς, που βλέπουμε με όλους τρόπους τις αντιδράσεις?
ΟΧΙ. Αλλά προκειμένου να γράψει ο άλλος κάτι πιασιάρικο, να γίνει ο ειδήμων κάποιου γεγονότος, ή να πουλήσει υπηρεσία κάπου, ξεδιπλώνει έστω και κακαίσθητα τη γνώμη του.
Δεν έχω καμία όρεξη να υπερασπίσω το ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ, ούτε την ύλη του, ακριβώς γιατί ουδεμία τέτοια κίνηση έχει ανάγκη.
Οποιος διαπερνάται και γοητεύεται από το ξεχωριστό, μπορεί, και ήδη έχει κρίνει.

Love company, στο επόμενο τεύχος, αν βρεθείτε σε ένα metro, ίσως γίνετε και αξιόπιστοι.

Φιλικά.

Isida είπε...

Μιας και δεν εκπροσωπώ καμιά ομάδα
από αστρολόγους , εκδότες, φίλους , εχθρούς, Μαύρους ή Λευκούς Μάγους να καταθέσω την εμπειρία μου με το ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ.
Μόνο μια φορά κατάφερα να το πάρω, τις άλλες έψαχνα από σταθμό σε σταθμό grrrrrrr

Ανώνυμος είπε...

"αγαπητή" love company, θα ήθελα αρχικά να σε ενημερώσω οτι ο συντάκτης που κατευθύνεται είναι τσιράκι και όχι δημοσιογράφος!(έτσι για να μαθαίνεις και να μην περνιέσαι και για δημοσιογράφος).
Επίσης, να μάθεις στα κείμενα που υπογράφεις να μην γίνεσαι ρόμπα και πιάνεσαι αδιάβαστη.. όπως ΟΛΟΙ (και εσύ) γνωρίζουμε το ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ, που δεν τολμάς ούτε το όνομα του να αναφέρεις(γιατί άραγε?????), είναι free press και η λίστα με τα περιοδικά που γράφεις είναι των περιπτέρων!!!Και ένα free press περιοδικό δεν μπορείς να το συγκρίνεις με κανένα που έχει αντίτιμο..άρα πάτο πιάνουν αυτά που οι περιπτεράδες γυρίζουν πίσω όχι όσα δίνονται δωρεάν στα metro!!!
Και επειδή πολύ ασχολήθηκα με την γlifo και εσένα σε χαιρετώ και δίνουμε ραντεβού στην επόμενη έκδοση του ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ που και πάλι θα είσαι στημένη έξω από το metro για να πάρεις!!!
Αλήθεια στην "δουλειά" σου επιτρέπουν να το εμφανίζεις όταν το έχεις πάρει ή σας κυνηγάνε????

Βίκυ

Ανώνυμος είπε...

Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, ειδικά στην Ελλάδα, όταν κάποιος κάνει επιτυχία σε κάτι,ξεφυτρώνεi κάθε ατάλαντη μετριότητα με κακό παρελθόν,να ρίξεi χολή αλλα και ταυτόχρονα να πάρεi και λίγο από τη χρυσόσκονη του αλλου παριστάνοντας τους ειδήμονες του κώλου που μας ανοίγουν τα ματια..

Ανώνυμος είπε...

Μόνο βρε συ Μητσάρα μην αρχίσεις τα γραφικά του Γαζή, ότι στην πέφτουν και βλέπουν την επιτυχία και ζηλεύουν.
Χαλαρά ΣΕ λέω

Αν δεν σβήσεις αυτό το ποστ (και το γράφω αυτό για να σε αναγκάσω να το δημοσιεύσεις) η πρόβλεψη της "πιάτσας" είναι ότι το Αστόπολις είναι με ημερομηνία λήξης και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε γιατί.

Μη διαβάσω τα επίσης γραφικά, ότι πρέπει να σου πω το όνομά μου γιατί εσύ είσαι επώνυμος και μην μου την πέσουν οι 5-6 εδώ μέσα.
Μάθετε να ακούτε και διαβάζετε...!

