26.6.08

Νεο αστρολογικο περιοδικό JUPITER

ET Κυριακή, 22.06.08

Από την επόμενη Κυριακή, 29 Ιουνίου, ο ΕΤ της Κυριακής κάνει ένα ακόμη τολμηρό βήμα. Μαζί με την εφημερίδα, θα προσφέρει στους αναγνώστες του το ένθετο περιοδικό Jupiter. Μια καινούργια και διαφορετική έκδοση για την αστρολογία, με την υπογραφή του Γιώργου Πανόπουλου. Κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα, ο «Δίας» του ΕΤ θα προσφέρει την ανάγνωση της επικαιρότητας και των πρωταγωνιστών της, με όχημα τα άστρα. Κυρίως, όμως, θα ανοίγει το μαγικό και πάντα απρόσμενο κόσμο των προβλέψεων για τους αναγνώστες του.

Με τη γραφή και το πνεύμα του Γιώργου Πανόπουλου. Για τον ίδιο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Αυτό που ανακάλυψε σε μια στροφή της ζωής του, την αστρολογία και τη λειτουργία της για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, τη μετέτρεψε, στον Τύπο αρχικά, στο Internet στη συνέχεια, σε ένα μαγικό μονοπάτι γνώσης και πληροφόρησης.

Το ερώτημα γιατί επιλέχθηκε ο τίτλος Jupiter είναι αυτονόητο. «Γιατί ο Δίας θεωρείται ο πλανήτης της τύχης», εξηγεί ο Γιώργος Πανόπουλος. «Συμβολίζει τη γνώση, το νόημα της ζωής. Ολες τις ανοιχτές λεωφόρους, το μέλλον, τις ευκαιρίες».

Βρίσκει την ιδέα και την πρόταση του ΕΤ στους αναγνώστες του «προκλητική» και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα είναι ένα διαφορετικό, ξεχωριστό περιοδικό.

«Δεν θέλω ένα ακόμη περιοδικό για την αστρολογία», λέει. «Είμαι σίγουρος ότι θα είναι διαφορετικό». Για αυτόν η έκδοση του περιοδικού είναι η ολοκλήρωση ενός δικού του κύκλου στην αστρολογία. «Ενα φυσιολογικό βήμα, το επόμενο βήμα».

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν ενστάσεις ή και επιφυλάξεις για την αστρολογία. «Και εγώ έχω επιφυλάξεις», λέει. « Η αστρολογία δεν είναι θρησκεία. Δεν είναι ιδεολογία. Η αστρολογία είναι ένα κομμάτι πολύ ενδιαφέρον, που μπορεί να μας ανοίξει κάποιες πόρτες. Δεν πιστεύεις στο μαχαίρι, το χρησιμοποιείς όμως. Το ίδιο συμβαίνει και με την αστρολογία. Μπορεί να μην την πιστεύεις, είναι όμως ένα εργαλείο. Μας βοηθάει να γνωρίσουμε περισσότερο τον εαυτό μας. Δεν είναι δεκανίκι, δεν είναι η μαμά μας που θα μας πει τι θα κάνουμε».

Η άποψη του Γιώργου Πανόπουλου περνάει σε ολόκληρη την ομάδα του ένθετου περιοδικού. Και θα διαμορφώσει το στιλ του. «Δεν θέλουμε να παρουσιάσουμε άλλη μια έκδοση για την αστρολογία στην αγορά του έντυπου Τύπου. Η πρόκληση είναι ο νέος τρόπος γραφής, μια μοντέρνα ματιά πάνω στα πράγματα και τα συμβάντα. Δεν έχουμε, δεν προτείνουμε μοιρολατρική στάση απέναντι στη ζωή και τα πράγματα».

Τη νέα έκδοση του ΕΤ της Κυριακής, το Jupiter, στήνει μια ομάδα νέων ανθρώπων, μια φρέσκια παρέα που ενθουσιάζεται πάρα πολύ και θέλει να δώσει διαφορετικό δείγμα στην εμφάνιση, στη γραφή, στην αισθητική του ενθέτου.