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Γραφικος δεν εγινα τοσα χρονια,γιατι να γινω τωρα.Στον πρωτο χρονο εκδοσης,θα σου κανω ειδικο δωρο ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.Η πιατσα λεει,γιατι κατι πρεπει να πει.Εμεις σταθερα και με τσαμπουκα προχωραμε.Θα τα πουμε καπου στο Δουβλινο το καλοκαιρι που θα ελθω σε φιλους αστρολογους.Μεχρι τοτε πινω ενα τσιπουρακι στηνη υγεια σου απο την Νεαπολη.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ φιλαράκι, θα είμαι από ρακιές στο Μαυροβούνι. Αμα δεν βαρεθώ το τουτου, θα περάσουμε να δούμε πόσο αξίζουν αυτοί οι μεζέδες που μας έχεις τάξει...

(ο ανώνυμος που ξέρεις, όχι ο δουβλινέζος :) )

Ανώνυμος είπε...

Εντελώς πληροφοριακά, και οι αναγνωσιμότητα ενός περιοδικού μετριέται και υπολογίζεται όπως και η κυκλοφορία του, είτε είναι δωρεάν είτε πωλείται.
Υπάρχουν τρόποι, ότι και να κάνει ο οποιοσδήποτε, έστω και με μικρή απόκλιση.

Δ. Μ.

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Υπάρχουν τρόποι, ότι και να κάνει ο οποιοσδήποτε, έστω και με μικρή απόκλιση.ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΤΟ ΛΕΜΕ FOCUS BARI αν τα ιταλικα μου ειναι σωστα.

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Εγώ φιλαράκι, θα είμαι από ρακιές στο Μαυροβούνι.Μπορει να ειμαι εκει την Κυριακη,μη το δεσεις ομως και κομπο...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Δ.Μ η αναγνωσιμότητα μετριέται αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις την βούρτσα με την....(οδοντόκρεμα!) !!!!
Εννοώ δεν μπορείς να κάνεις ενα ρεπορτάζ για τα περιοδικά περιπτέρου και μέσα να πετάς και το free press.. Και να σου πω και κάτι?? νομίζεις πως αν η γlifo ήταν στο περίπτερο θα την έπαιρνε κάνεις με τις βλακείες που γράφει??? ενώ αυτός που θα πάρει από το μετρό το αστροπολις θα το κάνει γιατί ΘΕΛΕΙ να διαβάσει αστρολογία!!!!!

Και κάτι ακόμα.. Για μένα μαγκιά είναι να έχει κάτι κακό να γράψει και να το κάνει το κοριτσάκι... το να γράφει βλακείες... μόνο κάποια ψυχή μου θυμίζει που γελάμε μαζί της!!!!

Αυτά από μένα!!! :)

Βίκυ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Βίκυ :)
Το κακό με τη σύγχρονη "δημοσιογραφία" είναι ότι εκλείπει σιγά σιγά η πρωτογενής καταγραφή ειδήσεων, και στην ηλεκτρονική αλλά και στην έντυπη μορφή της. Κάθομαι χαλαρά σε ένα γραφείο και σερφάροντας καμιά ώρα έχω έτοιμο υλικό για 2-3 σελίδες ή και 5-6 αν θέλω. Για εμπλουτισμό κοτσάρω και 2-3 δελτία τύπου από αυτά που έχουν συρρεύσει κατά δεκάδες και είμαι έτοιμος. Επειδή όμως είμαι μικρός και άπειρος, δεν ελέγχω την πηγή μου, δεν συγκρίνω.
Επιπλέον, δεν έχω πια τον "παλιό" να με καθοδηγήσει, και ο αρχισυντάκτης μου τα ίδια σκατά με εμένα είναι, κυριαρχεί η λογική "έλα μωρέ, γράψε μια μαλακία εκεί να γεμίσουμε το χώρο, ποιος θα κοιτάξει τι γράφουμε, και μαλακία να είναι αύριο θα έχει ξεχαστεί, το θέμα είναι να έχει καλό στήσιμο, να φαίνεται ωραίο".
Θεωρητικά πάντως, παλαιότερα σίγουρα -για τώρα και με την πληθώρα των εντύπων δεν είμαι και τόσο σίγουρος- οι στήλες των εντύπων με σχόλια για τον τύπο γενικότερα περνούσαν από την κρησάρα της διεύθυνσης για την τήρηση των ισορροπιών ή και την εσκεμμένη προβολή (θετική ή αρνητική) συγκεκριμένων θέσεων. Τώρα πια, οι παπαριές που γράφονται και λέγονται είναι αμέτρητες, οι κοτσάνες δεν βγάζουν απλώς μάτι, αλλά προχωράνε και στην εξαγωγή αυτιών και δοντιών. Όχι ότι παλαιότερα δεν γινόντουσαν αυτά, απλώς τώρα με την αύξηση των εντύπων που κυκλοφορούν έχει πολλαπλασιαστεί και ο αριθμός τους και ποσοτικά και ποιοτικά.
Ένα άλλο που ισχύει είναι ότι από τη στιγμή που θα βγεις ανοιχτά στο κοινό, με οποιοδήποτε τρόπο, πρέπει να περιμένεις ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις, θετικές ή αρνητικές, θες δεν θες. Καλό είναι να ενημερώνεσαι για τα όσα αναφέρονται σε εσένα, αλλά πρέπει να έχεις και γερό στομάχι και μπόλικο χιούμορ για να μπορείς να αντέχεις και τα κτυπήματα, είτε είναι ύπουλα και υποβολιμιαία είτε είναι ηλίθια και στερούνται βάσης, και να μπορείς να συνεχίζεις το δρόμο σου ανεξάρτητα από τα όσα λέγονται ή γράφονται για εσένα. Αυτή η αποδοχή πρέπει να υπάρχει, διαφορετικά θα πρέπει να κυνηγάς την ουρά σου και να κονταροχτυπιέσαι με ανεμόμυλους.
φιλικά
Δ. Μ.

Ανώνυμος είπε...

και ένα δεύτερο σχόλιο,
Από ό,τι διάβασα, δεν αποκλείω την περίπτωση ο συντάκτης του κειμένου να είναι ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος και να υπογράφει με ψευδώνυμο. Ανεξάρτητα από οτιδήποτε, ο Σ. Τσ. έχει ενημέρωση και ηλίθιο δεν μπορείς να τον πεις. Σκέφτομαι μήπως δεν αναφερόταν σε αναγνωσιμότητα αλλά σε διαφημιστική απορρόφηση (η οποία διαφημιστική απορρόφηση βέβαια είναι ευθέως συναρτώμενη με την αναγνωσιμότητα, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα).
Δ. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Δ.Μ.,
δυστυχώς θα δεχτώ τα όσα λες γιατί από παιδί κινούμε στον δημοσιογραφικό χώρο και έχω άποψη. Αλλά δεν θα συμφωνήσω. Δεν μπορώ να δεχτώ οτι αυτό είναι δημοσιογραφία.
Τον κύριο που αναφέρεις δεν τον γνωρίζω προσωπικά αλλά ακόμα και αν αυτός είναι που έγραψε τον θεωρώ τουλάχιστον ΑΝΑΝΔΡΟ και καθόλου έξυπνο!
Γιατί συνεχίζω να πιστεύω οτι συγκρίνει ανόμοια περιοδικά! Και αν δεν ήταν κακοπροαίρετος ή τη θα έβαζε και τις δικές τους μετρήσεις μέσα. Για να μας πει το δικό του μπακάλικο πως πάει!!!

Ωρα για δουλειά!!
Βίκυ

Ανώνυμος είπε...

Να ενημερώσω κι εγώ όσους από σας εργάζεστε στο έντυπο ότι και γω μόνο ένα τεύχος του Αστρόπολις κατάφερα να βρω. Έχω γράψει και ένα σχόλιο σε παλιότερο ποστ του Κου Κορωνάκη σχετικά (εκεί που λέει ότι ανάδρομος Ερμής χτύπησε το Αστρόπολις) αλλά δυστυχώς δεν είχα κάποια απάντηση αν υπήρχε πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Πάντως στη Ν.Φιλαδέλφεια που κυκλοφορώ το περιοδικό έχει αρχίσει να αναρτάται (παλιότερα τεύχη) στον πάγκο με τα περιοδικά μέσα στις καφετέριες της πλατείας.

Φιλικά,

Β.Παπαδολιάς

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο κόσμος δεν βρίσκει το περιοδικό και η άλλη τραγουδάει οτι έπιασε πάτο!!! Πάτο αγάπη μου έχει πιάσει η παλιοφυλλάδα που εργάζεσαι με τους"δημοσιογράφους" που γράφουν εκεί!

Αντε ανυπομονώ για το επόμενο τεύχος!Έμαθα οτι θα είναι πολύ ενδιαφέρον το αφιέρωμα αλλά και η συνέντευξη του!!!