Σε 150 σελίδες, η ύλη του Jupiter αντιλαμβάνεται την αστρολογία σφαιρικά. Και σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Οι προβλέψεις θα καταλαμβάνουν τον κύριο όγκο του περιοδικού. Ο Γιώργος Πανόπουλος και δύο ακόμη αστρολόγοι θα γράφουν τις προβλέψεις για τα ζώδια, ξεδιπλώνοντας όλες τις πτυχές της παρουσίας ή επιρροής τους. Δεν θα λείπουν τα μαθήματα για την κίνηση των ουράνιων σωμάτων και ο «διάλογος» με το κοινό του.

Με στόχο να είναι χρηστικό αλλά και εργαλείο πληροφόρησης πρώτα και κύρια για τον εαυτό μας, το νέο περιοδικό στοχεύει να δώσει την άλλη, ουράνια ματιά σε όσα συμβαίνουν στη ζωή μας ή την πολιτική-κοινωνική επικαιρότητα. Στις ξεχωριστές ενότητες του ενθέτου θα υπάρχουν θέματα για τα πρόσωπα ή τα γεγονότα.

Από τη νίκη του Ομπάμπα και την αναμέτρησή του με τον Τζον Μακ Κέιν για την προεδρία στις ΗΠΑ, τη σχέση του Σαρκοζί με την Κάρλα Μπρούνι ως και την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, η κίνηση των άστρων στον ουρανό έχει να δώσει μια διαφορετική προσέγγιση και εκδοχή των γεγονότων. Ή να τα εξηγήσει καλύτερα, όπως σημειώνει ο κ. Πανόπουλος. «Ενα διαφορετικό φίλτρο στην πληροφόρηση και την ενημέρωση του κοινού».

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία, σειρά έχει τώρα άλλη εφημερίδα για αστρολογικό περιοδικό και μάλιστα, πολύ δυνατό!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!
Όπως έχουμε στροφή καλλιτεχνών, επιφοίτηση από το άγιο πνεύμα, αποκάλυψη των ουρανών, έτσι έχουμε και ανακάλυψη του ότι η αστρολογία λειτουργεί και για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά!!! Και όχι μόνον αυτό, αλλά έχουμε και τη ...μετατροπή της σε "ένα μαγικό μονοπάτι γνώσης και πληροφόρησης", "στον Τύπο αρχικά, στο Internet στη συνέχεια".

Βέβαια, αν κρίνουμε και από την επισήμανση στο site που διατηρεί ο συμπαθής κατά τα άλλα κ. Πανόπουλος, όπου αναφέρει ότι έχει το "πρώτο αστρολογικό community" (...) μάλλον ως αδαή ή στη χειρότερη ομιλούντα προπετώς μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε.

Και πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε όταν προβάλλει με τέτοιο τρόπο και ως σημαντικά γεγονότα το ότι "ανακάλυψε ότι η αστρολογία λειτουργεί και για κάθε άτομο ξεχωριστά" όταν και στον πιο άσχετο με την αστρολογία που θα θελήσει να έχει έναν γενέθλιο χάρτη θα του ειπωθεί αυτό το πράγμα (και εκτός αυτού, για αυτόν τον λόγο ζητάνε και τα εκατομμύρια των ανθρώπων τον γενέθλιο χάρτη τους, επειδή και είναι μοναδικός για τον καθένα και επειδή ακριβώς λειτουργεί και σε προσωπικό επίπεδο).

Πώς αλλιώς να τον χαρακτηρίσουμε όταν θεωρεί μεγάλο κατόρθωμα ή καινοτομία την επικοινωνία και την διάχυση της πληροφόρησης μέσω του τύπου -ηλεκτρονικού ή έντυπου;

Καλά, αυτό για το ..."πρώτο community" ας μην το σχολιάσω, όσοι ασχολούνται έστω και λίγο γνωρίζουν πολύ καλά.

Δεν κρύβω ότι το ύφος της γραφής του κ. Πανόπουλου μου αρέσει και τον διαβάζω όποτε έχω τη δυνατότητα, αλλά και αυτό το ύφος, σε μορφή περιοδικού, αν δεν κάνω λάθος και με βάση τα όσα έχω διαβάσει, στο Αστρόπολις το πρωτοείδα. Άρα, ούτε και εκεί η πρωτιά...

Είχα κάνει μια πρόβλεψη σχετικά με την πορεία ενός άλλου εντύπου του χώρου, και ήταν δυσοίωνη. Καλώς ή κακώς, ένα χρόνο μετά επιβεβαιώνομαι. Δεν είχα στηριχθεί μόνο σε αστρολογικά στοιχεία, αλλά και σε άλλα, της "αγοράς". Θα δούμε και αυτήν την προσπάθεια, αν και τα πρώτα δείγματα είναι αρκούντως ενδεικτικά και συνάδουν με την υπερφίαλη (για εμένα) εικόνα του εκδότη.
Οψόμεθα.

My Alter Ego είπε...

Πολύ καλό!!!
Επιτέλους θα αρχίσει ο χώρος να έχει ποιοτική αστρολογία.
Ο κύριος Πανόπουλός θεωρώ οτι είναι πολύ σοβαρός στην δουλειά του, αν και το site του ακόμα να αποκατασταθεί :)

Isida είπε...

Εμένα μου άρεσε πάντως

Ανώνυμος είπε...

Εμείς από το myhoroscope χαιρόμαστε να διαβάζουμε νέα αστρολογικά περιοδικά. Χαιρόμαστε δε ιδιαιτέρως όταν οι συντάκτες τους επιλέγουν εμάς για την αστρολογική τους ενημέρωση.

Με μια πρώτη ανάγνωση του νέου περιοδικού ανακαλύψαμε το πρώτο δικό μας άρθρο. Μας χαροποιεί το γεγονός ότι ο συντάκτης του "βουτάει" στην πηγή της αστρολογικής μας βιβλιοθήκης.

http://www.myhoroscope.gr/88-%DC%F1%E8%F1%E1-%EC%E5%EB%FE%ED/1165-%E6%FE%E4%E9%E1-%E6%F9%E4%E9%E1%EA%FC%F2-%EA%FD%EA%EB%EF%F2-%EA%E1%E9-%E5%F1%F9%F4%E9%EA%DD%F2-%F3%F7%DD%F3%E5%E9%F2.html

Θα συνεχιστεί η ανάγνωση :)

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία
Ο υπεύθυνος διαχειριστής του myhoroscope

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση: πώς ορίζουμε την ποιότητα, οέο;
Ας μπούμε στη βάσανο του ορισμού πρώτα και μετά ας δούμε αν αυτό που ΕΜΕΙΣ ορίζουμε ως ποιότητα όντως ανταποκρίνεται σε κάποιες κοινές σταθερές...
Εμένα, πχ, μου φαίνεται ποιοτική η οποιοδήποτε τηλεοπτική εκπομπή της Δρούζα! Γουστάρω φραπελιές και εξωγήινους! Γιατρέ μου, θέλω θεραπεία;
(μετά θα μιλήσουμε για πρωτοτυπία και τέτοια ανούσια)

Δ. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ένα περιοδικό. Τον τελευταίο καιρό δεν προλαβαίνουμε. Κάθε αστρολόγος νιώθει υποχρέωση του να βγάλει και ένα δικό του περιοδικό ή μία δική του εκπομπή. Στην αρχή δείχνει ενδιαφέρον. Μετά κάπου αρχίζει και κουράζεται κανείς. Κι άλλο αστρολογικό περιοδικό;;;

Β.Παπαδολιάς